سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با ترسناک‌ترین پل‌های معلق جهان آشنا شوید + تصاویر

افتتاح طولانی‌ترین پل عابر پیاده معلق جهان در پرتغال بهانه‌ای شد تا با حیرت انگیزترین پل‌های معلق آشنا شویم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیدن تصاویر افرادی که در زمان عبور از روی پل‌های معلق، دست و پایشان می‌لرزد، استرس‌زاست. حالا تصور کنید که خودتان چنین اتفاق هیجان‌انگیز و البته ترسناکی را تجربه کنید، اصلا آیا حاضر به عبور از ترسناک‌ترین پل‌های معلق جهان هستید؟ طبیعتا اگر از ارتفاع می‌ترسید، حتی به نزدیک شدن به این پل‌ها هم نباید فکر کنید. پل‌های معلق، سازه‌های حیرت‌انگیز و غول‌پیکری هستند که از بستر‌های آبی و روستا‌ها عبور و دو ناحیه دور دست را به یکدیگر متصل می‌کنند.

مهندسی پیچیده و معماری دقیقی که در ساخت این پل‌های معلق به کار می‌رود، بسیار ستودنی و خیره کننده است. به تازگی حیرت‌انگیزترین و طولانی‌ترین پل معلق عابر پیاده جهان به طول ۵۱۶ متر در پرتغال افتتاح شده است. به همین بهانه و در پرونده امروز زندگی سلام با ترسناک‌ترین و طولانی‌ترین پل‌های عابر پیاده معلق جهان و مشخصات شان آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.


بیشتربخوانید


منظره جادویی روی پل ۳ میلیون دلاری
نام پل، کدام کشور؟ آروکا در پرتغال
طول؟ ۵۱۶ متر

این پل عابر پیاده معلق بر فراز کوه‌های آروکا با هزینه حدود سه میلیون دلار ساخته شده است. پل آروکا که طولانی‌ترین پل عابر پیاده معلق جهان نام گرفته، بین کوه‌های صخره‌ای احاطه و در وسط پارک جذاب و معروف «آروکا جیو پارک» که توسط سازمان «یونسکو» ثبت شده، واقع شده است. پل آروکا ۵۱۶ متر طول دارد و ارتفاع آن از رودخانه «پایوا» به ۱۷۵ متر می‌رسد. آب‌های این رودخانه با سرعت خارق‌العاده‌ای جریان دارد و منظره‌ای جادویی برای کسانی که روی پل قدم می‌زنند، فراهم می‌کند. شخصی به نام «هوگو زویر» اولین فردی بود که از روی این پل عبور کرده است. زویر پس از عبور از پل گفته: «کمی ترسیده بودم، اما واقعاً ارزشش را داشت. هنگام عبور از پل از ترس، به پایین نگاه نمی‌کردم.»

پل سینمایی در وسط مه
نام پل، کدام کشور؟ لنکاوی در مالزی
طول؟ ۱۲۵ متر

این پل یکی از معروف‌ترین پل‌های کابلی در جهان است که در نزدیکی تله‌کابین جزیره لنکاوی در غرب مالزی واقع شده است. ارتفاع پل ۷۰۰ متر از سطح دریا و عرض پیاده‌روی آن ۱.۸ متر است. هرچند این پل ظاهری رعب‌آور دارد، اما از ایمنی بالایی برخوردار است. وجود دو ورودی مثلثی شکل روی پل استراحتگاهی است که عابران می‌توانند مناظر اطراف را بیشتر ببینند و از این طبیعت زیبا و همیشه سبز لذت ببرند. سکانس آخر فیلم هندی Don: The Chase Begins Again و چندین فیلم دیگر معروف روی این پل فیلم برداری شده است. در روی این پل عابران زیبایی جنگل و آسمان را یک جا احساس می‌کنند. در بعضی مواقع این پل در مه سفیدی غرق می‌شود که افراد به سختی چند قدمی خود را می‌بینند. پل در ارتفاع ۱۰۰ متری از زمین قرار گرفته است و در آن واحد حدود ۲۵۰ نفر می‌توانند روی آن قدم بزنند. در بخش‌هایی از کف پل، پنل‌های شیشه‌ای قرار داده شده‌اند تا بازدیدکنندگان بتوانند زیر پایشان را ببینند.

