سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا؛

احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از مهر/ ٢۶ استان از پیک چهارم عبور کردند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره واکسیناسیون کادر آموزشی در تابستان گفت: برنامه داریم تا مدارس و دانشگاه‌ها از مهر ماه بازگشایی شوند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین خبر‌ها از واکسیناسیون و محدودیت‌های مقابله با کرونا امشب ۱۸ اردیبهشت ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وضعیت کشور خوش‌بختانه به گونه‌ای است که از قله عبور کرده‌ایم و رو به سرازیری هستیم گفت: معمولاً از نظر زمانی بستری‌ها با فوتی‌ها تأخیر حدود ۱۲ روزه دارند، هنوز فوتی‌ها ادامه خواهد داشت به همین دلیل این سیر نزولی شروع شده و هنوز به کف نمودار نرسیده‌ایم، درست است که تعداد شهر‌های قرمز کم شده، اما تعداد نارنجی‌ها اضافه شده است.

او با اشاره به اینکه در طی هفته‌های آینده با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها انشاالله این سیر نزولی ادامه دار خواهد بود افزود: امیدواریم به مرحله‌ای برسیم که تعداد ورودی بیمارستان‌ها کم شود، چند شهر کوچک هنوز به قله نرسیده اند، چند شهری را که اعلام کرده ایم میزان بستری آن‌ها نسبت به ۱۰۰ هزار جمعیت عدد بالایی دارند و هنوز در وضعیت قرمز مانده‌اند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: ۲۶ استان از قله عبور کرده اند و سیر نزولی را طی می‌کند و دو یا سه استان سیر نزولی در آن‌ها شروع شده و یکی دو مورد هم به قله رسیده است.

رئیسی بیان کرد: تجربه‌ای که در خوزستان کسب کردیم به این صورت بود که اهواز و جنوب خوزستان که درگیر بود به قله رسید و شروع سیر نزولی داشت ولی بعد از یک هفته دوباره به قله رسید لذا نباید ساده‌انگاری صورت بگیرد.

او ادامه داد: در استان های جنوبی مانند بوشهر و هرمزگان سوش هندی تایید شده داریم، همچنین  در هرمزگان و  آذربایجان غربی هم نیز  داشتیم، فعلاً با هوشیاری و تجربه‌ای که دانشگاه‌ها کسب کرده‌اند خیلی خوب و به موقع اقدام شد و توانستیم بیماری را محدود کنیم ، اکثر کسانی که مبتلا بودند خارجی های مقیم ایران بودند.

احتمال جهش کرونا در ایران

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد : افرادی که تا به حال مبتلا بودند و قرنطینه شدند خوشبختانه مرگ و میری نداشتند،  در حقیقت جد  همه این ویروس ها یکی است که ووهان است، باید این احتمال را بدهیم که اگر جهش آفریقایی در ایران پیدا کردیم به این معنی نیست که الزاماً حتما از آفریقا آمده ممکن است ویروس ایرانی باشد که صورت گرفته و  ممکن است مشابه جهشی باشد که در آفریقا صورت گرفته است.

رئیسی درباره واکسیناسیون گفت: سامانه www.salamat.gov.ir برای ثبت‌نام افراد بالای ۸۰ سال که با آنها تماس گرفته نشده، باز شده و این افراد می‌توانند اطلاعات خود را وارد کرده و با آنها برای واکسیناسیون تماس گرفته می شود.

او با اشاره به اینکه هیچ نیازی برای ثبت‌نام سایر گروه‌ها وجود ندارد و قطعاً همکاران ما با آنها تماس می‌گیرند گفت: اگر هفته آینده ثبت‌نام ۷۵ ساله‌ها را آغاز کنیم این‌طور نیست که نوبت افراد ۸۰ سال به بالا از بین می رود بلکه به تعداد کافی واکسن برای آنها وجود دارد و جای هیچ نگرانی نیست به همین دلیل توصیه می‌شود به شدت از تجمع و صف کشیدن پرهیز کنند.

