سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پشت صحنه یک نقشه شیطانی برای ترور سردار سلیمانی

یاهونیوز جزئیات عملیات شهادت سردارسلیمانی را در مصاحبه با ۱۵ مقام سابق و فعلی آمریکایی افشا کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یاهونیوز در مصاحبه با ۱۵مقام فعلی و سابق امنیتی و نظامی در ایالات متحده، به جزئیات تازه‌ای از عملیات دولت ترامپ برای ترور شهید سرلشکر حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرده‌است.

این گزارش به وضوح نشان می‌دهد برخلاف ادعای دولت ترامپ، شهادت سردارسلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، نه بر مبنای دفع یک تهدید فوری ادعایی، بلکه بر اساس یک برنامه‌ریزی بلندمدت و از پیش تعیین شده صورت گرفته‌است.

در این گزارش، به مرور محور‌ها و اطلاعات مهم این گزارش می‌پردازیم:

عمله‌های ترور
سه تیم از اپراتور‌های دلتا فورس (Delta Force) از ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ میلادی و چندهفته قبل از عملیات ترور سردار سلیمانی، در مکان‌های مختلف و پنهان در اطراف فرودگاه بین‌المللی بغداد مستقر شده و در انتظار فرارسیدن لحظه مورد نظر (حضور شهدسلیمانی و شهید ابومهدی) بودند. آن‌ها با لباس‌های کارگری و به شکل تعمیرکار، در اطراف محل عملیات کمین کرده و در ساختمان‌های قدیمی و حتی نیمه‌کاره اطراف فرودگاه بغداد اتراق کرده‌بودند.

مانور تک‌تیرانداز‌ها و پهپاد‌ها در اطراف فرودگاه
دلتافورس (نیرو‌های ویژه عملیات‌زمینی آمریکا) پررنگ‌ترین نقش را در عملیات میدانی ترور سردار سلیمانی ایفا کرده‌است. تک‌تیراندازان دلتافورس با سه پهپاد مسلح به موشک‌های هلفایر، در فاصله‌ای نزدیک نسبت به محل عملیات قرار داشتند. سفارت آمریکا در بغداد، از طریق دوربینی که به یکی از تک‌تیرانداز‌ها متصل کرده‌بود، مستقیم عملیات را رصد می‌کرد و تصاویر را نیز در اختیار مقامات آمریکایی مستقر در کاخ‌سفید و پنتاگون قرار می‌داد.

ترس از تکرار «طوفان شن»
یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌هایی که عوامل میدانی ترور شهیدسلیمانی نسبت به آن نگران بودند، نحوه وزش باد و شرایط آب و هوایی حاکم بر بغداد و محل عملیات بود. آن‌ها نگران بودند به دلیل شلیک از راه دور به خودروی حامل حاج قاسم، عوامل محیطی و طبیعی این عملیات را با شکست مواجه سازند. در اینجا تعدادی از نیرو‌های ویژه کرد در شمال عراق (وابسته به اقلیم کردستان)، اطلاعات دقیقی را در خصوص شرایط طبیعی حاکم بر منطقه (محل عملیات) و مسیر وزش باد در اختیار نیرو‌های دلتا فورس قرار دادند. یکی از عوامل نیرو‌های ویژه کرد که در لباس کارگر خدماتی فرودگاه در محل فرود هواپیمای حامل سردارسلیمانی حضور داشت، خبر اولیه فرود پرواز را به نیرو‌های دلتافورس اعلام کرد. پس از آن، گروه دیگری از نیرو‌های ویژه کرد (که در لباس حمل‌کنندگان چمدان‌ها و بار مسافران) به هواپیما نزدیک شده‌بودند، وظیفه شناسایی نهایی و کامل سردارسلیمانی (برای تایید نهایی برای انجام عملیات) را بر عهده داشتند.


