به گزارش خبرنگار استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی اصغرزاده رئیس اداره هواشناسی کاشمر گفت: منطقه کاشمر و شهرستانهای حومه آن مانند خلیل آباد و بردسکن بیش از دو دهه است که با بحران خشکسالی رو به رو است.
او افزود: باتوجه به اینکه در سال زراعی جاری نسبت به سالهای قبل خبری از بارشهای بهاری و سیل آسا نبوده در بسیاری از نقاط سطح آبهای زیرزمینی و کیفیت آن کاهش یافته و حتی سطح زمین در بسیاری از نقاط فرونشسته است.
رئیس اداره هواشناسی کاشمر ادامه داد:در تحلیلی از وضعیت بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری (یکم مهرماه سال ۹۹) تا نیمه اردیبهشت ماه امسال میزان بارش ثبت شده در ایستگاه کاشمر ۱۴۵ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷درصد و نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت ۲۱درصد کاهش داشته است.
اصغرزاده با اشاره به تغییر اقلیمی امسال که سال سردتری داشته ایم به طوری که میانگین دما نسبت به سال قبل ۳.۷درجه سانتیگراد کاهش داشته بیان کرد:درابتدای سال گذشته تا ۱۷ فروردین ماه ۷۶ میلیمتر بارش در این شهرستان ثبت شده بود که امسال تا کنون که نیمه اردیبهشت را پشت سرگذاشته ایم هنوز شاهد این میزان بارندگی نبوده ایم.
رئیس اداره هواشناسی کاشمر تاکید کرد: باتوجه به اینکه اقتصاد منطقه کاشمر برپایه کشاورزی و دامپروری استوار است نزدیک به دودهه است که با فرآیند پرشتاب فرونشست زمینها مواجه شده ایم که باید با مدیریت صحیح مصرف آب از میزان خشکسالی بکاهیم.
انتهای پیام//ه. ش
تنها راه حل احیای قنات های قدیمی است
درواقع قنات طراحی مهندسی بومی برای فراهم نمودن آب مناطق خشکسیری ایران بود