رئیسی بیان کرد: همه دستگاه‌های دولتی، نظامی، انتظامی و غیردولتی موظف شدند مکان‌هایی را برای واکسیناسیون اختصاص دهند تا بتوانیم در فضای باز و تهویه مناسب، این اقدام را انجام دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری آزمون‌های مدارس اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آزمون پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار می‌شود.

او افزود: یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش،  وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی‌شود و صندلی‌ها با فاصله گذاشته می‌شود و تیم‌های متعدد واکسیناسیون را می‌توانند انجام دهند.

واکسیناسیون در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ 

رئیسی گفت: در تهران در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ این امکان وجود دارد که کار واکسیناسیون را انجام دهیم، فردا در این مورد صحبت خواهیم کرد تا از مراکز شماره گذاری پلاک خودرو که فضای باز دارند استفاده کنیم، در یک شیفت کاری حداقل روزانه هزار واکسن را می توان تزریق کرد، همچنین از ظرفیت مدارس می توان استفاده کرد .

رئیسی از ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر در سراسر کشور در همه رنگ بندی‌ها خبر داد و گفت: از روز سه‌شنبه تا روز شنبه تردد بین استان‌ها ممنوع خواهد بود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه مدارس و دانشگاه‌ها از اول مهر بازگشایی می‌شوند، افزود: معلمان و اساتید دانشگاه‌ها در مرداد واکسینه می‌شوند تا در آن شرایط خاص بتوانند در کلاس‌های درس حضور پیدا کنند، متاسفانه به دلیل بیماری کرونا آموزش دچار آسیب شده است و لذا آرزوی همه ما این است که تمام امور به صورت حضوری انجام شود و از شر این بیماری خلاص شویم.

مدارس و دانشگاه‌ها از اول مهر بازگشایی می‌شوند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تعداد شهرهای قرمز ما دو هفته پیش ۳۰۱ شهر بود که امروز به ۴۶ شهر رسیده‌ است اظهار کرد: روند در ۲۶ استان کاملاً نزولی شده است، همواره ما نگران هستیم که اگر اتفاقی از نظر عدم رعایت شیوه نامه ها بیفتد می تواند مشکل ساز باشد.

وی ادامه داد: درست است که مشاغل سطح یک و دو اجازه فعالیت دارند اما سختگیری بیشتر می‌شود، اگر کسب و کاری در شهر قرمز تخلف کرده باشد سه هفته تعطیل می شود و اگر در شهر نارنجی باشد دو هفته تعطیل خواهد شد، برخی از اصناف شیوه نامه ها را خوب رعایت کردند که از آنها تشکر می کنیم.

واکسیناسیون بیماران خاص از اواخر خرداد ماه

وی با اشاره به اینکه زمان واکسیناسیون بیماران سرطانی و خاص مشخص شده است افزود: فاز یک واکسیناسیون تمام شده و وارد فاز دوم شده ایم که شامل دو قسمت مربوط به گروه های سنی و قسمت دوم مربوط به بیماران سرطانی و بیماری‌های خاص می‌شود لذا از اواخر خرداد نوبت واکسیناسیون بیماران سرطانی، پیوندی ها دیالیزی ها و بیماران خاص شروع خواهد شد، بانک اطلاعاتی از این افراد را در اختیار داریم به طوری که در موعد مقرر به آنها پیامک خواهیم داد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: نوبت واکسیناسیون هیچ کس حتی با گذشت فاز واکسیناسیون سوخت نمی‌شود.

کمبود رمدسیویر در موج چهارم کرونا

رئیسی با اشاره به اینکه تعداد زیاد بیماران در پیک چهارم کرونا باعث کمبود رمدیسیور شد گفت: کمبود دارو در این پیک بزرگ رخ داده است لذا دنیا واقعا در بحث اکسیژن ،تخت و دارو دچار مشکل شد و ما از تولید داخلی رمدیسیور استفاده کردیم و قرار شده تا این دارو هم از خارج به کشور وارد شود ، حجم بیماران خیلی بالا بود.