بیشتر بخوانید


همیشه پای صهیونیست‌ها در میان است
حدود شش ساعت قبل از پرواز شهیدسلیمانی از دمشق به بغداد، ایشان سه‌بار تلفن همراه خود را تغییر داد، اما اپراتور‌های صهیونیستی، اطلاعات مربوط به آخرین شماره و نوع تلفن همراهی را که سردارسلیمانی با خود حمل می‌کرد، در اختیار نیرو‌های آمریکایی در بغداد قرار دادند. بنابراین، نیرو‌های امنیتی ـ جاسوسی رژیم‌صهیونیستی و اقلیم کردستان، دو مکمل اصلی نیرو‌های ویژه آمریکا در بغداد (برای انجام عملیات ترور) محسوب می‌شدند. نیرو‌های آمریکایی نیز به بهانه برگزاری مانور (که اعطای مجوز آن از سوی نهاد‌های امنیتی عراق جای بسی سوال دارد)، بخش‌هایی از جنوب‌شرقی فرودگاه را بسته و عملا خودروی حامل شهیدسلیمانی را به محل عملیات هدایت کردند.

اجرای نقشه ترور خورشید
دو خودرو (یکی خودروی حامل شهیدسلیمانی و دیگری حامل همراهان ایشان)، پس از خروج از فرودگاه بغداد، بلافاصله مورد اصابت موشک‌های هلفایر قرار گرفتند. در ابتدا، خودروی حامل شهیدسلیمانی هدف دو موشک هلفایر قرار گرفت. خودروی دوم نیز در ابتدا با شلیک تک‌تیراندازان آمریکایی مستقر در نزدیکی محل حادثه متوقف شد و پس از توقف، هدف موشک هلفایر قرار گرفت. بلافاصله پس از وقوع عملیات تروریستی مشترک آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و اقلیم‌کردستان، یکی از ماموران امنیتی وابسته به اقلیم‌کردستان که لباس پلیس بغداد را بر تن کرده‌بود، نخستین تصاویر را از محل حادثه مخابره کرد و جمع‌آوری برخی اجزای بدن شهید سلیمانی و شهید ابومهدی (جهت آزمایش دی‌ان‌ای) نیز توسط او صورت گرفت. این مامور، پس از انجام این ماموریت از محل حادثه گریخت.

نقشه ترور چه زمانی ریخته شد؟
درست زمانی که مایک پمپئو در سال ۲۰۱۷، سکان هدایت سازمان سیا را در دست گرفت، در جلسه‌ای با حضور مدیران امنیتی ارشد این سازمان تروریستی، از نقشه خود برای ترور سردار سلیمانی پرده برداشت. وی در آن جلسه که اتفاقا مدیر بخش ماموریت ضد تروریسم سازمان سیا نیز در آن حضور داشت، (پمپئو) اعلام کرد که برای از بین بردن سردار سلیمانی و ترور وی مصمم است. کسانی که در آن جلسه حضور داشتند، مباحث مطرح شده از سوی پمپئو را جدی گرفتند، زیرا به وضوح می‌دانستند که رئیس وقت سازمان سیا (که پس از آن وزیر امور خارجه دولت آمریکا شد)، تا چه اندازه به ترامپ نزدیک است. به عبارت بهتر، شرکت‌کنندگان در جلسه، مواضع پمپئو را مترادف با مواضع ترامپ می‌دانستند.

پرونده‌ای که دوباره به جریان افتاد
پس از خروج مایک پمپئو از سازمان سیا و حضور وی در وزارت امور خارجه، وی اصرار داشت که با کمک مقامات سازمان سیا، ایده ترور شهید سلیمانی را اجرایی کند. بحث‌های جدی‌تر و تازه‌تر بر سر ترور شهید سلیمانی، در تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شد. در آن زمان، ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شده بود. در این نقطه بود که مقامات شورای امنیت ملی آمریکا اصرار داشتند که واحد‌های عملیات ویژه پنتاگون، باید چنین اقدام تروریستی و حساسی را اجرا کنند نه شبه نطامیان وابسته به سازمان سیا در منطقه! اما مقامات پنتاگون کماکان مخالف این ایده و کلیت انجام عملیات بودند. ویکتوریا کوتس، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در این خصوص می‌گوید: «یکی از مواردی که ترامپ بر روی آن اصرار زیادی داشت و همواره آن را از مقامات پنتاگون مطالبه می‌کرد، انجام عملیات ترور سردار سلیمانی بود.» با این حال، مقامات پنتاگون بار‌ها به ترامپ هشدار دادند که عواقب و تبعات این اقدام برای آمریکا آسان و قابل مدیریت نخواهد بود. در اواسط نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، موضوع شکل جدی‌تری به خود گرفت و در نهایت ترور سردار سلیمانی عملیاتی شد.