پلی بر فراز قایق‌ها
نام پل، کدام کشور؟ لاموهر در آرژانتین
طول؟ ۱۰۳ متر

ساخت پل لاموهر در سال ۲۰۰۱ به اتمام رسید و به دلیل نوسانش مشهور است. این پل ۹۰ درجه دوران دارد تا قایق‌ها بتوانند از زیر آن عبور کنند. طراحی نامتقارن این پل بیشتر شبیه قلاب ماهیگیری، بادبان یا چنگک است که منطقه بندر شهر «پورتو مادرو» را به دیگر بخش‌ها وصل می‌کند. پل لاموهر از همان ابتدا به نمادی از بوئنوس آیرس تبدیل شد و هر شب به زیبایی روشن می‌شود. جالب این که نام این پل به انگلیسی به Bridge's Woman به معنای «پل زنان» ترجمه می‌شود که اشاره‌ای به پورتو مادرو دارد، جایی که در آن خیابان‌های مختلفی به نام زنان مشهور دنیا نام گذاری شده است. هزینه ساخت این پل حدود شش میلیون دلار بود و توسط یک سرمایه‌دار پرداخت شد. این پل با عرض بیش از شش متر به سه قسمت تقسیم می‌شود، دو قسمت ثابت در دو طرف که می‌چرخد و اجازه می‌دهد تا شناور‌ها از پایین آن عبور کنند و بخش مرکزی که توسط یک بخش متحرک سیمانی و سوزنی فولادی پشتیبانی می‌شود و حدود ۳۹ متر ارتفاع دارد.

پلی به امید کشف طلا
نام پل، کدام کشور؟ اوجلا در مکزیک
طول؟ ۳۱۸ متر

این پل در سال ۱۸۹۸ در قرن نوزدهم در ماپیمی در کشور مکزیک ساخته شد. اوجلا زمانی برای حمل تجهیزات و سنگ‌های معدن توسط خودرو‌ها استفاده می‌شد. عده‌ای معتقدند تب پیدا کردن طلا در قرن ۱۹ منجر به ساخت این چنین پل طویلی شده است. اگر هم اکنون یک خودرو روی آن حرکت کند، احتمال ریزش آن ۱۰۰ درصد است و به همین دلیل فقط توسط عابران استفاده می‌شود. این پل پس از توقف عملیات استخراج معادن در دهه ۱۹۳۰ میلادی تا سال‌ها دیگر استفاده نشد دچار فرسایش شد. پل اوجلا هم‌اکنون به فهرست خطرناک‌ترین پل‌ها و جاده‌های جهان راه پیدا کرده و به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده است. شایان ذکر است این پل در دهه ۱۹۹۰ بازسازی و بازگشایی شد و اکنون آماده استقبال از افراد ماجراجویی است که ترسی برای عبور از این پل و زیپ‌لاین آن ندارند و دوست دارند آدرنالین خود را بالا ببرند.

طولانی‌ترین پل معلق خاورمیانه در ایران
نام پل، کدام شهر؟ مشگین‌شهر، اردبیل
طول؟ ۳۶۵ متر

پل معلق مشگین‌شهر در سال ۱۳۹۴ افتتاح شد. این پل روی رودخانه «خیاوچایی» و در ارتفاع ۸۰ متری با عرض ۲ متر ساخته شده است که بخش کوچکی از مسیر دارای کف شیشه‌ای است و از آن جا می‌توانید منظره بسیار زیبای زیر پای‌تان را تماشا کنید. این پل توسط کارشناسان و مهندسان داخلی منطقه به اجرا درآمده و ایده ساختش توسط مهندس گنجعلی بیگ مطرح شده است. ساخت این پل هزینه‌ای حدود ۴۰۰ میلیارد ریال در برداشته و در زمینی به مساحت ۱۳۰ هکتار در ۹ ماه ساخته شده است. در ساخت عرشه پل از مواد پلیمری و کامپوزیتی طرح چوب با مقاومت بالا در مقابل رطوبت، حریق، ضربه و فشار به همراه صاعقه‌گیر، بادسنج و سنسور‌های کنترل حرکتی استفاده شده است. این پل با جابه‌جایی افقی ۲ متر و دید فرودست پارک جنگلی و فرادست قله سبلان، هیجانی به اندازه ترن هوایی به افرادی که روی آن راه می‌روند، القا می‌کند. امنیت این پل با استاندارد‌های جهانی تطبیق یافته است.

