سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷۰۰ بیمار کلیوی چشم به راه اهدای عضو/کاهش اهدای عضو در کرمانشاه

مسئول واحد بیماران خاص و پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : در حال حاضر ۷۰۰ بیمار نارسایی مزمن کلیه و صد‌ها بیمار نیازمند کبد، ریه و قلب در استان چشم به راه اهدای عضو هستند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهنام روندی مسئول واحد بیماران خاص و پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : به طور کلی مرگ را می‌توان به دو دسته ایستادن قلب از تپش و وارد شدن آسیب شدید به مغز (مرگ مغزی) در حالی که تمام عملکرد آن از بین رفته، ولی کمان‌کان قلب برای مدت کوتاهی به تپش خود ادامه می‌دهد، تقسیم کرد.

او در تفاوت مرگ مغزی با کما، گفت : اصطلاح مرگ مغزی با کما تفاوت دارد، کما به درجه‌ای از کاهش هوشیاری گفته می‌شود که در آن عملکرد بخش‌های کوچکی از مغز دچار اختلال شده و سایر عملکرد‌های مغز مانند تنفس و حرکات بدن پایدار است.

مسئول واحد بیماران خاص و پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در چگونگی تایید بیمار مرگ مغزی، افزود: گروهی از متخصصان ورزیده و دوره‌دیده که شامل متخصص داخلی، متخصص بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب و جراح مغز و اعصاب هستند بر بالین بیماران مشکوک به مرگ مغزی حاضر؛ تست‌ها و آزمایشات مربوطه را انجام می‌دهند.

او ادامه داد: بعد از انجام تست‌های تخصصی و تایید مرگ مغزی بیمار توسط این چهار متخصص، متخصص پزشکی قانونی نیز حاضر و از نظر قانونی مرگ مغزی را تایید می‌کند.

روندی گفت: تمام عملکرد مغز بیمار مرگ مغزی از بین رفته و فقط با دستگاه تنفس مصنوعی به شخص تنفس داده می‌شود به طوریکه که اگر در حد چند ثانیه دستگاه را جدا کنیم قلب از تپش باز می‌ایستد و مرگ کامل اتفاق می‌افتد، ولی این فرصت کوتاه فرصت طلایی است برای اعطای زندگی به بیمارانی که برای زنده مانده چشم به راه عضوی هستند.

او ادامه داد: هر فرد مرگ مغزی با اهدای ارگان‌های حیاتی خود (کلیه‌ها، قلب، ریه‌ها، پانکراس، کبد) به طور مستقیم می‌تواند جان هشت نفر را از مرگ حتمی نجات بدهد و با اهدای سایر بافت‌ها و نسوج (قرنیه، استخوان، تاندون‌ها و...) نیز می‌تواند زندگی ۵۲ نفر را بهبود ببخشد.

این مسئول با اشاره به آماری در این خصوص، افزود: در کشور ۲۵ هزار فرد بیمار نیازمند پیوند عضو وجود دارد که روزانه به علت نرسیدن عضو پیوندی ۱۰ نفر از آن‌ها فوت می‌کنند این درحالی است که سالانه ۴ هزار نفر مرگ مغزی با اعضای مفید و جان‌بخش به خاک سپرده می‌شوند.

او به مردم توصیه کرد که حتما اقدام به گرفتن کارت اهدای عضو کنند، گفت: در کشور علاوه بر داشتن کارت اهدای عضو و حتما رضایت اولیای دم و اقوام درجه یک بیمار مرگ مغزی شده، برای اهدای عضو لازم است.

روندی با بیان اینکه اهدای عضو شرایط سنی و محدودیت سنی ندارد، گفت: در حال حاضر ۷۰۰ بیمار نارسایی مزمن کلیه و صد‌ها بیمار نیازمند کبد، ریه و قلب در استان زندگی خوبی ندارند و فقط چشم به راه اهدای عضو هستند

۴۰ بیمار مرگ مغزی 

بهنام روندی مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : از ابتدای سال ۹۹ تاکنون حدود ۳۵۰ مورد کاهش سطح هوشیاری بیماران بررسی شد که از این تعداد فقط ۴۰ بیمار مرگ مغزی تشخیص داده شده اند.

او گفت : هر فرد مرگ مغزی می‌تواند با اهدای ارگان‌های حیاتی بدنش مانند پانکراس، کلیه، کبد، قلب و روده‌ها حیات بخش جان هشت نفر باشد و با اهدای سایر بافت‌ها و نسوج نظیر قرنیه، تاندوم‌ها و استخوان‌ها زندگی ۵۲ نفر را بهبود ببخشد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.