هشدار ژنرال‌های سیا به پمپئو
طرح موضوع ترور سردار سلیمانی توسط پمپئو، با واکنش محتاطانه و هشدارآمیز برخی مقامات ارشد سازمان سیا همراه شد. برخی مقامات سازمان سیا هشدار دادند که چنین اقدامی (به لحاظ حقوقی و عوارض آن)، غیرقانونی است و برای واشنگتن هزینه‌ساز خواهد بود. برخی دیگر نیز تاکید کردند که نباید آمریکا به صورت علنی، چنین اقدامی را صورت داده و مسوولیت آن را بر عهده گیرد. با این حال پمپئو تاکید کرد که دغدغه‌های حقوقی برای وکلاست نه سیاستمداران و مقامات امنیتی! ماجرا به این نقطه ختم نشد! پمپئو در جلسات مکرری که در این خصوص برگزار شد، ایده ترور دیگر مقامات نظامی ارشد ایران را نیز مطرح کرد. برخی مقامات سازمان سیا تاکید داشتند که به دلیل مشارکت نظامیان و ارتش آمریکا در این عملیات، این واحد‌های نظامی باید آثار و تبعات این اقدام (ترور شهید سلیمانی) را تحمل کنند، اما در مقابل، برخی مقامات دیگر سازمان سیا از ایده ترور شهید سلیمانی توسط پمپئو حمایت می‌کردند.

چهار طرح آمریکایی‌ها برای ترور سردار سلیمانی
در این جلسات، چهار طرح مختلف در خصوص ترور شهید سلیمانی مورد بررسی قرار گرفت. نخست عملیات ترور را از طریق تیراندازی از راه دور و توسط یک تک‌تیرانداز صورت دهند. دوم این‌که یک تیم عملیاتی را مسؤول انفجار وسیله نقلیه حامل سردار سلیمانی کنند. (بمبگذاری در خودروی حامل شهید سلیمانی). سوم این‌که در قالب یک انفجار فوری (در یکی از سفر‌های سردار سلیمانی) عملیات ترور را صورت دهند. چهارمین گزینه نیز حمله هوایی (حمله موشکی) جهت ترور سردار سلیمانی بود. در نهایت، همین گزینه، مورد تایید اعضای شرکت‌کننده در جلسه قرار گرفت.

جلسات منظم برای ترور سردار
رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، مت پوتینگر معاون مشاور امنیت ملی، رابرت گرین‌وی مدیر ارشد بخش خاورمیانه شورای امنیت ملی آمریکا، برایان هوک نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در حوزه ایران، کیت کلوگ مشاور امنیتی مایک پنس معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا و کریس میلر، مقام عالی اداره ضد تروریسم شورای امنیت ملی آمریکا به صورت منظم جلساتی را در خصوص چگونگی انجام عملیات ترور سردار سلیمانی برگزار کردند. این جلسات به صورت مستمر ادامه داشت و دونالد ترامپ و مایک پمپئو، منتظر خروجی این جلسات برای تصمیم‌گیری در خصوص نحوه ترور سردار سلیمانی بودند.

ناظران نقشه شوم؟
عملیات ترور شهید سلیمانی (از طریق سفارت آمریکا در بغداد)، به صورت مستقیم برای مقامات کاخ‌سفید، سازمان سیا و پنتاگون پخش می‌شد. دن کوتس و برایان هوک، در اتاق عملیات کاخ‌سفید مشغول ملاحظه و رصد زنده این عملیات تروریستی بودند. مایک پمپئو و مارک اسپر، وزرای خارجه و دفاع و ژنرال مارک میلی، فرمانده ستاد ارتش آمریکا نیز از ساختمان پنتاگون نظاره‌گر تصاویر این حمله بودند. دونالد ترامپ و رابرت اوبرایان، رئیس‌جمهوری و مشاور امنیت ملی او، به‌دلیل عدم حضور در ساختمان‌های کاخ‌سفید و پنتاگون، به صورت صوتی مشغول رصد عملیات نیرو‌های دلتا فورس در فرودگاه بغداد بودند. در زمان عملیات، ترامپ برای برگزاری تعطیلات سال نو در ایالت فلوریدا به سر می‌برد.