به جز پل مشگین شهر، چند پل معلق زیبای دیگر هم در کشورمان وجود دارد. پل معلق «پیرتقی» در دره‌های شهر هشتجین در شهرستان خلخال با ارتفاع ۶۰ متر، طول ۱۶۵ متر و عرض یک متر که روی رودخانه «قزل اوزن» ساخته شده و شبیه تصاویر ترسناکی است که در فیلم‌ها از پل‌های معلق دیده‌ایم. پل معلق «دره خزینه»، بلندترین پل معلق خاورمیانه در استان لرستان که شباهت بسیار زیادی به منطقه مشهور «گرند کانیون» در آمریکا دارد، با ۸۵ متر ارتفاع و طول ۱۱۲ متر که یک سمت این پل در استان لرستان واقع شده و سمت دیگر آن در استان ایلام قرار دارد. همچنین پل معلق مجموعه گردشگری نمک آبرود، پل معلق هیر در استان اردبیل، پل معلق کوه صفه اصفهان و پل معلق آسمان تهران که از پارکینگ بوستان نهج البلاغه در بولوار عربشاهی تا پارک پردیسان ادامه دارد.

پلی با الهام از DNA انسان
نام پل، کدام کشور؟ هلیکس، سنگاپور
طول؟ ۲۸۰ متر

این پل در مدت زمانی سه ساله از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ میلادی با صرف هزینه‌ای ۶۸ میلیون دلاری ساخته شد و همان سال جوایز «بهترین ساختمان حمل‌و‌نقل جهان» در جشنواره جهانی معماری را از آن خود کرد. هلیکس شامل دو بخش مارپیچ ظریف و بر اساس ساختار DNA انسان طراحی شده است. جنس این پل، استنلس استیل است و ۲۸۰ متر طول دارد و از سه دهانه ۶۵ متر و دو دهانه انتهایی ۴۵ متر تشکیل شده است. در شب، این پل با مجموعه‌ای از چراغ‌ها که ساختار دو مارپیچ را برجسته می‌کند، روشن می‌شود و زیبایی خیره کننده‌ای دارد.

مجموعه‌ای از چراغ‌های دیود چند رنگی LED روی سازه‌های مارپیچ وجود دارد که جفت حروف رنگی c و g و همچنین a و t روی این پل را در شب به رنگ قرمز و سبز روشن می‌کند که نشان دهنده سیتوزین، گوانین، آدنین و تیمین چهار پایه DNA است و البته مارپیچ داخلی با نور سفید مسیر را برای عابران پیاده روشن می‌کند. هلیکس همچنین دارای چهار سکوی مشاهده در مکان‌های استراتژیک است که شما از آن جا منظره‌ای خیره کننده از افق سنگاپور و خلیج مارینا را خواهید دید.

قدم زدن روی آلپ
نام پل، کدام کشور؟ چارلز کونن در سوئیس
طول؟ ۴۹۴ متر

این پل واقع در کوه‌های چشم‌نواز و خیره کننده آلپ، پل معلقی است که عمر زیادی هم از ساخت و احداثش نگذشته و تجربه قدم زدن روی آن برای آلپ نشینان و گردشگران جذاب و خاطره انگیز است. پلی به طول ۴۹۴ متر و عرض ۶۴ سانتی‌متر که با افتتاحش در ژوئیه ۲۰۱۷ عنوان «طولانی‌ترین پل پیاده معلق در جهان» را به خود اختصاص داد. موقعیت قرارگیری پل به گونه‌ای است که باعث اتصال بافت جغرافیایی دو روستا، یعنی روستای «زرمات» به روستای «گراچن» سوئیس شده است و رهگذران از طریق این ابر پل معلق به راحتی می‌توانند به این دو روستا وارد شوند و در حالی که باید ساعت‌ها زمان برای پیمودن این مسیر طی می‌شده، حالا در عرض ۱۰ دقیقه انجام می‌شود. گفتنی است چارلز کونن در بالاترین نقطه در ارتفاع ۸۶ متری از سطح زمین قرار دارد.