وی گفت: در کشور انگلستان تخت کم آوردند و به سمت ایجاد فضاهای دیگر رفتند اما در کشور ما با شروع علائم اولیه پیک چهارم چند اقدام مهم انجام شد و موج چهارم را خیلی با سرعت کنترل کردیم.

رئیسی با اشاره به اینکه هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان نماند افزود: با شروع علائم پیک چهارم عمل های غیر اورژانسی کنسل شد و فرصتی ایجاد شد تا تخت ها اشغال نشود، گام دوم این بود که مراکز سرپایی فوق العاده خوب درخشیدند به طوری که روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بیمار را در سطح یک ویزیت کردیم که کار ارزشمندی بود.

رسیدگی به ۴۵ هزار بیمار در پیک چهارم  کرونا

وی با اشاره به اینکه مراکز بستری موقت راه اندازی شد افزود : فرد درخواست رمدیسیور می کرد و ما در بیمارستان به او دارو می دادیم و سپس به منزل می رفت و برای مراجعه بعدی اقدام می کرد که این موضوع باعث شد تا یک تخت به ده ها بیمار اختصاص پیدا کند .

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در اوج پیک سوم ۲۳ هزار بیمار در تخت های بیمارستان بستری بودند، در پیک چهارم با توجه به قدرت سرایت بیماری ۶۰ تا ۶۵ هزار تخت را آماده کرده بودیم تا بتوانیم پاسخگوی بیماران باشیم و لذا این موضوع به ما کمک کرد تا بتوانیم به موقع اقدام کنیم.

وی با اشاره به اعلام آمادگی نیروهای مسلح افزود : راه حل دیگری اندیشیده شده که البته استفاده نشد و آن این مسئله بود که بیمارستان‌های صحرایی موقت را در درون بیمارستان‌ها بیاوریم، مهمترین دارو برای بیماران اکسیژن است، درمان سرپایی موثر بار بیمارستانی را کم می‌کند، ما به ۴۵ هزار بیمار در پیک چهارم رسیدگی کردیم که نیاز به تخت اضافه نشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
ما که تا یکسال دیگه واکسن نمیزنیم تا عوارض واکسن معلوم بشه و مدرسه هم نمیزاریم برن
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
تمامی آزمون ها تعویق داده شده ولی دانش آموزان باید حضوری برند امتحان بدن
Mehri
۱۶:۵۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
دوستانی که میگن دانش آموزان رو هم واکسن بزنند دقت ندارند که واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب نیست ، و در واکسینه ی عمومی هم افراد زیر ۱۸ سال واکسن نمی زنن
عمار
۱۲:۰۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
شماها در دولت جدید 1400 و در ستاد ملی مبارزه با کرونای دولت جدید دیگر حضور ندارید لطفا تصمیمات واقعاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا خردمندانتون رو فقط تا آخر خرداد ماه 1400 بیان کنید بخاطر همین تصمیمات واقعاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا خردمندانه !!! شما هست که مداوم از این پیک به پیک و موج همگیری و تلفاتهای جانی بعدی می رویم امتحانات حضوری دانش آموزان و دانشجویان پیک پنجم را بهمراه خواهد داشت بازگشایی مشاغل مختلف پیکهای بعدی را به همراه خواهد داشت و دیگر اجتماعاتی که شما مسئولان واقعااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا خردمند !!! برای ملت تصمیم می گیرید جالب اینجاست که اومدن قانون جرم انگاری کرونایی هم ساختن !!!! شماها فقط حق الناس نابخشودنی گردنتان افتاده و خلاص . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
منصور
۰۸:۵۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
کرونا جان // مدارس را میخوان باز کنن // حتما بعدش میخوان نماز جمعه را باز کنن // دستم به دامنت یه جهش بکن
مصطفی
۰۷:۱۶ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
بدترین سال تحصیلی برای ما معلما همین دوران کرونا بود
نفهمیدیم چی درس دادیم
ما موندیم کلی سردرگمی و کار های عملی که نمیشه انجام داد و...
بخدا دانش آموز از پشت موبایل نمیتونه سخت افزاری کار کنه
تا لمس نکنه و به دست خودش رفع عیب نکنه هیییچ یاد نمیگیره
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
ماهم پشت این موبایل نفهمیدیم چی خوندیم!!
ناشناس
۰۷:۱۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
حالا حرف شما معلم موفق به واکسن شدید
دانش اموزان چکار میکنید ضمن اینکه هر دانش اموز خودش در معرض کرونا است
هر کدام از دانش اموزان میتونن بیمازی به خانواده ها بیارن یک خانواده حداقل ۴_۵ نفره درگیر کنه
ناشناس
۰۷:۱۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
باید تمام معلما و تمام دانش آموزا واکسن بزنن بعد باز کنن مدرسه

