سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از بزرگترین پرونده زمین خواری در تالاب گاوخونی چه خبر؟

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به رفع تصرف پنج هزارهکتار از اراضی ملی، گفت: بزرگترین پرونده زمین‌خواری در تالاب گاوخونی به مساحت دو هزار هکتار درحال رسیدگی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سرهنگ علیرضا طاهری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: با توجه به اجرای طرح کاداستر و صدور اسناد تک برگی برای پنج میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در هفت سال گذشته، بالغ بر پنج هزار هکتار از اراضی ملی تاکنون رفع تصرف شده است.

او با اشاره به اینکه تعداد احکام قضایی صادر شده برای رفع تصرف اراضی در هفت سال گذشته یک‌هزار و ۵۳۴ مورد بوده است، ادامه داد: چهار هزار و ۸۸ مورد تخریب و تصرف شامل فعالیت معدنی، احداث جاده، ساختمان و کشاورزی در اراضی منابع طبیعی به مساحت ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار انجام شده که برای همه پرونده تشکیل شده است.

قلع و قمع ۱۵۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه افراد در برخی از این اراضی بنا احداث کرده‌اند، خاطرنشان کرد: ۱۵۰ مورد از این ساخت و ساز‌های غیرمجاز پس از صدور رأی قضایی در هفت سال گذشته قلع و قمع شده است.

سرهنگ طاهری با اشاره به ویلاسازی‌های غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در محدوده رودخانه زاینده رود، گفت: متولیان رسیدگی به این تخلفات در محدوده رودخانه شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی اصفهان است، اما در زمین‌های بالادست که جزو اراضی ملی بوده به تعداد انگشت شمار ویلاسازی شده بود که آن‌ها نیز قلع و قمع شد.

او با بیان اینکه زمین خواری بیشتر توسط اشخاص حقیقی بوده، اما نام اشخاص حقوقی یا ارگان‌های دولتی و نظامی نیز در پرونده‌های تصرفات اراضی ملی وجود دارد، اضافه کرد: پرونده همه این ارگان‌ها نیز در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.

۲ هزار هکتار تخریب و تصرف در گاوخونی برای برداشت نمک

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه بزرگترین تخلف و زمین خواری استان در محدوده تالاب گاوخونی و معدن نمک بوده است، ابراز داشت: بالغ بر ۲ هزار هکتار تخریب در محدوده تالاب برای برداشت نمک انجام شده است. متخلف شرکتی است که مجوز برداشت نمک از معدن داشته، اما به جاده سازی و پیشروی در محدوده معدن در مساحت ۲ هزار هکتار اقدام و این اراضی را تصرف کرده است.

سرهنگ طاهری با اشاره به اینکه این ۲ هزار هکتار بیش از مجوز صادر شده برای شرکت بوده است، تصریح کرد: این محدوده با توجه به اینکه منطقه تالابی است علاوه بر اراضی منابع طبیعی جزو مناطق محیط زیست بود و سال گذشته از اقدامات غیرقانونی این شرکت جلوگیری کردیم.

او ابراز داشت: هم اکنون بزرگترین پرونده تخلف زمین خواری استان در محدوده تالاب گاوخونی در حال رسیدگی است و با تکمیل تحقیقات بزودی رأی صادر می‌شود که امید است به نفع محیط زیست و منابع طبیعی به نتیجه برسد.

کوره‌های گچ و آجر از محدوده زیستی اصفهان خارج شود

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه از ابتدای امسال  تاکنون ۷۷ هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات گریبانگیر شهرستان اصفهان انتشار دود‌ها و ضایعاتی است که از سمت شرق این شهرستان با برداشت خاک غیرمجاز یا فعالیت کوره‌های گچ و آجر و معادن سطحی به صورت ریزگرد با وزش نسیمی به سمت اصفهان می‌آید و به محیط‌ زیست و سلامت مردم آسیب می‌رساند.

سرهنگ طاهری با بیان این نکته، اظهار کرد: از ابتدای امسال  تاکنون به هیچ عنوان مجوز برداشت خاک صادر نشده و امید است با برنامه‌ریزی مسئولان امر کوره‌های آجرپزی و گچ از محدوده زیستی شهر اصفهان خارج شود تا برخی تخلفات و مشکلات را در این منطقه شاهد نباشیم.

سرقت خاک از اراضی ملی در شرق اصفهان

او افزود: با وجود اینکه از ابتدای سال هیچ مجوزی برای برداشت خاک صادر نشده است هم اکنون افرادی در محدوده شهرستان اصفهان خاک برداشت می‌کنند که برای آن‌ها پرونده تحت عنوان "سرقت خاک از اراضی ملی و مستثنیات" تشکیل شده و برخورد قضایی مناسبی با آن‌ها خواهد شد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی و یگان حفاظت منابع طبیعی با هرگونه برداشت غیرمجاز خاک و حمل و نقل آن برخورد خواهد کرد، ادامه داد: مجوز‌هایی برای برداشت خاک در شهرستان اصفهان سال‌ها پیش به برخی افراد داده بودند که این امر مانع از تشکیل پرونده بود، اما خوشبختانه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از ابتدای امسال  تاکنون هیچ مجوزی برای برداشت خاک صادر نکرده است.

سرهنگ طاهری با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون سه فقره پرونده در رابطه با سرقت خاک در استان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: دستگاه قضا و نیروی انتظامی در زمینه برخورد با متخلفان با منابع طبیعی همکاری می‌کند.

او با قدردانی از دادستان و رییس دادگستری اصفهان ابراز داشت: در راستای مقابله با ریزگرد‌ها جلسه شورای حفاظت از بیت المال هفته گذشته تشکیل شد و مصوبات خوبی داشت که امید است با پیگیری‌های رییس دادگستری استان این ریزگرد‌ها از هوای اصفهان پاک شود و سلامت مردم به خطر نیافتد.

منبع:مهر

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.