سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرواز با کرونا!

هم‌اینک پرواز‌های خارجی فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد در سه مسیر ترکیه، قطر و افغانستان برقرار است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پیش از شیوع کرونا روزانه ۴۰ هزار مسافر از طریق فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد جابه‌جا می‌شدند و این فرودگاه ۵۴۰ هکتاری پس از فرودگاه مهرآباد تهران، بیشترین ترافیک پروازی کشور را داشت که به طور میانگین روزانه ۱۸۰ پرواز و در زمان اوج مسافرت‌ها تا ۲۵۰ پرواز ورودی و خروجی در آن انجام می‌شد.

این موضوع از این نظر می‌تواند چالش‌زا باشد که شهر مشهد به عنوان یکی از نقاط مورد توجه مسافران داخلی و خارجی برای زیارت بارگاه امام هشتم (ع) مطرح و از موقعیتی راهبردی در ارتباط با کشور‌های همسایه برخوردار است که هر گونه سهل انگاری در این خصوص، امکان انتقال ویروس به سایر نقاط کشور را با ضریب بالاتری فراهم می‌سازد.

بر همین اساس و طبق شیوه نامه کشوری، اطلاعات مرتبط با افراد دارای کرونا در زمان قرنطینه در اختیار شرکت‌های صادر کننده بلیت قرار می‌گیرد تا برای این افراد در زمان قرنطینه بلیتی صادر نشود.

از سوی دیگر مسافران سایر کشور‌ها نیز از سوی خطوط هواپیمایی موظف به ارائه پاسخ نسبت به تست ویروس کرونا هستند تا بر اساس آن برای فرد بلیت صادر شود.

با پیدایش سویه‌های جدید ویروس کرونا از جمله گونه‌های هندی و آفریقایی و شدت گرفتن امکان شیوع آن، یکی از دغدغه‌های مدیران و مسئولان خراسان رضوی، کنترل بر عدم گسترش این ویروس است و به همین دلیل کنترل مبادی ورودی استان با کشور‌های خارجی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بر همین اساس دستورالعمل مراقبت مسافران مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی هوایی و دریایی کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اجرای یکسان آن به تمامی مبادی ورودی کشور ارسال شده است تا مسیر نظام مندی برای اجرای آن وجود داشته باشد.

فعالیت فرودگاه مشهد در سه مسیر پروازی خارجی

هم‌اینک پرواز‌های خارجی فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد در سه مسیر ترکیه، قطر و افغانستان برقرار است.

محمود امانی بنی مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی در مورد اجرای دستورالعمل‌های مرتبط با رعایت بهداشت و حفظ ایمنی در مقابل بیماری کرونا از زمان آغاز موج چهارم ویروس کرونا در محوطه فرودگاه مشهد، گفت: استفاده از ماسک توسط مسافران و کارکنان در ترمینال‌ها، استمرار گندزدایی و ضدعفونی کردن ترمینال‌ها و خودرو‌های سرویس دهنده شرکت‌های هندلینگ نیز با نظارت و وسواس بیشتری پیگیری می‌شود.

او افزود: نظارت بر میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی نیز تشدید شده است و ناظران سلامت بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سالن‌های فرودگاه نظارت جدی دارند. همچنین محل‌های استقرار مسافران نیز برای رعایت بهتر دستور العمل‌های بهداشتی نشان گذاری شده است.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی ادامه داد: در این فرودگاه دوربین‌های حرارت‌سنج برای ثبت وضعیت مسافران قبل از ورود به گیت گذرنامه نصب شده است.


بیشتربخوانید



الزامی بودن تست پی سی آر برای مسافران خارجی

حسن جعفری مدیر روابط عمومی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد نیز گفت: در این فرودگاه از مسافران بالای هشت ساله که از کشور‌های پرخطر به مشهد سفر می‌کنند، تست مولکولی پی‌سی‌آر گرفته می‌شود.

او افزود: همه مسافران خارجی هنگام ورود به فرودگاه و پیش از گیت گذرنامه، ملزم به ارائه جواب منفی تست مولکولی پی‌سی‌آر هستند و باید مورد تب‌سنجی و غربالگری قرار گیرند و در عین حال انجام فرایند نمونه‌گیری از مسافران نیز با نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است.

مدیر روابط عمومی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد ادامه داد: بر اساس شیوه نامه ها، کشور‌های انگلستان، آفریقای جنوبی، آرژانتین، آنگولا، برزیل، کلمبیا، پرو، گینه و همه کشور‌های قاره اروپا از جمله کشور‌های پرخطر محسوب می‌شوند و نام عراق نیز در فهرست کشور‌های با شرایط ویژه و پرخطر قرار دارد.

جعفری بیان کرد: این محدودیت‌ها با توجه به وضعیت کشور‌ها در حال تغییر است، به‌طوری‌که هم اکنون از کشور هند هیچ پروازی به مقصد ایران و یا با مبدا ایران وجود ندارد.

او تصریح کرد: لغو پرواز‌های خارجی به مقصد شهر مشهد به سازمان هواپیمایی کشوری مربوط می‌شود و در حوزه اختیار مسئولان استانی نیست و سازمان هواپیمایی کشوری نیز تصمیمات خود را به ستاد ملی کرونا برای تصمیم گیری منتقل می‌کند.

نیاز به افزایش آزمایشگاه‌های کرونایی

بررسی نتایج برای مشخص شدن پاسخ تست مسافران برون مرزی کمی زمانبر است و به همین دلیل برای تسریع در انجام این آزمایش‌ها نیاز به افزایش تعداد آزمایشگاه‌های منتخب کرونا وجود دارد.

دکتر سیدمحمدکاظم فرهمند قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سطح کلان در منطقه ۹ کشور شامل خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی، ۲۱ آزمایشگاه منتخب کرونا برای تشخیص مولکولی کرونا آزمایش انجام می‌دهند.

او افزود: از مجموع ۲۱ آزمایشگاه فعال کرونا در این خصوص ۱۹ آزمایشگاه در خراسان رضوی، یک آزمایشگاه در خراسان شمالی و یک آزمایشگاه نیز در خراسان جنوبی است.

 قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این آزمایشگاه‌ها علاوه بر ارائه خدمات به تمام مردم، می‌توانند به مسافران خارجی نیز خدمت ارائه دهند.

فرهمند بیان کرد: هم اکنون از مسافران خارجی ورودی به فرودگاه مشهد تست پی. سی. آر گرفته می‌شود و برای مسافران خارجی نیز که از مرز زمینی وارد خراسان رضوی می‌شوند تست "رپید" یا آزمایش تشخیص سریع کرونا انجام می‌شود.

گرفتن ۴ هزار نمونه از مسافران خارجی

دکتر فریدرضا صحی‌زاده سرپرست مرکز بهداشت شماره ۵ مستقر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد نیز گفت: پایگاه مراقبت مرزی چندین سال است که در این فرودگاه مشغول انجام وظیفه منطبق با قوانین مقررات بین‌المللی بهداشتی (IHR) است.

او افزود: پس از بروز پاندمی کرونا و از اواخر دی‌ماه سال ۱۳۹۸، با توجه به ضرورت انجام مراقبت سندرمیک، برابر دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، فرایند مراقبت از مسافران به صورت ۲۴ ساعته در این مرکز انجام می‌شود.

سرپرست مرکز بهداشت شماره ۵ مستقر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد ادامه داد: از مسافران ورودی پرواز‌های خارجی بر اساس دستورالعمل و حسب ضرورت نمونه گیری می‌شود و تاکنون بالغ بر ۴ هزار نمونه گیری در این مرکز انجام شده است.

صحی‌زاده بیان کرد: بر همین اساس و در صورت نیاز، پیگیری بر اساس نشانی و مشخصات ثبت شده مسافران در اختیار مراکز بهداشت شهرستان‌های محل سکونت افراد قرار می‌گیرد تا سایر اقدامات برابر دستورالعمل‌ها برای افراد دارای تست مثبت انجام شود.

او تصریح کرد: به تمام افراد دارای علائم کرونا، فارغ از نتیجه تست و همچنین مواردی که پس از آزمایش مجدد در فرودگاه مثبت شناسایی می‌شوند، رعایت قرنطینه خانگی و دستورالعمل های بهداشتی توصیه می‌شود تا سایر اقدامات متناسب با طرح شهید سلیمانی برای آن‌ها نیز انجام شود.

سرپرست مرکز بهداشت شماره ۵ مستقر در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد تاکید کرد: اطلاعات تمام مسافرانی، که پس از ورود متوجه درگیری آن‌ها با کرونا می‌شویم، ثبت می‌شود و پیگیری روند درمان آن‌ها در قرنطینه ادامه خواهد داشت، همچنین افرادی که با این افراد ارتباط داشته اند نیز مورد غربالگری قرار می‌گیرند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام//ز.ق

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۵۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
بعد بگین چرا کرونا اینقدر زیاد شده!!!!خوب یک مدت تحمل کنید و تمام شهرها رو قرنطینه کنید