به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علیرضا ادیبان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این مجموعه برای کنترل تب کنگو، گفت: تاکنون مورد مشکوک و خاصی از فرد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان از سوی دانشگاه علوم پزشکی به اداره کل دامپزشکی استان گزارش نشده است.
علیرضا ادیبان درباره آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در اصفهان، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که در بدن نوعی کنه وجود دارد و به واسطه تخم ریزی تکثیر و در طبیعت باقی میماند.
او افزود: طی چند سال گذشته به خصوص در بهار و تابستان زاد و ولد کنهها به عنوان حامل ویروس این بیماری بیشتر میشود و باعث بقای ویروس در طبیعت میشوند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اگر دامی آلوده به این ویروس شود، ممکن است در کشتارگاهها افرادی که با دام و لاشه دام در ارتباط هستند، در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار گیرند، بنابراین سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از این بیماری وارد عمل میشود.
ادیبان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی برای مقابله با تب کریمه کنگو، اظهار کرد: در این شرایط دامپزشکی اقدام به سم پاشی دام و اماکن نگهداری دام و یا اماکنی که سابقه این بیماری وجود دارد، میکند.
او با تاکید بر اینکه اگر موارد پیشگیرانه در کشتارگاهها انجام نشود، به طور قطع بیماری کریمه کنگو به راحتی از انسان به انسان منتقل میشود، تصریح کرد: استان اصفهان طی چند سال اخیر برای کنترل این بیماری و جلوگیری از انتقال ویروس از دام به انسان، اتاقهای پیش سرد نگهداری لاشه دام را در کشتارگاهها مجهز کرده است.
ادیبان گفت: در صورتیکه ویروس در بدن دام وجود داشته باشد، اگر لاشه دام کشتار شده ۲۴ ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه نگهداری شود، موجب از بین رفتن ویروس بیماری کریمه کنگو خواهد شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۹۹ درصد گوشت استحصالی استان از پیش سرد عبور میکند، افزود: در حال حاضر از مجموع ۳۲ کشتارگاه دام فعال استان، ۲۶ کشتارگاه مجهز به اتاق پیش سرد هستند و تمام لاشههای دام این کشتارگاهها بعد از پیش سرد، به دست مصرف کننده میرسد.
انتهای پیام/م