مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تامین سرمایه در بازار سرمایه اظهار کرد: شرکتهای تامین سرمایه یکی از بزرگترین نهادهای مالی در بازار سرمایه هستند که نسبت به نهادهای مالی دیگر مانند کارگزاریها، سبد گردانها، شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری و شرکتهای پردازش اطلاعات مالی ابعاد بزرگ تری دارند.
سوری افزود: عموما بخش زیادی از درآمد این شرکتها (تامین سرمایه) از طریق انتشار اوراق درآمد ثابت یا تامین مالی برای موسسات شرکتها و فعالیتهایی مانند پذیر نویسی در عرضههای اولیه، اوراق در آمد ثابت و اوراق مشارکت است و قابلیت این را دارند که سایر فعالیتهایی که نهادهای مالی دیگر انجام میدهند را نیز با اخذ مجوزهای بیشتر انجام دهند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه تعداد از این نهادهای مالی در بازار سرمایه وجود دارند؟ بیان کرد: ۱۰ شرکت تامین سرمایه هم اکنون در حال فعالیت هستند و به طور کل اطلاعات هر نهاد مالی در سایت کدال برای بررسی بیشتر وجود دارد.
بیشتر بخوانید
سوری اظهار کرد: هر چه تعداد مجوزهای نهادهای مالی افزایش پیدا کند، قاعدتا عمق بازار از نظر فعالان رسمی بیشتر میشود. هلدینگیها اگر شرکتهای تامین سرمایه وابسته به خودشان را داشته باشند در فرآیند تامین مالی، عرضه اولیه در زیر مجموعههایشان با چابکی بیشتری انجام میشود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: مجوز دادنها در این حوزه اتفاق بسیار مثبتی است، نه اینکه بگوییم همین یک اتفاق میتواند خیلی تاثیر عجیبی بر بازار سرمایه داشته باشد، موضوع این جا است که این روند جدید سازمان بورس برای اینکه سهولت بیشتری برای صدور مجوزها داشته باشد یک رویکرد مثبت است حال چه در زمینه کارگزاریها و چه تامین سرمایهها باشد. اما در رابطه با تامین سرمایه به دلیل ابعادی که این شرکتها دارند خیلی میتوانند به بازار سرمایه کمک کنند.
سوری در پایان گفت: اگر تعداد این مجوزها افزایش پیدا کند به عمق بازار از نظر تنوع ابزار و چابکی بسیار کمک خواهد کرد. اتفاقی که رخ میدهد چه پذیرش شرکتها و چه عرضه زمانی که یک ناشر سهام یا اوراق تامین مالیاش را منتشر میکند همیشه نگرانی این را دارد که بخشی از اوراق یا سهام موجود منتشر شده به فروش نرسد؛ این جا است که آن تعهد پذیره نویسی که شرکتهای تامین سرمایه میتوانند ارائه دهند میتواند به کمک ناشر بیاید و اگر بخشی از این اوراق به فروش نرسد و نتواند تامین مالی کند ،شرکت تامین سرمایه اوراق را برمیدارد و دغدغههای ناشر را کاهش میدهد.
انتهای پیام/