سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در شب بیستم و ششم جشن رمضان مطرح شد؛

روایت زندگی زن کشتی گیر از کارگری تا قهرمانی/ خواننده‌ای که نشان درجه یک فرانسه دارد

بیست و ششمین قسمت از ویژه برنامه جشن رمضان با دو مهمان ویژه از شبکه پنج سیما پخش شد.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیست و ششمین قسمت از این ویژه برنامه تلویزیونی قصه متفاوتی را دنبال کرد.

این برنامه هرشب میزبان مهمان‌های متفاوت از اقصی نقاط ایران است که حرف‌های جذاب و شنیدنی دارند. شب گذشته هم جشن رمضانی‌ها میزبان یک بانوی قهرمان کشتی از خطه لرستان بودند.

لیلا سالاروند قهرمان کشتی در کشور و جهان درباره فعالیت‌های خود توضیح داد: کشتی آلیش با کمربند انجام می‌شود. در این نوع کشتی، بیشتر دست است. ابتدا خانواده مخالف ورود من به این رشته ورزشی بودند. من ورزش را از ۲۳ سالگی با رشته طناب کشی شروع کردم و بعد از مسابقات ماکاعو و پیشنهاد مربی، رشته کشتی را انتخاب کردم. به فاصله دو هفته در مسابقات قهرمان کشوری رتبه سوم را به دست آوردم.

وی افزود: کشتی آلیش یکی از کشتی‌های سنتی ایرانی است که بیشتر در کشور‌هایی مثل ازبکستان و ترکمنستان دیده می‌شود و آن‌ها در این رشته صاحب نام هستند. برای تمرین از فرنق به اراک می‌رفتم. سال ۹۴ در مسابقات انتخابی دوم شدم. همچنین سال ۹۶ در انتخابی تیم ملی رتبه اول را کسب کردم. در یکی از مسابقات که ترکمنستان میزان این بازی‌ها بود امیدی برای کسب مدال نداشتم، زیرا شناخت کامل از حریفانم داشتم. حریف ازبکستانی را شکست دادم و برای مسابقه با حریف ترکمنستانی آماده شدم. در آخرین لحظات با مادرم صحبت کردم و با امید به خدا وارد مسابقه شدم.

سالاروند اظهار کرد: همان لحظات حریفی که مطمئن بودم برنده این مبارزه است به داور اعلام کرد که مسابقه نمی‌دهد و من در آن مسابقه رتبه سوم آسیایی را کسب کردم. همچنین بعد از اینکه تست دوپینگ رتبه اول و دوم این مسابقه مثبت شد، مدال بنده به طلا تبدیل شد.

این قهرمان وضعیت زندگی خود را اینگونه تشریح کرد: خانه‌ای در روستا داشتیم، به دلیل بافت قدیمی آن از طرف کمیته امداد خانه‌ای نو و ۴۰ متری برایمان ساختند. با توجه به تعداد اعضای خانواده تصمیم گرفتیم اتاق دیگری هم بسازیم، من در آن زمان شاگرد بنا شدم تا هزینه کارگر ندهیم. مادرم با قالی بافی هزینه زندگی را می‌داد، زیرا پدرم بر اثر سکته مغزی زمانی که من سوم دبیرستان بودم فوت کردند.

در ادامه صادق شیخ زاده متولد ۶۶، دارای دکترا زبان و ادبیات فارسی و چهار جایزه موسیقایی بین المللی وارد استودیو شد.

صادق شیخ زاده گفت: نشان درجه یک از فردریک فرانسه و جایزه مستر وکال را ار دانشگاه هلند برای موسیقی ایران به ارمغان آوردم. در ادبیات فارسی پریشانی و شوریدگی دیده می‌شود. چه اتفاقی در زیست ما افتاد که هر زمان که حافظ را باز می‌کنیم نکته‌ای برای ما دارند؟ این شوریدگی مراد از حالت درونی و معنویات انسانی دارد و، چون ما دارای این خصوصیت‌ها به ذات هستیم در نتیجه زبان حال بسیار بیشتر مصداق پیدا می‌کند.

گفتنی است جشن رمضان ۱۴۰۰ به تهیه کنندگی کاوه امیری و سردبیری فرزانه پزشکی، کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که شب‌های ماه مبارک رمضان حوالی ساعت ۲۱:۳۰ تقدیم حضور بینندگان می‌شود.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.