به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه فرانس ۲۴، در پی امضای قرارداد اتحادیه اروپا با شرکتهای داروسازی «فایزر و بیواِن تک» آمریکا برای خرید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹، یک متخصص بیماریهای عفونی اعلام کرد خرید این تعداد واکسن نشان میدهد اروپا برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا و حتی بیشتر عجله دارد و این امری منطقی است.
قرار است تحویل این واکسنها تا سال ۲۰۲۳ ادامه داشته باشد. امضای این قرارداد، نه تنها به تزریق احتمالی دوز یادآور واکسن کرونا سرعت میبخشد، بلکه طبق توصیه برخی دانشمندان، امکان واکسیناسیون کودکان را نیز در آینده فراهم میکند.
بنا بر اعلام انستیتو پاستور فرانسه، اگر اروپا قصد دارد در برابر کرونا ایمن شود، لازم است ۹۰ درصد افراد بالغ واکسینه شوند. برای همین اروپا دسته چک خود را رو کرد.
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز شنبه در پیامی توئیتری درباره این قرارداد اعلام کرد: در این قرارداد خرید ۹۰۰ میلیون دوز واکسن فایزر/بیواِن تک به صورت قطعی پیش بینی شده است و امکان خرید ۹۰۰ میلیون دوز بیشتر نیز از هم اکنون (۲۰۲۱) تا سال ۲۰۲۳ وجود خواهد داشت.
بدین ترتیب، در حالی که اتحادیه اروپا ۴۴۷ میلیون نفر جمعیت دارد، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری میکند.
بنژمن داویدو، پزشک متخصص بیماریهای عفونی در بیمارستان «ریموند پوئنکاره» شهر گارش (Garches) در منطقه ایل-دو-فرانس گفت: در حال حاضر تقریباً میدانیم که ایمنی واکسن دست کم با ایمنی طبیعی تا حدودی برابری میکند؛ بنابراین دست کم شش تا ۹ ماه شاهد کاهش اندک بیماری خواهیم بود. اگر کاهش مبتلایان در برابر بیماری اندک باشد، بنابراین برای مقابله با آن باید برای تزریق احتمالی دوز یادآور آماده باشیم.
اورزولا فون درلاین در پیام توئیتری خود همچنین تصریح کرد: این واکسنها از مردم در برابر سویههای جدید ویروس کرونا حفاظت و امکان واکسیناسیون کودکان و نوجوانان را نیز فراهم میکند.
پروفسور ژان-دانیل لولیور، رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان آنری-موندور (Henri-Mondor) در حومه پاریس گفت: اگر اجازه دهیم ویروس کرونا در فقیرترین کشورهای جهان شیوع پیدا کند، این مسئله خطر مستقیمی برای ما خواهد داشت. ویروس کووید به کشورهای ما بازخواهد گشت، با سویههای جدید و این بار خطرناکتر هم خواهد بود.
اروپا با این سفارش، آشکارا روی واکسنهای پیام رسان (اِی. آر. ان ریبونوکلئیک اسید) شرط بندی کرده است و این مسئله به ضرر واکسنهای سنتی از جمله آسترازنکا تمام میشود. اروپا این گونه ارزیابی کرده که این واکسنها راحتتر میتوانند با سویههای جدید ویروس کرونا تطبیق پیدا کنند.
انتهای پیام/