سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیکاری رفیق گرمابه و گلستان روستاییان کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن ظرفیت‌های بسیار، برای زدودن مُهر محرومیت بر پیشانی خویش نیازمند تدبیر و همت مسئولان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن پتانسیل بالا در بخش‌های مختلف، انگار همتی برای زدودن زنگار محرومیت از رخسار رنجورش به کار بسته نمی‌شود.

استانی که یک درصد از مساحت و یک درصد از جمعیت کشور را دارد و بیش از ده درصد منابع آبی کشور، ۲۵ درصد از منابع نفتی، ۱۶ درصد از منابع جنگلی زاگرس، مناطق بکر گردشگری، پتانسیل بالای کشاورزی با توجه به وجود دو اقلیم سرد و گرم، اما بیکاری مفرط کوله همت جوانانش را به سمت غربت می‌پیچد.

مردم این استان مات و مبهوت‌ هستند که چرا با این همه پتانسیل و ظرفیت، استان نباید با رونق مناسب و متناسب با وضعیتش پیش برود؟

بی‌شک سوءمدیریت و نبود اراده از طرف مسئولان متولی نقش به‌سزایی در به وجود آمدن محرومیت در استان کهگیلویه و بویراحمد دارد، موضوعی که نداشتن تخصص لازم، عدم اراده و انگیزه، درگیری سیاسی و... می‌تواند دلایل مشهود و قابل اثباتی برای تأییدشان باشد.

به دلیل عدم برنامه ریزی مسئولان و متولیان امر دولتی شاهد افزایش فقر روستائیان و افزایش افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستیم و برخی مسئولان نیز افزایش نیازمندان را در برخی مواقع برای خود افتخار می‌دانند.

ستاد اجرایی فرمان امام راحل که قریب به یکسال است در استان کهگیلویه و بویراحمد شکل مدیریت به خود گرفته است در کنار تمام مشکلات در حوزه مدیریت دستگاه‌های متولی کمر همت بسته است تا شاید بخشی از زنگار محرومیت را از رخسار رنجور دیار چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد بزداید.

شایان نادری مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام راحل در استان کهگیلویه و بویراحمد از اجرای بیش از سه هزار طرح اشتغالزایی روستایی توسط بنیاد برکت در روستا‌های شهرستان‌های دنا، گچساران، کهگیلویه، باشت، و چرام خبر داد و گفت: این طرح‌ها در زمینه‌های دامداری، صنایع دستی، کشاورزی و صنعتی اجرا می‌شود.

وی مبلغ تسهیلات اعطایی برای راه‌اندازی مشاغل روستایی توسط بنیاد برکت را بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: بازپرداخت این تسهیلات سه تا پنج ساله و با سود چهار درصد می‌باشد.

نادری با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح‌ها محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در روستا‌ها است،خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح‌ها بیش از هشت هزار نفر در استان مشغول به کار می‌شوند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام راحل در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سال گذشته ۲ هزارو ۸۰۰ طرح اشتغالزا با بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار در روستا‌ها و مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا کرد.

بیش از ۴۰ درصد از جمعیت ۷۵۰ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد روستایی بوده که در دفتر برنامه ریزان توسعه اقتصادی استان فراموش شده‌اند و در واقع نسخه‌ای دندان‌گیر برای رونق تولید و ایجاد اشتغال در روستا‌ها نداشته‌اند و تنها دل خوش به پرداخت تسهیلات ۱۰ و ۲۰ میلیون تومانی اشتغال خرد هستند که این میزان تسهیلات هزینه تولید نشده بلکه در شکم معیشت هضم می‌شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.