سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قاچاق دام عامل افزایش قیمت گوشت در ایلام/ طمع قاچاقچیان سیری‌ناپذیر است

قاچاق دام علاوه بر اینکه ضربه سهمگینی بر اقتصاد یک کشور وارد می‌کند، تهدید جدی برای صنعت دامپروری به شمار می‌رود و از سوی دیگر نیز قاچاق دام زنده در افزایش قیمت گوشت هم بی‌تاثیر نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،  افزایش نرخ ارز در سال‌های گذشته سبب شد قیمت دام زنده، براساس نرخ دلار، در کشور‌های همسایه بیشتر از داخل کشور باشد و صادرات آن صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد، به همین دلیل از سال ۹۷ بحث قاچاق دام به ویژه در مناطق مرزی از جمله معضلاتی است که همواره زیان‌های اقتصادی فراوانی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کشور تحمیل کرده است.

قاچاق دام یکی از اتفاقات مهم در چند سال اخیر بوده است که با توجه به وضعیت جغرافیایی استان ایلام و همسایگی با کشور عراق، خصوصاً شهرستان‌های مرزی دهلران و مهران، از سال ۹۷ در استان شدت یافته است.

لزوم پیگیری تخلفات

ملک خطایی از دامپزشکان استان ایلام گفت: قاچاق دام به علت افزایش نرخ دلار، موجب تخریب صنعت دامپروری، آسیب اقتصادی و افزایش قیمت گوشت قرمز و... می‌شود.

او افزود: غالباً هدف از قاچاق، سودآوری است، اما این سودآوری به قیمت تخریب اقتصاد کشور تمام می‌شود که ضروری است با متخلفان برخورد قانونی شود.

اختلاف قیمت گوشت

محمد حسینی یکی از شهروندان ایلامی گفت: مسئله قاچاق احشام به دلیل سودآوری کلان و اختلاف قیمت ۳ برابری گوشت بین ایران و کشور‌های همسایه، مورد توجه سودجویان و قاچاقچیان قرار گرفته است.

او افزود: سالیانه تعداد زیادی دام قاچاق در مرز‌ها کشف می‌شود و بسیاری از این دام‌ها نیز از مرز‌ها عبور داده شده و سرمایه‌های فراوانی از مملکت خارج می‌شود که نیازمند، اتخاذ تدابیر لازم از سوی مسئولان مربوط است.

سود کلان دلالان قاچاق دام

دلالان قاچاق احشام که سود‌های کلانی از خروج دام زنده از کشور به دست می‌آوردند به بهانه خرید و فروش احشام، دام زنده را از استان‌ها جمع‌آوری و با سوء استفاده از نقاط کور مرزی، به خارج از کشور قاچاق می‌کنند که این مهم می‌بایست به صورت جدی در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

اسد قاسمی فرماندار مهران اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته در صالح آباد توسط تیم‌های مستقر در منطقه و نیرو‌های سپاه تعدادی دام کشف و ضبط شده است.

فرماندار مهران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون گزارشی در خصوص قاچاق دام نداشته‌ایم افزود: با توجه به تدابیر و زحمات مرزبانان در شهرستان مهران و صالح آباد خوشبختانه شاهد کاهش قاچاق دام هستیم.

کمبود نهاد‌ه‌های دامی زمینه‌ساز قاچاق

فرشاد یاسمی مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: در سال جاری به دلیل کمبود نهاد‌ه‌های دامی و قیمت بالای آن، خیلی از دلالان از این امر سو استفاده کرده و اقدام به قاچاق دام به کشور‌های همسایه می‌کنند که در این راستا با پلاک کوبی دام‌ها، تلاش شده آمار قاچاق دام کاهش پیدا کند.

مدیرکل امور عشایری استان ایلام با بیان اینکه قاچاق دام تنها از سوی افراد سودجو انجام می‌شود و عشایر نقشی در این زمینه ندارند، افزود: قاچاق دام بیشتر از طریق دهلران به دلیل همسایگی با خوزستان صورت می‌گیرد که خوشبختانه با اقدامات لازم از سوی مرزبانان و نیرو‌های سپاه، شاهد کاهش درصد قاچاق دام به خارج از استان نسبت به سال‌های گذشته هستیم.

افزایش نرخ ارز

حیدر، ولی زاده معاون قضایی تعزیرات حکومتی استان ایلام گفت: افزایش نرخ ارز سبب شد قیمت دام زنده در کشور‌های همسایه بالاتر از کشور باشد و همین امر موجب افزایش طمع قاچاقچیان شده است.

معاون قضایی تعزیرات حکومتی استان ایلام افزود: در این راستا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، جهت ساماندهی احشام دستورالعمل ضوابط اختصاصی خرید، فروش حمل و نگهداری دام زنده را تصویب و ابلاغ کرده است.

ممنوعیت خرید و فروش دام فاقد پلاک

ولی زاده افزود: هر گونه خرید، فروش و جابجایی دام زنده فاقد پلاک در استان ممنوع است و در صورت فروش دام زنده، بایستی گواهی بهداشتی حمل دام از سازمان دامپزشکی استان صادر و پلاک کوبی انجام شود.

او تصریح کرد: در این باره وزارت جهاد کشاورزی با ایجاد سامانه پنجره واحد کشاورزی، نرم افزار یکپارچه سازی و ... برنامه برخط را طراحی کرده که تمامی مالکان دام زنده موظفند آمار و اطلاعات دام‌های خود را مطابق زمان‌بندی و ساز و کار وزارت جهاد کشاورزی به صورت مستمر در این سامانه ثبت و پلاک گذاری کنند.

قاچاق دام علاوه بر اینکه ضربه سهمگین بر اقتصاد یک کشور وارد می‌کند، تهدید جدی برای صنعت دامپروری به شمار می‌رود و از سوی دیگر نیز قاچاق دام زنده در افزایش قیمت گوشت هم بی تاثیر نیست.

در این راستا تشدید مبارزه با قاچاق و افزایش نظارت‌ها از یک سو و در نظر گرفتن سیاست‌های تشویقی و حمایتی برای دامداران و دامپروری داخلی می‌تواند در کاهش قاچاق دام موثر باشد که این امر نیازمند توجه از سوی مسئولان مربوط است.

منبع:تسنیم

انتهای پیام / غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.