سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علائم سرطان تخمدان؛ از نفخ شکم و خونریزی غیرطبیعی تا تکرر ادرار و خستگی مفرط

انجمن جهانی سرطان تخمدان خواستار آگاه سازی عمومی درباره سرطان تخمدان در میان زنان شد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، نفخ شکم یکی از مواردی است که می‌تواند باعث دستپاچگی شده و در صورت عدم کنترل خجالت فرد را درپی داشته باشد. با این حال، نفخ شکم یکی از علائمی است که می‌تواند نشان دهنده طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها باشد. یکی از مرگبارترین این بیماری‌ها سرطان تخمدان است.

انجمن جهانی سرطان تخمدان می‌گوید که ۹۰ درصد زنان مبتلا به سرطان تخمدان فارغ از پیشرفتگی و بزرگی آن علائم مختلف ابتلا به این بیماری را از خود بروز می‌دهند. یکی از علائم رایج این سرطان مشکلات در غذا خوردن است. این افراد با غذا خوردن مشکل دارند و به سرعت سیر می‌شوند. این موضوع می‌تواند با درد در شکم و ناحیه لگن همراه باشد. نفخ شکم یکی از رایج‌ترین علائم سرطان تخمدان است که زنان باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

همچنین علائم مرتبط با ادرار مانند تکرر ادرار نیز ممکن است در زنان مبتلا به سرطان تخمدان دیده شود. با مشاهده این علائم باید سریعاً به پزشک عمومی مراجعه کنید. از دیگر علائم ابتلا به این سرطان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- تغییر در عادات اجابت مزاج
۲- خونریزی غیرطبیعی
۳- خستگی بیش از حد
۴- کاهش غیرطبیعی وزن

به طور کلی هر گونه خونریزی پس از دوره یائسگی باید به پزشک متخصص اطلاع رسانی شود. یائسگی در زنان یعنی یک زن برای ۱۲ ماه پیاپی شاهد خونریزی ماهانه نباشد. پس از این دوره، هر گونه خونریزی از رحم غیرطبیعی تلقی شده و باید موضوع را به پزشک متخصص زنان اطلاع دهید.

متخصصان انگلیسی می‌گویند تمامی زنان در خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند. با این حال، احتمال وقوع این بیماری در برخی زنان بیشتر است. برای مثال، انجمن جهانی سرطان تخمدان می‌گوید این بیماری ارتباط مستقیمی با سن دارد و در زنان بالای ۵۰ سال بسیار رایج است.

هر گونه سابقه خانوادگی در داشتن سرطان تخمدان، سینه، و روده بزرگ می‌تواند میزان خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان را افزایش دهد. همچنین جهش در ژن موسوم به BRCA نیز می‌تواند به میزان قابل توجهی باعث خطر بروز سرطان تخمدان در فرد شود.

تحقیقات نشان داده است زنان یهودی ساکن شرق اروپا (اشکنازی) و افرادی که نیاکانشان به این افراد باز می‌گردد در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند. از دیگر عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به این سرطان می‌شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- زنانی که فرزندی به دنیا نیاورده اند
۲- زنانی که از هورمون درمانی استفاده کرده اند
۳- زنانی که به آندومتریوز مبتلا هستند. آندومتریوز یا جابه جایی آستر رحم به حالتی اطلاق می‌شود که سلول‌های مشابه با سلول‌های آستر رحم در بیرون از رحم رشد می‌کنند.

سرطان تخمدان در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود می‌تواند مرگبار باشد. متاسفانه میزان همه گیری این سرطان هر ساله در حال افزایش است. برآورد می‌شود تا سال ۲۰۴۰ شمار زنان مبتلا به این سرطان ۴۲ درصد رشد یابد. از این رو، اهمیت دارد آگاه سازی لازم درباره این سرطان به زنان صورت گیرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.