به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته منصور شریف با تأیید خبر پیدا شدن ۲ کارگر محبوس در تونل شماره ۴۲ معدن زغالسنگ طزره شرکت البرز شرقی، پایان عملیات امداد و نجات را اعلام کرد.
ساعت ۱۱ صبح روز شنبه، یازدهم اردیبهشتماه همزمان با روز کارگر، ریزش تونل زغالسنگ طزره دامغان حادثه آفرید و ۲ کارگر نیز در تونل این معدن زغالسنگ محبوس شدند.
بلافاصله پسازآن عملیات نجات این دو کارگر آغاز شد و تا شب گذشته ادامه داشت.
اسماعیل غنیان مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان نیز از تعطیلی کامل همه بخشها و کارگاهها و تونلهای معدن ۴۲ زغالسنگ شرکت البرز شرقی در طزره دامغان تا تعیین تکلیف و ارزیابی قطعی وضعیت معدن، با هماهنگی دادستان دامغان، معاون معدنی و مدیر ایمنی شرکت البرز شرقی خبر داد.
به گفته وی، گزارش دقیق وقوع حادثه در سریعترین زمان ممکن پس از تکمیل بررسیها، کشف عوامل اصلی وقوع حادثه و بررسی جوانب امر و نیز جمعبندی نهایی موضوع، از سوی اداره بازرسی کار استان تنظیم و به مراجع ذیصلاح تحویل خواهد شد.
ماجرای آن ۶ روز نفسگیر
و اما فرآیند عملیات امداد و نجات در معدن طزره چگونه بود؟
روابط عمومی شرکت البرز شرقی در این زمینه ضمن ابراز تأسف از جان باختن ۲ معدنکار معادن طزره این شرکت و تسلیت به خانواده آنان، روند عملیات امداد و نجات از ساعات اولیه ریزش تونل شماره ۴۲ در این معادن تا لحظه پیدا کردن اجساد این کارگران محبوس را تشریح کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت البرز شرقی حدود ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه یازدهم اردیبهشتماه امسال، در تونل شماره ۴۲ معدن بزرگ طزره (از معادن چهارگانه شرکت زغالسنگ البرز شرقی) هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، ۲ کارگر پیمانکاری شرکت البرز شرقی به نامهای میلاد روشنائی و سید اصغر افضلی دچار حادثه شدند که بلافاصله عملیات امداد و نجات آنها آغاز شد.
بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت البرز شرقی، عملیات امدادونجات در ابتدا با حفر مسیر دسترسی اضطراری به طول ۲۵ متر و بهموازات کارگاه استخراج و ایجاد دستکها به داخل کارگاه، بهمنظور امدادرسانی انجام شد؛ اما با مواجهشدن به تخت سنگهای تخریبشده ادامه کار میسر نشد.
به گفته روابط عمومی شرکت البرز شرقی، در ادامه تعریض و افزایش ضخامت راه دسترسی قبلی (دِویل) از داخل کارگاه استخراج در محل جبهه کار اصلی در دستور کار قرار گرفت که این راهکار نیز به هدف مورد نظر نرسید. سپس با تخلیه بخشی از تخریب ناشی از ریزش، درصدد تخلیه کارگاه برآمده لیکن با ریزشهای مجدد مواجه شده و این راهکار نیز به بنبست رسید.
روابط عمومی شرکت البرز شرقی با اشاره به ادامه و تشدید تلاشها برای یافتن پیکر ۲ کارگر معدن محبوس در تونل شماره ۴۲ اضافه کرده است که در نهایت با توجه به شرایط بهشدت ناایمن و ریزشی حاکم بر کارگاه، جهت تأمین ایمنی امدادگران، اقدام به حفر راه دسترسی ایمن و اصولی (دِویل) به طول ۳۵ متر، موازی کارگاه استخراج و با فاصله ایمن از آن (متوسط چهار متر) اقدام و تا سطح زمین ادامه یافت.
سپس با تحکیم مسیر و ایجاد دستکهای انحرافی به قسمت تخریبشده، عملیات جستجو تداومیافته که در ادامه در عمق تقریبی ۳۰ و ۳۳ متری کارگاه استخراج، به پیکرهای ۲ کارگر معدنکار دستیافتیم.
عملیات مذکور با مشارکت پنج تیم معدنکاری تخصصی به تعداد ۱۵۰ نفر، در پنج شبانهروز (۶ روز و پنج شب به مدت ۱۳۰ ساعت) و با خارج کردن حدود ۵۰۰ تن آوار در ساعت ۲۳ روز پنجشنبه شانزدهم اردیبهشتماه به سرانجام رسید.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/س