سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

به زودی ۲ میلیون دز واکسن سینوفارم از چین وارد می‌شود

پاک‌مهر گفت: تا کنون از چهار برند، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد شده است و ۲ میلیون دز واکسن سینوفارم هم از چین وارد می‌شود.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه زنده تلویزیونی «به وقت ایران» شبکه آموزش سیما در ادامه مبحث روز یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت ( تولید و توزیع واکسن کرونا) شب گذشته، ۲۱ اردیبهشت میزبان محمدحسین فلاح مهرآبادی، معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی و سیدمحمد پاک‌مهر نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بود و با آن‌ها درباره موفقیت ایران در تولید واکسن کرونا و توزیع آن میان طبقه‌بندی‌های مختلف به گفتگو نشست.

محمد پاک‌مهر، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جامعه بشریت درگیر یک بیماری ناشناخته شده است، اظهار کرد: این بیماری تهدید جدی برای سلامت بشریت است و متاسفانه هنوز هیچ منبع علمی در هیچ جای دنیا نتوانسته است ادعا کند که دارویی را برای ریشه‌کن کردن کرونا تولید کرده و جامعه بهداشت جهانی هنوز درمان قاطعی ارائه نداده است.

او ادامه داد: این روز‌ها با شیوه نامه‌های بهداشتی توانستیم بیماری را کنترل کنیم اما نتوانستیم آن را مهار کنیم. با ایجاد پیک‌های مختلف سرایت و مرگ و میر بالاتر رفته است، اما واقعیت این است که کرونا هم خسارت‌های جانی و هم خسارت‌های مالی و اقتصادی فراوان دارد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: ایمن‌سازی با واکسن در حال حاضر در راس برنامه کشورهاست. محدودیت‌ها نمی‌تواند دائمی باشد بنابراین تنها راه، واکسیناسیون است.

پاک‌مهر با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده کرونا واکسن پذیر است، گفت: در شرایط ضرورت باید محدودیت‌های سختگیرانه اجرا و شیوه‌نامه‌ها رعایت شود اما واکسیناسیون باید زودتر انجام بگیرد تا بتوانیم این بیماری را مهار کنیم.

او درباره نظارت مجلس روی واکسیناسیون تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی رسالت خود یعنی نظارت را در همه حوزه‌ها پیگیری می‌کند. ما از نزدیک بر مراحل تولید واکسن در ایران و همچنین واکسن‌هایی هم که وارد کشور می‌شود، نظارت داریم. همچنین مسئولان نیز سند ملی را تهیه کرده‌اند که در آن گروه‌ها به ترتیب اولویت واکسیناسیون نوشته شده‌اند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: بار‌ها به شخص وزیر بهداشت و معاونان ایشان تاکید کرده‌ایم که تخلفی در تزریق واکسن صورت نگیرد البته تخلفاتی رخ داد که با برخورد شدید وزیر روبه رو شد چراکه این نوع بی‌عدالتی‌ها مورد پذیرش در جامعه ما نیست.

پاک‌مهر با اشاره به اینکه در دنیا با کمبود واکسن مواجه هستیم،  بیان کرد: اگر به ما واکسن بدهند برنامه سریعتر پیش می‌رود و چالش‌ها مرتفع می‌شود. تاکنون از چهار برند، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد شده است و به زودی ۲ میلیون دز واکسن سینوفارم از چین وارد می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: بهتر است استراتژی ما این باشد که در مرحله اول ۱۲ تا ۱۳ میلیون دز واکسن تهیه کنیم تا افراد فاز یک و ۲ را واکسینه کنیم چراکه بیش از ۵۰ درصد فوتی‌های ما سنین بالای ۷۵ سال و بیش از ۶۶ درصد فوتی‌های ما را بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دهند و اگر این افراد را واکسینه کنیم عملا بین ۶۵ تا ۷۰ درصد فوتی‌های ناشی از پیک کرونا را کاهش می‌دهیم.

پاک‌مهر با بیان اینکه ما به توانمندی نیرو‌های بهداشت و درمان شکی نداریم، گفت: در ایران ۱۹ شرکت متقاضی تولید واکسن هستند که ۱۶ پرونده تشکیل شده است و ۴ شرکت مجوز تولید گرفته‌اند. امیدواریم که تا اواخر خرداد ۳ شرکت به تولید انبوه واکسن برسد.

واکسن رازی در دسته واکسن‌های نوظهور قرار می‌گیرد

محمدحسین فلاح مهرآبادی، معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی درباره تولید واکسن در این موسسه اظهار کرد: موسسه رازی با تکیه بر دانش ۹۶ ساله در تحقیقات و تولید واکسن، سالهاست در خاورمیانه حرف اول را می‌زند. ما از اسفند ۹۸ که کرونا آمد، مطالعات را شروع کردیم. پرونده اولیه مطالعات پس از آزمایش روی حیوانات اواخر مرداد تحویل سازمان غذا و دارو داده شد و از اوایل اسفند ۹۹ وارد فاز مطالعات بالینی شدیم.

او با اشاره به اینکه واکسن موسسه رازی در دسته واکسن‌های نوظهور قرار می‌گیرد، بیان کرد: امیدواریم در مطالعات بالینی جواب‌هایی که می‌گیریم، این باشد که واکسن می‌تواند در افرادی که واکسینه می‌شوند زنجیره انتقال را به حداقل برساند. با تزریق دز اول و دوم واکسن، ایمنی مدنظر ما ایجاد می‌شود و دُز سوم صرفا برای کاهش همه‎‌گیری و تکثیر ویروس است که امیدواریم مطالعات ما هرچه سریع‌تر به مرحله نهایی برسد.

به گفته معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی، این موسسه برای اولین بار در زمینه واکسن کرونا دُز استنشاقی را تولید کرده است تا همه‌گیری به حداقل برسد.

فلاح مهرآبادی درباره تاثیر واکسن موسسه رازی مطرح کرد: در مطالعات انجام شده، عارضه حادی نداشتیم و به لحاظ اثربخشی واکسن‌های نوترکیب معمولا اثربخشی و ایمنی خوبی دارند.

او با اشاره به اینکه کشور‌ها به راحتی تکنولوژی ساخت واکسن در اختیار یکدیگر قرار نمی‌دهند، بیان کرد: تولید واکسن، کار سنگین، فرسایشی و پُراسترس است و همکاران و دانشمندان ما با حمایت مسئولان در موسسه رازی، پاستور و برکت بسیار زحمت کشیده‌اند و باعث افتخار ماست که ایران توانسته به تولید واکسن کرونا دست پیدا کند و امیدواریم کشور ما تا چند ماه آینده از واردات واکسن بی‌نیاز شود.

معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی درباره تامین مواد اولیه برای موسسات و شرکت‌های تولیدکننده واکسن تصریح کرد: در ابتدا شرایط سخت بود اما رفته رفته تدابیر اولیه اندیشیده شد و ارز مورد نیاز در اختیار قرار گرفت.

فلاح مهرآبادی با اشاره به اینکه با اعتماد به جوانان و دانش بومی کشور می‌توان به واکسن‌های دیگر نیز دست پیدا کند، گفت: امیدواریم ایران در آینده نه چندان دور به نسل جدید واکسن‌ها از جمله واکسن ضدسرطان دست پیدا کند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.