از چه می‌ترسیدند؟
در گزارش یاهو نیوز آمده است مقامات ارشد سازمان سیا در عین این‌که از کلیت ترور سردار سلیمانی حمایت می‌کردند، اما معتقد بودند هزینه‌های این اقدام نسبت به فوایدی که دولت ترامپ تصور می‌کند، بیشتر است. آن‌ها دقیقا نمی‌دانستند چه سرنوشتی در انتظار آن‌ها (طی سال‌های پس از ترور سردار سلیمانی) خواهد بود. رابرت میلر، یکی از مقامات امنیتی ارشد آمریکا و دیگرانی که موافق انجام عملیات در آن زمان بودند، معتقد بودند چنین اقدامی منجر به قطع راس (محور مقاومت) در منطقه خواهد شد.

چالش اطلاعاتی در آمریکا
مایکل مولروی، معاون وزیر دفاع وقت آمریکا تاکید کرده است چالش‌های ایالات متحده در آستانه انجام عملیات، به نقطه اوج خود رسیده بود. رابرت میلر معتقد بود گزارش‌هایی در خصوص اقدام قریب‌الوقوع ایران و سردار سلیمانی در خصوص ترور برخی نیرو‌ها و حتی مدیران آمریکایی در منطقه وجود دارد، اما سازمان سیا، چنین اطلاعاتی را مورد تایید قرار نمی‌داد. در هر حال، مشاوران ترامپ قصد داشتند به هر بهانه‌ای اثبات کنند وجود سردار سلیمانی، مصداق نوعی تهدید قریب‌الوقوع برای مقامات آمریکایی محسوب می‌شود. کوتس، عالی‌ترین مقام شورای امنیت ملی آمریکا در حوزه غرب آسیا (در زمان عملیات) تاکید دارد مقامات ارشد شورای امنیت ملی در مورد گزینه‌های آشکار و پنهان برای کشتن سلیمانی بحث‌های گسترده‌ای داشتند و بسیاری از مقامات متفق‌القول بودند که ماجرا پایان ساده‌ای برای آمریکا نخواهد داشت. با این حال، ترامپ محاسبه متفاوتی با برخی افراد امنیتی و نظامی آمریکا داشت. برخی نزدیکان ترامپ معتقد بودند رئیس‌جمهوری سابق آمریکا سعی داشت از ماجرای ترور سردار سلیمانی، به مثابه یک برگ برنده برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ استفاده کند.

وحشتی که دائمی شد
رابرت میلر، یکی از مقامات آمریکایی که در اجرای طرح ترور سردار سلیمانی نقش پررنگی ایفا کرده است، نمی‌تواند نگرانی خود را در خصوص عواقب و تبعات این ماجرا کتمان کند. وی و بسیاری از همراهانش اذعان کرده‌اند موشکباران عین‌الاسد، پایان انتقام ایران در قبال ترور سردار سلیمانی نبوده و نخواهد بود.

میلر در این خصوص می‌گوید: «ایران اهداف سخت‌تر و برجسته تری (در واکنش به ترور سردار سلیمانی) در ذهن دارد». با پایان دوران ریاست‌جمهوری ترامپ تهدیدات تهران علیه همه مقاماتی که در این عملیات دست داشته‌اند، وارد فاز تازه‌ای شده است.

ژنرال میلی، مک کنزی، پمپئو و برایان هوک اکنون مورد تهدید ایران قرار دارند. آنچه مسلم است این‌که مقامات آمریکایی به‌شدت انتقامجویی ایران در قبال ترور سردار سلیمانی را جدی گرفته‌اند. آن‌ها (به درستی) معتقدند بازی پایان نیافته است.

منبع:روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
و کسانی که در ایران بهشون جرات و جسارت دادن!!!
ناشناسم
۱۵:۴۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
وقتی که فایل صوتی
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا لعنتشان کند
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
تو رو خدا دلمون آتیش نزنید....ای نیروهای ویژه کرد پیدا کنید تا بفهمن آدم خدا شهید کردن یعنی چی تا بفهمن آدم آمریکا بودن یعنی چی......