سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر عملکرد کبد بر افزایش وزن و بروز بیماری‌های قلبی

بر اساس مطالعه دانشمندان کالج سلطنتی لندن بر روی آنزیم‌های کبدی، عملکرد این عضو بدن تاثیر مستقیمی بر بروز بیماری قلبی و افزایش وزن دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان کالج سلطنتی لندن با استفاده از نمونه‌ای که از بیش از ۷۰۰ هزار نفر گرفته شد، دریافتند که بیماری قلبی در افرادی که با مجموعه‌ای از ژن‌هایی که قبلا با چگونگی کنترل عملکرد بدن مانند سوخت و ساز بدن در ارتباط بوده‌اند، رایج‌تر است.

تجزیه و تحلیل ژنتیکی در افراد از نژاد اروپایی ۵۱۷ جایگاه مرتبط با آنزیم‌های کبدی را شناسایی کرده است، این می‌تواند به پزشکان کمک کند تا افرادی را که بیشترین خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آینده دارند، شناسایی کنند و این به طور بالقوه زمینه را برای مداخلات قبلی فراهم می‌کند.

دکتر رها پازوکی مدرس پروژه می‌گوید: ما در حال بررسی آنزیم‌های کبدی بودیم که بازتابی از عملکرد کبدی ما هستند، تا مشخص کنیم کدام ژن‌ها در ژنوم انسان عملکرد کبدی را کنترل می‌کنند و چه چیز دیگری ممکن است با این ژن‌ها مرتبط باشد. به عنوان مثال یکی از مواردی که ما دریافتیم این بود که این ژن‌ها با چاقی و توزیع چربی در بدن و درصد چربی در کبد در ارتباط هستند، آن‌ها در سوخت و ساز بدن و نحوه پردازش چربی و گلوکز توسط بدن نقش دارند.

برای تعیین اینکه آیا می‌توان گفت ژن‌ها عامل بیماری قلبی هستند، این تیم از روشی معروف به Mendelian Randomisation استفاده کرد که یک آزمایش کنترل شده و تصادفی را با استفاده از مجموعه داده‌های ژنتیکی در مقیاس بزرگ تکرار می‌کند. دانشمندان ژنوم افراد را بر اساس تعداد ژن‌های کبدی خطرناک بررسی کردند و سپس بررسی کردند که چگونه مقدار زیادی از این ژن‌های خطرناک روی حساسیت فرد به بیماری‌های قلبی تاثیر می‌گذارد.

دکتر پازوکی می‌افزاید: برای مثال هنگامی که بیماری کرونر قلب را بررسی کردیم، ما دریافتیم در کسانی که ژن‌های خطرناک کبدی دارند، در مقایسه با کسانی که این بیماری را ندارند، بیماری زیادی وجود دارد؛ بنابراین می‌توان گفت که یک رابطه علی بین عملکرد کبد و بیماری قلب و عروقی وجود دارد.

بر اساس بنیاد قلب انگلیس، بیماری‌های قلبی و گردش خون باعث بیش از یک چهارم کل مرگ و میر‌ها در انگلیس می‌شود، به طور متوسط هر سه دقیقه یک نفر جان خود را از دست می‌دهد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

برچسب ها: بیماری قلبی ، کبد چرب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.