سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی چگونه در برابر کرونا محافظت می‌شوند؟

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی چگونه در برابر ویروس کرونا محافظت می‌شوند، این مطلب را بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپیس دات کام، شاید جالب باشد بدانید که فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی بیش از آنچه تصور کنید به رعایت نظافت و بهداشت در ایستگاه اهمیت داده و آخر هفته خود را به تمیزکاری فشرده در ایستگاه اختصاص می‌دهند. 

ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی تا آنجا که ممکن است از بیماری همه گیر کووید-۱۹ ایمن نگه داشته می‌شوند، آن‌ها قبل از پرواز قرنطینه شده و سایر اقدامات بهداشتی لازم را انجام می‌دهند؛ با این حال دوری از میکروارگانیسم‌های بالقوه شرور هنوز هم بخش مهمی از زندگی ایمن در فضاست و عادت‌های بهداشتی نامناسب جایی ندارند.

یکی از فضانوردان ایستگاه فضایی در این باره می‌گوید: ما باید تمام سطوح را که لمس می‌کنیم هر هفته ضد عفونی کنیم، همچنین در ایستگاه فضایی اقدامات زیادی را انجام داده‌ایم که مشابه مواردی است که در بیمارستان‌ها یا در فرودگاه‌ها برای جلوگیری از انتشار باکتری‌ها انجام می‌شود.

به گفته این فضانورد در حالی که جمعیت میکروب‌ها مانند میکروبیوم‌های موجود در روده برای سلامتی انسان ضروری است، رشد میکروارگانیسم‌های مضر در یک محیط بسته مانند ایستگاه فضایی بین‌المللی جایی که هوا به طور مداوم در آن بازیافت می‌شود، می‌تواند مشکلات جدی سلامتی را ایجاد کند؛ بنابراین ایستگاه فضایی در حال حاضر میزبان چندین آزمایش است که مواد مختلف ضد باکتری و ضد ویروسی را برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم‌هایی که با آن‌ها در تماس هستند، آزمایش می‌کند.

آژانس‌های فضایی در حال مطالعه روی مواد پیشرفته‌ای هستند که می‌توانند سفر‌های فضایی در آینده را ایمن‌تر کنند. چنین موادی می‌توانند همان کار را در زمین انجام دهند و از دستگیره درها، دکمه‌های آسانسور و سایر اشیایی که انسان مرتبا لمس می‌کند در برابر میکروب محافظت کنند.

در اوایل سال جاری، در ایستگاه فضایی، آزمایش نوع جدیدی از پوشش سطح ضد میکروبی آغاز شد که می‌تواند به جلوگیری از شیوع میکروب‌ها از جمله ویروس سارس-کوو ۲ در فضاپیما کمک کند. در این آزمایش فضانوردان باید به طور مرتب دو مجموعه از اشیا از جمله سگک صندلی و پارچه کمربند ایمنی و میز مقابل را لمس کنند. هنگامی که فضانوردان اشیا را لمس می‌کنند، میکروب‌هایی را انتقال می‌دهند که به طور طبیعی روی پوست انسان وجود دارد. پس از بازگشت نمونه‌ها به زمین، تجزیه و تحلیل‌های لازم انجام خواهد شد تا مشخص شود چگونه پوشش موثر گسترش میکروارگانیسم‌ها را متوقف کرده است.


بیشتر بخوانید 



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.