به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العین، هنگامی که افراد در بیمارستان بستری میشوند، کمتر به عوارض دارویی که مصرف میکنند توجه دارند و فقط میخواهند تا حالشان خوب شود، اما متأسفانه یک مطالعه جدید در پکن نشان داد که حتی مسکنهای معمول مورد استفاده در بیمارستانها نیز میتوانند باعث آسیب کبدی بیماران شوند.
طبق گفته محققان چینی، لازم است پزشکان و بیماران از خطرات برخی داروها مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن که در گروهی به نام داروهای غیر استروئید ضد التهاب قرار دارند، آگاه باشند.
دکتر Daehong Ju یکی از نویسندگان این پژوهش اظهار کرد: نتایج بدست آمده نشان داد که میزان آسیب کبدی ناشی از مصرف مسکن در بیماران بستری شده در بیمارستان ۱۳ برابر بیشتر از موارد ابتلای عمومی در کشور است؛ به گونهای که احتمال صدمات کبدی ناشی از مصرف بسیاری از داروها نادیده گرفته میشود.
این مطالعه که در مجله British Clinical Pharmacology منتشر شده است، نشان میدهد که بیماران با کلسترول خون بالا، بیماریهای قلبی- عروقی، بیماران کبدی و کسانی که سابقه جراحیهای قبلی را دارند بیشتر در معرض خطر هستند.
این نتایج پس از تجزیه و تحلیل سوابق بیمارستانی برای ۱۵۶، ۵۷۰ بیمار بدست آمد و نویسندگان این مطالعه دریافتند که ۴۹۹ مورد به علت مسکنهای رایج، دچار آسیب کبدی شده اند.
آنها همچنین دریافتند که آنتی بیوتیکها مانند سفالوسپورینها که یکی از رایجترین داروها هستند باعث آسیب کبدی میشوند. ووریکونازول نیز میتواند باعث آسیب شدید کبدی شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/