سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا باید قبل از اینکه گرسنه مان شود غذا بخوریم؟

اگر فقط زمانی که سوخت بدن تان ته کشیده غذا بخورید و بدن تان را برای رفع آن به خواهش و تمنا بیاندازید، این کار عواقب ناخوشایندی برایتان خواهد داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احساس گرسنگی شاید نشان دهنده‌ی این باشد که سوخت و ساز بدن تان به راه است و عملکرد بدن تان هم همانطوری که باید. اما احساس گرسنگی نباید تنها علامت رسیدن وقت غذا خوردن تان باشد.

اگر فقط زمانی که سوخت بدن تان ته کشیده غذا بخورید و بدن تان را برای رفع آن به خواهش و تمنا بیاندازید، این کار عواقب ناخوشایندی برایتان خواهد داشت.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم چرا برای خوردن غذا نباید تا گرسنه شدن مان صبر کنیم.

۱- گرسنگی باعث پرخوری می‌شود

کسانی که بعضی از وعده‌های غذایی شان را از قلم می‌اندازند یا نامنظم غذا می‌خورند اغلب پرخوری می‌کنند تا این کمبود را جبران کنند. بدن انسان هر ۳ تا ۴ ساعت به میزان منطقی‌ای غذا نیاز دارد تا سرعت سوخت و ساز آن کاهش پیدا نکند، انرژی افت نکند، دمدمی مزاج نشوید و هوس‌های غذایی به سراغ تان نیاید. هر چه مدت بیشتری بدون غذا بمانید، قند خون تان بیشتر افت می‌کند، در نتیجه در غذایتان به قند نیاز پیدا می‌کند.

۲- گرسنگی کمکی به لاغر شدن نمی‌کند

خیلی‌ها تصور می‌کنند اگر به خود گرسنگی دهند، وزن شان کم می‌شود. اما حقیقت آن است که اگر تغذیه‌ی روزانه تان طوری باشد که شما را گرسنه باقی بگذارد، مدت زیادی نمی‌توانید ادامه اش دهید. وقتی مقدار کالری دریافتی تان ناچیز باشد، بدن وارد حالت یک اورژانسی می‌شود که همین امر باعث می‌شود در خود چربی ذخیره کند و کالری به مراتب کمتری بسوزاند. بدن شما تصور می‌کند باید خود را حفظ کند و کالری‌ها را برای آینده نگه دارد.

۳- احتمال داشتن انتخاب‌های غذایی سالم کمتر می‌شود

می‌گویند وقتی گرسنه هستیم دیگر خودمان نیستیم! وقتی احساس گرسنگی می‌کنید احتمالش بیشتر است که سراغ یک آبنبات بروید تا میان وعده‌ای که ارزش غذایی داشته باشد. قند خون تان که پایین بیاید دیگر کنترلی روی چیزی که در دهان تان می‌گذارید نخواهید داشت. هر چه دم دست تان باشد را می‌خورید و بیشتر افراد هم سراغ تنقلات ناسالم شیرین می‌روند.

با این روش نمی‌توانید رژیم غذایی خیلی مقوی‌ای داشته باشید.


بیشتر بخوانید


۴- همیشه نمی‌توانید گرسنگی تان را تشخیص دهید

دو هورمون هستند که در تنظیم احساس گرسنگی نقش دارند: یکی گرلین که اشتها را برمی انگیزد و دیگری لپتین که آن را سرکوب می‌کند. وقتی مدتی چیزی نخورید، سطح گرلین بالا می‌رود. وقتی هم که غذا بخورید، لپتین به بدن تان می‌گوید که سیر شده است.

اما گرسنگی سنج ما همیشه دقیق کار نمی‌کند. گاهی، به خصوص بعد از گرفتن یک رژیم غذایی طاقت فرسا، از شنیدن چیزی که بدن مان سعی دارد به ما بگوید عاجز می‌شویم. مغز بر اساس سبک زندگی فرد یاد می‌گیرد که حس گرسنگی را متعادل کند. به همین دلیل کسانی که همیشه یک وعده غذا در روز می‌خورند می‌توانند بدون اینکه هیچ هوس غذایی‌ای به سراغ شان بیاید به امور روزانه‌ی خود بپردازند. اما این امر به معنای بی ضرر بودن خوردن تنها یک وعده غذا در روز نیست.

۵- گرسنگی برای بدن مضر است

اثری که گرسنگی کشیدن بر بدن دارد، در دراز مدت می‌تواند مخرب باشد، از تحت تأثیر قرار گرفتن سلامت روان گرفته تا افزایش خطر بروز بیماری‌های مزمن؛ و از طرفی احساس گرسنگی اغلب ناخوشایند هم هست. برخی علائمی که به همراه گرسنگی بروز می‌کنند عبارتند از:

سخت شدن تمرکز
حس تحلیل رفتن در شکم
ضعف
سرگیجه
حالت تهوع و استفراغ
زودرنج شدن
سردرد
قار و قور کردن شکم
مشکلات خواب

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
به آموزه های اسلام مراجعه کنید. پیامبر می فرماید یکی از دلایل عدم بیماری قومش، این است که تا موقعی که گرسنه نشده اند غذا نمی خورند