سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از آغاز گرده افشانی انجیر در استهبان تا کشت خارشتر در فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت:گرده افشانی انجیر در این شهرستان که قطب تولید انجیر خشک با کیفیت در کشور است، آغاز شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان از آغاز گرده افشانی انجیر در این شهرستان خبر داد و گفت: این گرده افشانی در سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار آغاز شده است و باغداران با تهیه بر انجیر اقدام به گرده افشانی درختان می‌کنند.

بر انجیر درختی است که در میوه آن زنبور مخصوص گرده افشان درختان انجیر زندگی می‌کند و باغداران با تهیه محصول درخت بر انجیر که محل زندگی زنبور بلاستوفاگا است اقدام به گرده افشانی می‌کنند این زنبور با بیرون آمدن از میوه بر انجیر و وارد شدن به میوه انجیرستان‌ها باعث گرده افشانی می‌شود که در نوع خود در دنیا بی نظیر است.

او افزود: همه ساله با فراهم سازی شرایط امنیتی و رفاهی لازم، بازار مخصوص خرید و فروش بر انجیر در استهبان راه اندازی می‌شود که علاوه بر نظارت این بازار، کارشناسان کیفیت بر انجیر‌ها و آفت ها‌ی احتمالی را بررسی می‌کنند و باغداران با آرامش خاطر و به‌دور از هر گونه حاشیه معاملات خود را انجام می‌دهند.

اعیان منش اظهار داشت: عدم استفاده از کود شیمیایی و استفاده کم از سموم کشاورزی در شرایط دیم باعث شده محصول تولید شده از نظر طعم و کیفیت در دنیا بی نظیر باشد.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان ادامه داد: وجود مرکز تخصصی تحقیقاتی انجیر در استهبان باعث شده تا مسائل روز انجیرستان‌ها پیگیری شود و قبل از بوجود آمدن بحران با تجارب خود و انجام تحقیقات در شرایط مختلف آب و هوایی به تولید انجیر در استهبان اقدام شود.

او انواع ارقام این محصول را دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، قاسمی، دانه‌سبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل‌سربسته و مهارلویی عنوان کرد و افزود: سطح زیرکشت درخت "بر" انجیر در استهبان بیش از ۷۰۰ هکتار است و از آن سالانه هزار ودویست تن محصول بر تولید می‌شود.

کشت خارشتر در فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از کشت خارشتر برای اولین باردر بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.

فرامرز نوعی با بیان اینکه برای نخستین بار در فراشبند گیاه دارویی خارشتر با سطح یک هکتار به صورت آزمایشی و با دستگاه ردیف کار کشت شد.

این مقام مسئول ابراز کرد : کشت گیاه دارویی خارشتر مقاومت بسیار بالایی در اثر سرما ،طوفان، خشکی و شوری دارد و این گیاه به وسیله بذر و ریزوم تکثیر می شود.

او افزود: از جمله خواص دارویی این گیاه می‌توان به ضد سیاه سرفه، ضد تب و لرز، رفع صفرا و غیره اشاره کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.