سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

موانع پیش روی شرکت‌های کوچک/ sme‌ها را بهتر بشناسید

کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر پنج شرکت در تابلو شرکت‌های کوچک sme حاضر هستند.

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر چند شرکت در تابلو شرکت‌های کوچک حاضر هستند؟ اظهار کرد: در حال حاضر پنج شرکت در تابلو sme حاضر هستند، پنج شرکت مجتمع پتروصنعت گامرون، گز سکه، مجتمع تولیدی نیلی صنعت کرمان، ماداکتو استیل کرد و کیا الکترود شرق پنج شرکت حاضر و پذیرفته شده‌اند و چند شرکت هم در حال پذیرش هستند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت فعلی این شرکت‌ها به چه شکل است؟ بیان کرد: شگامرون با یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بزرگ‌ترین و کیا با ۱۶۴ میلیارد تومان ارزش بازار، کوچک‌ترین این شرکت‌ها هستند. معاملات این شرکت‌ها با توجه به محدودیت‌های قانونی موجود بسیار محدود است و در حقیقت این بازار ابزاری برای تامین مالی کارآفرینان توسط اشخاص حقوقی و بعضا اشخاص حقیقی دارای صلاحیت است.

او در ادامه افزود: از آنجا که شرکت‌ها باید سهامی عام باشند و همچنین امکان تامین مالی از عموم را ندارند، استقبال زیادی از این بازار توسط ناشران نشده است. همچنین بوروکراسی‌های پذیرش و عدم آگاهی و نیز فرار از شفافیت مالی باعث شده، مزایای مالیاتی یا امکان تامین مالی از طریق ابزار‌های مالی اسلامی، این بنگاه‌ها را جذب بازار نکند.


بیشتر بخوانید


قلی پور در پاسخ به این پرسش که چه کار‌هایی برای این شرکت‌ها صورت گرفته و نیاز است که چه کار‌های انجام شود؟ بیان کرد: حداقل سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی و حداکثر سرمایه ۵۰ میلیارد تومانی طیف وسیعی از شرکت‌ها را در بر می‌گیرد، ولی معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی به نظر برای جذب صاحبان این بنگاه‌ها کافی نیست. با این حال همچنان بوروکراسی در خصوص اصلاح صورت‌ها و ساختار مالی در کنار محدودیت‌های فروش سهام و نقدشوندگی پایین، استقبال از این بازار را پایین آورده است.

او افزود: از طرفی بعید است ساختار مالی این شرکت‌ها منجر به رتبه اعتباری مناسب برای انتشار اوراق بدهی بدون ضامن شود. محدودیت‌های خرید خرد سهام توسط حقیقی‌ها نیز با توجه به ریسک بالای این شرکت‌ها طبیعی است و اگر قرار بر آزاد بودن خرید و فروش سهام مشابه سایر بازار‌های بورس و فرابورس بود تفاوت خاصی دیگر این بازار با سایر بازار‌های فرابورس نمی‌کرد.

او در پایان در رابطه با این سوال که چه کسانی امکان معامله سهام این شرکت‌ها را دارند؟ اظهار کرد: سرمایه گذاران حقوقی و نیز حقیقی‌های تایید صلاحیت شده که دست کم ۵ درصد سهام شرکت را دارند، امکان معامله سهام این شرکت‌ها در بازار برایشان فراهم شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.