در فاصله ۶ متری آب رودخانه
نام پل، کدام کشور؟ استورمز در آفریقای جنوبی
طول؟ ۷۷ متر

پل معلق «رودخانه استورمز» هم جزو آن دسته پل‌هایی است که از بستر‌های آبی و رودخانه‌ها عبور می‌کند. پلی با طول ۷۷ متر که با فاصله کمی از سطح رودخانه استورمز، یعنی شش متری ساخته شده است و به همین دلیل عابرانش با امواج سرد اقیانوسی فاصله زیادی ندارند و این موضوع بر ترسناکی و هیجانش می‌افزاید. این پل یکی از جاذبه‌های برجسته مسیر کوهنوردی «اوتر» در پارک ملی «سیتسیکاما» در کنار جاده ساحلی «گاردن روت» در آفریقای جنوبی است. استورمز که پیاده‌روی روی آن را ترسناک و در عین حال لذت‌بخش توصیف کرده‌اند، سال ۱۹۶۹ به بهره‌برداری رسید و بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و تجربه خوبی از پیاده روی برای ساکنان این منطقه گردشگری آفریقای جنوبی فراهم شده است.

تکان خوردن بلندترین پل کف شیشه‌ای جهان
نام پل، کدام کشور؟ هونگیاگو در چین
طول؟ ۴۸۸ متر

پل هونگیاگو در سال ۲۰۱۷ با طول بیش از ۴۸۸ متر بازگشایی شد و طولانی‌ترین پل معلق کف شیشه‌ای در جهان نام گرفت. از بالای آن منظره زیبای کوه‌ها، آبشار‌ها و معابد باستانی در استان «هبی» واقع در شمال شرقی چین قابل مشاهده است. به طور همزمان، حداکثر ۶۰۰ نفر اجازه عبور از این پل در ارتفاع ۲۱۸ متری را دارند. این پل معلق طوری طراحی شده است که برای ایجاد هیجان بیشتر و البته غیرضروری، کمی تکان می‌خورد. برای محافظت از پنل‌های شیشه‌ای کف پل در برابر هرگونه آسیبی، بازدیدکنندگان باید از پوشش‌های مخصوصی برای کفش‌هایشان استفاده کنند. علاوه بر آن در نقاط مختلفی از پل، کارمندان پشتیبانی ویژه حضور دارند تا از بازدیدکنندگان در مقابل آسیب‌های روانی احتمالی محافظت کنند.

منبع: رکنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
زهرا
۱۳:۰۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
بسیار عالی بابت این اطلاعات خیلی ممنونم
رباط
۱۹:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
این‌که‌چیزی‌نیسنت،حالا‌شما‌پل‌ندیدی‌توعمرت،اینجا‌که.من‌می‌گم‌فکر‌نکنم‌رفته‌باشی‌اصلا‌تو‌نقشه‌‌پیدا‌نیست!!مر‌گ‌با‌رترین‌وترسناک‌ترین‌پل‌هارو‌باید‌اونجا‌دید‌،وجایی‌نیست‌چون‌‌ایران،وطنم‌ای‌شکوه‌پا‌برجا
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
چه جالب تا حالا پل مشگین شهر رو نمیدونستم
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
فک نمیکردم ایرانم پل معلق داشته باش اونم بزرگترین پل معلق ایران در اردبیل در خاورمیانه به طول 365 متر رفتن روی این پل ها اعصاب قوی میخواد ادم معمولی نمیتونه بره روی این پل های معلق حالش بد میشه سرگیجه میگیره میفته پایین