سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سقط جنین گاومیش‌ها به دلیل آلودگی آب در حمیدیه

اخیرا پخش کلیپی از یک مرد میانسال در حمیدیه که از بیماری و سقط جنین گاو میش گلایه می کند توجه بسیاری جلب کرده، اما دامپزشکی وجود بیماری را رد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، اخیرا کلیپی از یک دامدار در یکی از روستا‌های حمیدیه دست به دست در فضای مجازی می‌چرخد که از خشک شدن آب و تلف شدن گاومیش‌ها گلایه دارد.

مردی میانسال ساکن روستای سید جابر در حمیدیه که ده‌ها گاومیش دارد از آلودگی و کمبود آب شکایت می‌کند و می‌گوید که چهارپایان مان بیمار شده اند، گاو میش‌ها از بین می‌روند و جنین خود را سقط می‌کنند که باید یکی از آنها را بفرشیم تا داروی شان را تهیه کنیم.

ماجرای کم آبی حکایت غریبی برای ساکنان و مردم خوزستان نیست، اما موضوع تلف شدن گاومیش‌ها و مشکلات مربوط به آن‌ها نیز مسئله جدیدی نیست، در خرداد سال ۱۳۹۷ نیز مشکل کم آبی روستا‌های حمیدیه و سقط جنین حیوانات «داد» روستاییان را در آورد.

گاو میش‌ها ارزش بالایی میان مردم و روستاییان خوزستان دارند، پوستین محکم آن‌ها در چرم دوزی کارایی دارد و شیر آن‌ها دارای طعم خوش و به لحاظ خاصیت و ارزش غذایی نیز فوق العاده مقوی است، علاوه بر این خوزستان نخستین پرورش دهنده گاومیش در کشور است، زیرا که با نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری سازگاری دارد، اما این پستاندار عادت دارد که در آب غوطه ور شود و علاقه خاصی به آب تنی دارد.

به همین دلیل نیز وجود آب برای گاومیش داران حیاتی است، اما مشکل اساسی به گفته برخی کشاورزان وجود بیماری در آب است که برای پیگیری این مسئله با مسئولان مربوطه تماس گرفتیم.

وجود بیماری در گاومیش‌ها صحت ندارد، عفونت است

عباس اسدیان مدیر اداره جهاد کشاورزی حمیدیه در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه کمبود آب در شاخه غدیر یکی از شاخه های فرعی رودخانه کرخه وجود دارد، گفت: در خصوص مشکلات مربوط به بیماری و تلف شدن گاومیش‌ها باید با اداره دامپزشکی صحبت شود.

رضا اسدی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه مشکل عمده روستای سید جابر شهرستان حمیدیه، کم آبی است گفت: در حوزه دامپزشکی تاکنون بیماری در این حیوانات دیده نشده، همچنین تلفات در گاومیش‌ها نیز مشاهده نشده و تنها سقط جنین وجود داشته است.

او در توضیح اینکه چرا سقط چنین جزئی از تلفات محاسبه نمی‌شود، افزود: این مسئله تخصصی است و سقط جنین به دلیل کمبود مواد معدنی و پروتئینی در چهارپایان رخ میدهد، اما تلفات زمانی است که حیوان بالغ به هر دلیلی از جمله بیماری از بین می‌رود.

اسدی در خصوص اقدامات اداره دامپزشکی بیان کرد: در جهت اقدامات حمایتی، اکیپ‌های پیشگیری از بیماری‌ها و واکسیناسیون دام‌ها انجام، همچنین سم پاشی بر علیه انگل‌ها صورت پذیرفته که تا پاکسازی کامل گروه‌های ما در محل مستقر و حضور دارند. ضمن آنکه برنامه واکسیناسیون هر سال در این منطقه اجرا می‌شود که امسال نیز تحت آزمایش قرار گرفته و بعد از آگاه سازی نتیجه آن «فوق العاده موثر» اعلام شد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان اظهار داشت: علاوه بر آن اقدامات احتمالی و خونگیری برای جلوگیری از وقوع عفونت ها، تحت تست‌های سریع صورت گرفته است.

با توجه به کمبود آب در خوزستان و تنش‌های آبی و علی رغم توضیحات دامپزشکی استان مبنی بر نبود بیماری و ارسال گروه‌های واکسینه دام، خبرنگار ما همچنان پیگیر مشکلات دامداران حمیدیه است.

انتهای پیام/ن

برچسب ها: کمبود آب ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.