سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

از دونوبتی شدن آزمون سراسری دانشگاه‌ها تا اعلام زمان پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعدد و متنوعی سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «طرح تاسیس بیوبانک‌ها در آینده بررسی می‌شود»، «دونوبتی شدن آزمون سراسری دانشگاه‌ها»، «مدارک مورد نیاز برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری»، «احتمال برگزاری امتحانات نهایی در پایه یازدهم»، «مهلت ثبت نام تمام وام‌های دانشجویی تمدید شد»، «زمان بررسی پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور اعلام شد»، «تاریخ و نحوه برگزاری آزمون تولیمو اعلام شد» و «رسیدن به جمعیت ۱۵۰ میلیونی هدف ماست/ کاهش ۱۷۰ هزار نفری تولد در یک سال» از جمله مهمترین اخبار وزارت علوم در هفته ای که گذشت بود.


طرح تاسیس بیوبانک‌ها در آینده بررسی می‌شود

غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه دویست و دومین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و در جمع خبرنگاران، گفت:  دستور جلسه برای تصمیم گیری درباره سه طرح کلان اجرایی در توسعه علم و فناوری بود. یکی از طرح‌ها تولید مواد اولیه و موثره دارویی در داخل کشور بود، طرح دیگر تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی در داخل کشور و طرح سوم تقویت و ایجاد بیوبانک‌ها در کشور بود. دو مورد از این طرح‌ها تصویب شد و طرح ایجاد بیوبانک‌ها در جلسه بعدی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بررسی می‌شود.


دونوبتی شدن آزمون سراسری دانشگاه‌ها

 قائم مقام دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی  در گفت وگوی زنده شبکه خبر درباره جزئیات تصمیم اخیر این ستاد در ارتباط با کنکور سراسری گفت: برگزاری چند بار کنکور در سال یک بند از بسته سیاستی شوراست که در حال تصویب است و به موجب آن، این وضعیت که یک بار در سال آزمون برگزار شود و سرنوشت داوطلبان بر اساس آن تعیین شود، بناست تغییر کند. پس بر این اساس ممکن است آزمون در سال  دو تا سه بار برگزار شود.


مصاحبه پذیرفته شدگان دکتری مجازی برگزار می‌شود

سخنگوی سازمان سنجش از مجازی شدن تمامی مصاحبه‌های علمی پذیرفته شدگان دکتری سال ۱۴۰۰ توسط دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: آن‌دسته از متقاضیانی که در مرحله ارزیابی تخصصی شرکت و در ردیف پذیرفته‌شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۱۴۰۰ قرار گیرند، مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ نخواهند بود.


مدارک مورد نیاز برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری

اسامی معرفی شدگان چندبرابر ظرفيت و مدارک مورد نياز برای شركت در مرحله بررسی سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و سنجش عملی آزمون ورودی مقطع دكتری «Ph.D» نيمه‌متمركز سال ۱۴۰۰ روز گذشته در سایت سازمان سنجش منتشر شد. 

متقاضیانی که براساس کارنامه منتشره در سایت سازمان سنجش در كدرشته محل‌های انتخابی دارای حدنصاب نمره علمی باشند، لازم است مطابق با اطلاعيه دانشگاه های مربوط که از امروز (چهارشنبه، ۲۹ اردیبهشت) در درگاه اطلاع رسانی آنها منتشر می‌شود به منظور انجام مراحل مختلف مصاحبه اقدام کنند.


کنکور برای افراد ساکن در شهرستان های دور افتاده از امکانات عادی، فایده دارد/ احتمال برگزاری امتحانات نهایی در پایه یازدهم

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه ۱۴۸ نقشه جامع علمی کشور و در جمع خبرنگاران گفت:تصمیمات برای حذف کنکور نیست و تفاوت دیدگاهی که ما داشتیم این بود که کنکوری که سال ها در کشور داشته ایم اگر چه آسیب های زیادی شامل روانی، اقتصادی و اجتماعی دارد، ولی فرصت هایی را هم برای برخی طبقات خاص اجتماعی و افراد ساکن در شهرستان های دور افتاده از امکانات عالی به وجود آورده که این امکانات در گذشته به تدریج در حال از بین رفتن بوده است.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اینکه حتی فرصت‌های کنکور برای شهرستان‌های به دور از امکانات در حال از بین رفتن بود اظهار کرد: با توجه به این شرایط اعتقاد به ساماندهی کنکور و نه حذف آن داشتیم و اولین گام آن جدا کردن بحث سنجش از پذیرش بود.