توو برنامه شون که جدول زمان بندی دیدم فقط واکسن زدن به معلما بود و اسمی از دانش آموز نبود
بی نام
۱۱:۲۶ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
دوستانی که میگن دانش آموزان رو هم واکسن بزنند دقت ندارند که واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب نیست ، و در واکسینه ی عمومی هم افراد زیر ۱۸ سال واکسن نمی زنن
0
ناشناس
۰۶:۳۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
باز کنید دیگه
ناشناس
۰۶:۲۶ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
معلمان و اساتید دانشگاه‌ها در مرداد واکسینه می‌شوند تا در آن شرایط خاص بتوانند در کلاس‌های درس حضور پیدا کنند!

اساتید دانشگاه که از ابتدای بهمن ۱۳۹۸ در دانشگاه حاضر نشده اند، در الویت واکسن هستند! ولی کارمندان دانشگاه که از ابتدای کرونا تا به حال همراه دانشجویان بطور حضوری مشعول سرویس دهی و خدمات بوده اند و با بازگشت دانشجویان و اساتید در خطر بیشتری قرار میگیرند،کما فی السابق اهمیتی ندارند!
رضا
۰۵:۱۶ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
پس دانش اموزان که واکسن نمیزنن چی؟
ناشناس
۰۴:۴۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
فکر کردیم بچه هامونو میفرستیم مدرسه با این دروغهاتون.تا ماه رمضان تمام شد یهو کروناتون فروکش کرد!!!!!!!
ناشناس
۰۴:۴۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
دارن برا انتخابات فضا رو اماده میکنن . جای تاسف داره هر روز ۴۰۰ نفر میمیرن اسرائیل هم مردمش رو واکسینه کرده
ناشناس
۰۳:۳۴ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
آفرین. روبه سرازیری هستیم فقط باید مواظب باشیم با مغز به زمین نخوریم . ولش کن این حرفها رو شما خوبی مسئول عزیز ؟! سلامت باشی !
ناشناس
۰۲:۳۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما واکسن بسازید یا بخرید نگران جاش برای تزریق نباشید
ناشناس
۰۲:۳۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما واکسن بسازید یا بخرید نگران جاش برای تزریق نباشید
ناشناس
۰۲:۲۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
واقعا در پاسخ ترور سردارسلیمانی ایران خیلی کوتاه آمد . آمریکائیهای خبیث ده نفر از بهترین های جبهه مقاومت را کشتند . همانروز 18 دی 1398 باید حداقل ده پایگاه أمریکا در نقاط مختلف عراق و سفارتش در بغداد با سنگین ترین حملات موشکی و هواپیماهای بمب افکن , با خاک یکسان میشدند , نه فقط یک پایگاه با چند موشک . نه أمریکائیها جرأت اقدامی داشتند و نه دولت بی عرضه عراق حق اعتراض داشت , جامعه بین المللی نیز حق را به ایران میداد . الآن دیگر شرایط فرق کرده و دیگر نمیتوان کاری کرد .
واکسن کرونا
۰۲:۱۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام
اگر قرار هست مدارس برای مهر ماه باز شود لطفا از الان تدبیر کنید و دو مرحله واکسن برای معلمین و کادر مدرسه و دانش آموزان زودتر زده شود تا آخر شهریور خودتان و اولیاء را دچار سردرگمی نکنید .
یادتان باشد هر چقدر هم تدبیر شود اگر واکسن زده نشود به دانش آموزان نمی شود فهماند که فاصله اجتماعی را در زنگ تفریح و با ۴۰۰ دانش آموز و یا بیشتر در حیاط کوچک مدرسه رعایت کرد .
مخصوصا بعد از این همه خانه نشینی و ندیدن دوستان .
