سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون استاندار:

ساخت ایستگاه هواشناسی در شهرستان‌های جدید سیستان و بلوچستان ضروری است

بیجار گفت: شبکه پایش هواشناسی استان باید با پهنه جدید تقسیمات کشوری در استان جلو برود و در شهرستان‌های تازه تأسیس ایستگاه هواشناسی راه‌اندازی شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، منصور بیجار معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست با مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: بخشی از اعتبار مورد نیاز ایستگاه‌های جدید هواشناسی به صورت استانی تأمین شود و از سوی دیگر انتظار می‌رود بقیه اعتبار به وسیله هواشناسی تأمین شود.

او  افزود: در چند سال گذشته حدود پنج تا ۶ شهرستان جدید به تقسیمات کشوری استان الحاق شد که باید سعی کرد در توزیع خدمات بویژه خدمات هواشناسی در این شهرستان‌ها اقدام فوری کرد همچنان که تأسیس چهار شهرستان جدید در استان در برنامه است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تعداد ایستگاه های پایش گرد و غبار استان نیز پاسخگوی نیاز نیست چراکه سیستان و بلوچستان جزو پرگردوغبارترین استان‌های کشور است و ۲ ایستگاه فعلی برای پایش غلظت ذرات معلق در هوا ناکافی است.

وی ادامه داد: در شهرستان های دشتیاری، دلگان، ایرانشهر، بمپور، اطراف جازموریان و بسیاری از نقاط دیگر استان پدیده گردوغبار جزو پرتکرارترین پدیده های این مناطق بادخیز است که ایستگاه پایش گردوغبار نداریم.

بیجار خاطرنشان کرد: توسعه شبکه پایش گردوغبار نیز باید در اولویت های اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان باشد به طوریکه این شبکه از شمال تا جنوب استان را پوشش دهد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار با اشاره به کمبود اعتبارات و تخصیص کم آن ها گفت: موافقت‌نامه تاسیس پنج ایستگاه خودکار جدید هواشناسی که عمده آن ها برای مراکز شهرستان‌های تازه تأسیس است ۲ سال پیش دریافت شده اما هیچ اعتباری برای آن ها تخصیص نیافته است.

محسن حیدری ادامه داد: علاوه بر این ایستگاه ها، هواشناسی استان آماده است در صورت تأمین اعتبار بر اساس طرح جامع توسعه شبکه پایش در شهرستان های تازه تأسیس جدید نیز ایستگاه هواشناسی راه اندازی کند.

وی به وضعیت جوی سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و افزود:پارسال میزان بارش های استان ۳۵.۹ درصد کاهش یافته که عمده بارش ها در نیمه اول سال دریافت شده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در نیمه دوم سال گذشته تنها پنج میلی متر باران در استان بارید که کمترین بارش این بازه زمانی در ۵۰ سال اخیر بشمار می رود.

وی بیان کرد: کاهش بارندگی سبب ادامه خشکسالی در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان شده به طوریکه بر اساس شاخص ۱۰ ساله خشکسالی هواشناسی SPEI ۹۵.۲ از مساحت این استان درگیر درجات مختلفی از خشکسالی است که بیش از ۶۰ درصد این مساحت دچار خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

حیدری خاطرنشان کرد: اگرچه خشکسالی بر تمام نقاط استان غالب است اما ۱۰۰ درصد مساحت پنج شهرستان زابل، قصرقند، فنوج، نیکشهر و دلگان درگیر درجات مختلف خشکسالی است.

او  به میزان تبخیر آب های سطحی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: سال گذشته میزان تبخیر در برخی شهرهای استان نظیر زابل و زهک به بیش از ۴۰۰۰ میلی متر رسید.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کاهش بارندگی و افزایش تبخیر ۲ چالش بزرگ اقلیمی استان است که تأمین آب را با دشواری همراه می کند، افزود: شرایط کم بارش و تبخیر بالای منابع آب، سیستان و بلوچستان را به استانی خشک و کم آب تبدیل کرده است.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.