علی ارواحی مشاور مدیریت زیست بومهای تالابی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط بحرانی تالاب بختگان و خشک شدن آن در سالهای متوالی، اظهار کرد: از سال ۸۶ شاهد این بودیم که تالاب بختگان به سمت خشکی رفت و مهمترین دلیلش بحث بهره برداری بی رویه و غیراصولی از منابع آب و سفرههای آب زیرزمینی، توسعه اراضی کشاورزی و کشت محصولات پر آب بر، احداث سازههای آبی در طول رودخانه کر و در نتیجه آن کاهش چشمگیر حقابه تخصیص یافته به تالاب بختگان در پایین دست بوده است.
مشاور مدیریت زیست بومهای تالابی گفت: متاسفانه تالاب بختگان در لیست تالابهای در معرض خطر قرار گرفته است، این تالاب حائز اهمیت ملی و بین المللی است و اگر همچنان در معرض تهدیدات موجود باشد ممکن است برخی از کارکردها و خدمات تالاب بطور کامل از بین برود که از آن جمله میتوان به مخاطرات پیش روی تنوع زیستی نظیر آنچه در حال حاضر برای کلونیهای فلامینگو رخ داده، باشیم. نکته قابل تامل اینکه آنچه امروز گریبان فلامینگوها را گرفته در آینده گریبان انسانها خصوصا جوامع محلی پیرامون تالاب بختگان را از جنبههایی همچون سلامت، بهداشت، معیشت و ... خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: فاجعهای مرگبار این بار در تالاب بختگان/ مرکز هزاران جوجه فلامینگو
ارواحی با اشاره به اینکه تالاب بختگان بیش از ۲۴۰ هزار هکتار وسعت دارد، افزود: مطالعاتی که روی نیاز آبی سالانه این تالاب انجام شد نشان میدهد، در تالاب بختگان در طول هر سال به حداقل ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که در سال ۱۳۹۸ معادل ۴۲ میلیون مترمکعب حق آبه رهاسازی شد و در آبانماه ۱۳۹۹ حدود ۵۵ میلیون متر مکعب بود که به مراتب تخصیصی کمتر نسبت به حقابه واقعی تالاب است. متاسفانه شاهد این هستیم که در شرایط خشکسالی، باز هم تمام فشار متوجه تالاب هاست و همین تخصیصهای حداقلی همچنان در دستور کار وزارت نیرو و سایر بخشهای ذیربط قرار نگرفته است.
مشاور مدیریت زیست بومهای تالابی تصریح کرد: رهاسازی حق آبه تالابها به تنهایی متضمن حفظ حیات و پایداری تالابها نخواهد بود و ضروری است وزارت نیرو و سایر بخشهای دست اندر کار نظیر وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بازنگری طرحهای توسعه منابع آب و اصلاح نظام و شیوه بهره برداری در کشاورزی اقدام کنند.
انتهای پیام/
بحران کم آبی مهمترین چالش محیط زیستی کشور/ آیا ایران به فقر آب رسیده است؟!!! پاشید خجالت بکشید به خودتون بیایید با این طرز تفکر کسالتبار ناامید کنندتون !!!! :کشورهای توسعه یافته پیشرفته جهان در علم و صنعت و تکنولوژیهای مختلف زانوی غم از بی آبی و کم بارشی بغل نکردند و با تلاشهای مهندسی پیشرفته خردمندانشون رو بکارگیری کردند در صحراها و بیابانها و کویرهای خشک داخل کشورشان و در آن مناطق خشک شهرهای زیبا و آباد و سر سبز و پر آب ساختند و خشکسالی را به پر آبی تبدیل کرده اند راه دوری هم نمی خواهد بروید برای تحقیق مستندات واقعیات از همین طریق اینترنتهای خانگیتون می توانید جستجو و پیگیری کنید تا به واقعیات در جهان پیشرفته پی برید و انقدر عکسهای ناامید کننده نشان ملت ایران اسلامی ندهید اونها هم آب را از اقیانوسها و دریاهای اطرافشون به سرزمینهای خشک کویری بیابانیشان کشاندند و ذخیرسازی و مدیریت کردند و در دل همین صحراها و بیابانها و کویرهای خشک بی آبشان و به مصارف مختلف رساندند و می رسانند و شهرهای بسیار بزرگ و پر آب و زیبا ی توسعه یافته از هر لحاظ ساختند که قطب اقتصادی کشورهاشون محسوب می شود از هر لحاظ میگید نه مگه میشه مگه داریم بروید تحقیق کنید و لااقل از مهندسینشان یادبگیرید و ایران اسلامی عزیزمان را توسعه و پیشرفت دهید نه مداوم ملت را به یاس و ناامیدی بکشانید با بی عرضگیهاتون از هرچی مسئول و مدیر ناشایست غیر مسئول موجود در مملکت حالمان بد میشود و درود و خداقوت بر مسئولان و مدیران و مهندسان با انگیزه و خلاق و خردمندان توانمند تلاشگر که ایران اسلامی را پیشرفت و توسعه می دهند از هر لحاظ و با نشاط و امیدوارانه و نظر بلندانه و سخاوتمندانه گام بر می دارند و تفکر و عمل به موقع می کنند . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد. و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .