به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، میخچه با هر رفتار اشتباهی از پا بروز پیدا کند، میخچهها دو نوع هستند، میخچه سخت: این میخچه در جاهایی که پوست ضخیمتر است یا در مناطق استخوانی پا به وجود میآید.
میخچه نرم: رنگ میخچه نرم مایل به سفید بوده و بافت آن لاستیکی است. این نوع میخچه بین انگشتان پا و در نقاط مرطوب و عرق کرده ایجاد میشود.
در کل میتوان گفت میخچه و پینه ضرری برای سلامتی بدن ندارند؛ اما اگر به عفونت یا زخم منجر شوند، خطرناک است به خصوص در افراد مبتلا به دیابت و کم خونی پیشنهاد میکنیم برای پیشگیری از ابتلا به میخچه، پوست خود را با استفاده از اسکراب بدن لایه برداری کنید تا پوستهای مرده روی هم جمع نشوند.
۱- به هیچ عنوان میخچه پا را با تیغ ریش تراشى، قیچى و دیگر وسایل تیز دستکاری نکنید!
۲- دست کارى پینه و میخچه در حمام بسیار خطرناک بوده و منجر به عفونت خواهد شد.
به وجود آمدن میخچه در پا علتهای مختلفی میتواند داشته باشد، از جمله دلایل ابتلا به میخچه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چیزهایی که فشار یا اصطکاک روی پوست ایجاد میکنند.
پوشیدن کفشهای خیلی تنگ
پوشیدن کفشهایی که پاشنه خیلی بلندی دارند.
استفاده از کفشهای سست که اصطکاک ایجاد میکنند.
پوشیدن جوراب نامناسب
کفش پوشیدن بدون جوراب
با پای برهنه راه رفتن برای مدت طولانی
دویدن یا راه رفتن در یک مسیر خاص
بالا رفتن سن، چون با افزایش سن، بافت چربی پوست کمتر میشود.
زانو زدن روی زمین برای مدت طولانی
گذاشتن آرنج روی میز یا روی زمین به صورت مکرر
علائم زیر ممکن است نشان دهنده وجود میخچه یا پینه باشند:
به وجود آمدن یک قسمت ضخیم و خشن روی پوست
خشک شدن پوست
پوسته پوسته شدن پوست
ایجاد حالت مومی شکل روی پوست
احساس درد یا حساسیت در زیر پوست
همانطور که گفتیم میخچه و پینه یک لایه سفت روی پوست و معمولا روی انگشتان پا یا دست است، اگر سالم هستید و سابقه بیماری خاصی ندارید، میتوانید برای درمان میخچه از ژل برطرف کننده میخچه و پینه پا هیدرودرم حاوی ۳۰ درصد اوره استفاده کنید.
این محصول یک رطوبت رسان قوی بوده و دارای روغن بادام شیرین و روغن درخت چای است. علاوه بر این از ترکیبات ضد باکتری و ضد قارچ هم در این محصول استفاده شده و میتواند پوست را ضد عفونی کند.
برای درمان میخچه پا روشهای درمانی زیادی وجود دارد که خود شما در منزل میتوانید انجام دهید. اما ذکر چند نکته، بسیار مهم است:
اگر ناحیه میخچه درد بسیار شدیدی داشت خود درمانی نکنید و حتما به پزشک مراجعه کنید.
در صورتی که دیابت یا بیماری شریانی محیطی دارید حتما قبل از شروع درمان با پزشکتان مشورت کنید.
اگر پوستتان خیلی حساس است، از روشهای درمان میخچه در منزل استفاده نکنید.
اگر در ناحیه میخچه علائمی از عفونت دیدید مانند تشدید درد، چرکی شدن، ترشحات ناحیه میخچه، ایجاد ورم یا قرمزی، حتما لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
افرادی که گردش خون در بدن آنها ضعیف است، دارای پوست شکننده و عصب پاهای بی حس هستند و لازم است پیش از درمان میخچه در منزل با پزشک خود مشورت کنند.
۱- درمان میخچه پا با روغن کرچک
استفاده از روغن کرچک یک راه موثر و سریع برای درمان میخچه پا است. اگر از روغن کرچک به طور مرتب استفاده کنید پوست سخت میخچه را نرم میکند و به مرور زمان درمان خواهد شد.
بهتر است روزی سه بار مقداری روغن کرچک روی میخچه بمالید تا کامل درمان شود.
۲- درمان میخچه کف پا با سنگ پا
سنگ پا سلولهای مرده پوست را از بین میبرد. از آنجا که میخچه هم نوعی پوست مرده به حساب میآید، سنگ میتواند برای درمان میخچه کف پا مفید باشد.
برای استفاده از سنگ پا لازم است ابتدا پاهای خود را حدود ده دقیقه در آب گرم قرار دهید. سپس سنگ پا را خیلی آرام و ملایم روی میخچه کف پا بکشید. امروزه با آمدن سنگ پای برقی میتوانید به راحتی پوست کف پا و اطراف قوزک پا را لایه برداری کنید. انجام مکرر این عمل ماتع از خشکی و به وجود آمدن میخچه کف پا میشود.
۳- استفاده از سرکه سیب
سرکه سیب هم خاصیت لایه برداری داشته و میتواند سلولهای مرده پوست را از بین ببرد. علاوه بر این، سرکه سی خاصیت ضد باکتریایی داشته و از عفونت میخچه جلوگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/