او ادامه داد: اینکه سرنوشت یک دانش آموز در چند ساعت کنکور به اخذ مشخص شود تنش روانی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کرد و تصویب شده که برای رفع این مشکلات حداقل دو بار، افراد کنکور بدهند و بخش مهم ۶۰ درصد این امتیازات در سابقه تحصیلی به صورت امتحانات نهایی باشد که قبلا تصویب کرده بودیم یک سال امتحان نهایی پایه دوازهم داشته باشیم و در حال هماهنگی هستیم که با توجه به امکانات آموزش و پرورش امتحان نهایی در سال یازدهم و دوازدهم برگزار شود.


مهلت ثبت نام تمام وام‌های دانشجویی تمدید شد

الیاس منیری معاون امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تمهیدات صندوق رفاه برای دانشجویانی که تاکنون موفق به ثبت نام وام‌های دانشجویی نشده اند گفت: مهلت ثبت نام وام‌های دانشجویی مقرر بود ۲۵ اردیبهشت به پایان برسد که به منظور مساعدت با دانشجوینی که موفق به ثبت نام نشده اند ترتیبی اتخاذ شد که این مهلت یک ماه دیگر تمدید شود.

معاون امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشجویان متقاضی وام‌های دانشجویی نیمسال دوم تحصیلی می‌توانند تا ۲۵ خرداد ماه برای دریافت وام ثبت نام کنند.


زمان بررسی پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور اعلام شد

اداره کل بورس و اعزام سازمان امور دانشجویان درباره زمان بررسی پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور اعلام کرد: بنا به دستور سازمان وظیفه عمومی ناجا، تاریخ بررسی پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور حداکثر دو ماه قبل از تاریخ شروع دوره تحصیلی امکان پذیر خواهد بود.


تاریخ و نحوه برگزاری آزمون تولیمو اعلام شد

فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره داوطلبان شرکت در آزمون زبان انگلیسی پیشرفته تولیمو اظهار کرد: دوره ­های ۱۵۹ تا ۱۶۶ آزمون تولیمو به روش الکترونیکی برگزار خواهد شد.

او افزود: آن ­دسته از افرادی که متقاضی شرکت در آزمون هستند، می­‌توانند در زمان مقرر که از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش اعلام می‌شود، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

سخنگوی سازمان سنجش بیان کرد: آزمون تولیمو دوره ۱۵۹ در تاریخ ۴ خرداد  ۱۴۰۰، دوره ۱۶۰ در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰، دروه ۱۶۲ در تاریخ ۱ تیر ماه  ۱۴۰۰، دوره ۱۶۲ در تاریخ ۲۲ تیر ماه  ۱۴۰۰ و دوره ۱۶۳ در تاریخ ۱۲ مرداد ماه  ۱۴۰۰، دوره ۱۶۴ در ۲۶ مرداد ۱۴۰۰، دوره ۱۶۵ در تاریخ ۹ شهریور و دوره ۱۶۶ در تاریخ در تاریخ ۲۳ شهریور برگزار خواهد شد.


رسیدن به جمعیت ۱۵۰ میلیونی هدف ماست/ کاهش ۱۷۰ هزار نفری تولد در یک سال

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی که به مناسبت روز ملی جمعیت برگزار شد اظهار کرد:   باید در پنج سال آینده شاهد تغییر روند نرخ رشد جمعیت باشیم. در زمینه نرخ موالید، سال ۹۸ نسبت به ۹۷، با ۱۷۰ هزار تولد کمتر روبرو بودیم و این خطری برای جمعیت است.

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: فرهنگ سازی برای رشد جمعیت به اصلاح سبک زندگی برمی‌گردد. امروز به پیری جمعیت دچار شده‌ایم و جمعیت در سن باروری هم دیر ازدواج می‌کنند و هم دیر اقدام به فرزند آوری می‌کنند. در حال حاضر سن ازدواج به کمتر از ۲۶ و ۲۷ رسیده اما سن فرزند آوری هم بالا رفته است. این اقدام ناشی از نگاه غربی به جامعه ماست. نگاه غربی مسئولیت مادر و پدر را در قبال نسل آینده به مخاطره انداخته و والدین به راحتی مسئولیت فرزند را قبول نمی‌کند. مادران می‌خواهند شاغل شوند و پدر مسئولیت خودش را دارد و هزینه بالای زندگی نیز بهتر است. باید به فرهنگ فرزندان بیشتر زندگی شاداب‌تر برویم تا بحث رشد جمعیت حل شود و سن ازدواج مناسب شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.