پس تدبیر را با بی تدبیری رقم نزنید و از الان می گوییم چاره کار واکسسسسسسسن اسسسسسسست .
زمان را از دسسسسسسسست ندهید .
اگر شرایط خوب باشد ما از خدایمان هست بچه ها به مدرسه بروند و تدریس مستقیم را تجربه مجدد کنند و گوشی ها از دست آنها نفس بکشند خخخخخخخخخخ
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا بهتون قوت بده دستمریزاد
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا بهتون قوت بده دستمریزاد
ناشناس
۰۲:۰۴ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدایا شکرت. واقعا ناراحت کننده است که یک سال و نیم دو سال‌ سختی های درس خوندن وحشتناک و روزانه 500، 600 تست زدن رو تحمل کنی به امید اینکه سال بعدش اینطور موقع ها توی دانشگاه مورد علاقت باشی ولی بخاطر کرونا حتی هم کلاسی ها و استادات رو نبینی.
هق هق هق
ناشناس
۰۰:۳۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
اميدوارم تو دانشگاه موردعلاقه ات قبول بشي كنكوري جان.
ناشناس
۰۲:۰۴ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدایا شکرت. واقعا ناراحت کننده است که یک سال و نیم دو سال‌ سختی های درس خوندن وحشتناک و روزانه 500، 600 تست زدن رو تحمل کنی به امید اینکه سال بعدش اینطور موقع ها توی دانشگاه مورد علاقت باشی ولی بخاطر کرونا حتی هم کلاسی ها و استادات رو نبینی.
هق هق هق
ناشناس
۰۱:۲۷ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
دانشگاه غیر حضوری باشه بهتره حالا چه کرونا باشه چه نباشه و..‌.
علم در حال پیشرفته اونوقت ما داریم دنده عقب میریم...
اتفاقا اگر کلاس های آنلاین باشه به نفع هم دانشگاه و هم به نفع دانشجویانه به خصوص دانشجویان شاغل...
حتی دانشگاه ها هم میتونن دانشجویان بیشتری جذب کنن...
برای مثال بعضی ها به یه سنی رسیدن نمیتونن ( یکی بخاطر مشغله کاری و یکی بخاطر بچه و...) یا حوصله شو ندارن سر کلاس حاضر بشن ، اگر کلاس ها غیر حضوری باشه این قشر هم تشویق میشن به ادامه تحصیل و...
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
احسنت
am_der
۱۰:۰۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
هدف از دانشگاه رفتن که فقط کسب علم نیست بلکه در کنار کسب علم دانشگاه باعث تقویت مهارت های اجتماعی میشه اموزش مجازی اصلا در تقویت مهارت های اجتماعی موفق نیست
ناشناس
۱۴:۰۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
تا قبل از این که کرونا بیاد هم بعضی از دانشگاه ها مثل تهران و علم و صنعت و.... واحد اموزش مجازی داشتند که کلا دانشجویان مجازی تحصیل میکردند.اون افراد شاغل میتونن در شرایط عادی هم از این استفاده کنن.
saeed
۰۱:۱۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
دولت یازدهم شما و تیمتون اون زمان نیست که برای کشور تعیین تکلیف میکنید از الان
دانشجو بیکار مملکت و بدون پارتی
۰۱:۱۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
شوخیش هم قشنگ نیست !
ناشناس
۰۱:۰۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
واقعا تاسف آور است که جوانان و نخبگان ایرانی 5 واکسن تولید میکنند ولی مسئولین به جای هموار کردن مسیر و تسریع در تجاری سازی آنها با افتخار به دنبال واکسن های خارجی هستند! واکسن هایی که بعضا در کشورهای پیشرفته استفاده از آنها به دلیل عوارض خطرناک متوقف شده است!