به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،براساس گزارش مرکز آمار ایران بیشترین نرخ تورم دوازدهماهه با ۱/۵۸ درصد مربوط به استان ایلام و کمترین نرخ تورم با ۸/۳۵ درصد مربوط به استان قم است.
قرار گرفتن استان ایلام در صدر تورم کشور درحالی است که براساس گفته کارشناسان، نبود نظارت کافی از سوی نهادهای مرتبط و وجود دلالان از دلایل اصلی افزایش قیمتها در استان ایلام است.
بی شک این روزها افزایش هزینههای زندگی یکی از مهمترین مشکلات شهروندان ایلامی است، هرچند هرازگاهی مسئولان وعدههایی جهت کنترل قیمتها میدهند، اما متأسفانه درعمل شاهد اقدام مؤثری از سوی آنان نبودهایم و همین امر سبب شده هرروز شاهد افزایش افسارگسیخته قیمتها در بازار استان ایلام باشیم.
محبی یکی از شهروندان ایلامی گفت: متأسفانه عدم نظارت لازم از سوی نهادهای ذیربط سبب افزایش روزافزون قیمتها شدهاست بهطوریکه برخی از مردم بهویژه اقشار کمدرآمد برای تامین کالاهای اساسی با مشکل مواجه هستند.
او اظهار کرد: مسئولان هیچ توجهی به افزایش سرسامآور قیمت کالاهای اساسی از قبیل روغن، برنج، قند و ... ندارند و همین امر سبب شده این گرانیها فشار اقتصادی زیادی را به اقشار کمدرآمد وارد کند.
تشدید مشکلات اقتصادی با شیوع ویروس کرونا
کریمفر یکی از مغازهداران ایلامی با بیان اینکه قیمت مواد غذایی اعم از میوه، سبزی، گوشت، حبوبات، لبنیات و... طی ماههای اخیر به شدت بالا رفته است اضافه کرد: متاسفانه افزایش تورم و مشکلات معیشتی مردم استان، با همهگیری ویروس کرونا افزایش یافته است و هم اکنون به یک معضل تبدیل شده است.
کوچک شدن سفره خانوادههای ایلامی در حالی است که طی ماههای گذشته شاهد بروز مشکلات بسیاری برای برخی کارگران ایلامی از قبیل عدم پرداخت حقوق، اخراج کارگران و ... بودهایم که بی شک این موارد، فشارهای مالی و روانی اقشار کم درامد را افزایش میدهد، اما متاسفانه مسئولان استانی بی توجه به این مشکلات، کماکان تنها به دادن وعده و وعید اکتفا میکنند.
زهره السادات حائری معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام با تایید آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار کشور اظهار کرد: وظیفه این سازمان تنها اعلام آمار و اطلاعات است و هیچ مسئولیتی در خصوص کنترل تورم ندارد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام اظهار داشت: طرحی پژوهشی در خصوص دلایل بالا بودن نرخ تورم در استان توسط دانشگاه ایلام در حال انجام است که به زودی نتیجه این طرح اعلام میشود.
استان ایلام برای چندمین سال متوالی طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، دارای بیشترین نرخ تورم در کشور است، اما متأسفانه این مشکل هنوز مورد بررسی دقیق کارشناسان و مسئولان استان قرار نگرفته است و همین امر سبب شده نهادهای مربوط از رفع این مشکل عاجز باشند و هر روزه شاهد افزایش بیش از پیش قیمتها باشیم.
جهانگیر رستمزاد معاون اقتصادی استاندار ایلام گفت: اقداماتی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت کالاها، در دستور کار قرار دارد که افزایش نیرو جهت نظارت بر بازار از جمله این اقدامات است.
معاون اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه به منظور جلوگیری از تورم باید مردم نیز گرانفروشی را به نهادهای مربوط اطلاع دهند اضافه کرد: کاهش واسطهها و کوتاه کردن دست دلالان از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد و به این منظور دلالان در سطح استان شناسایی و با آنان برخورد قانونی میشود.
به گفته کارشناسان اقتصادی علاوه بر عدم نظارت کافی بر بازار، نبود خطوط ریلی جهت انتقال کالاها با هزینه کمتر، وجود واسطههای متعدد و دلالان، از دلایل اصلی بروز تورم در استان است و در صورتی که واسطهها کاهش یابند، شاهد کاهش قیمت کالاها خواهیم بود.
بی شک جهت کنترل نرخ تورم در استان، باید مسئولان جهاد کشاورزی، تعزیرات، صنعتومعدن، استانداری و همچنین مراجع قضایی به مساله تورم بالای استان ورود کرده و در این زمینه نظارت کافی داشته باشند و با مسئولانی که با بی تدبیری سبب کاهش قدرت خرید اقشار کم درامد و کوچک شدن سفره مردم میشوند برخورد قانونی شود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام / غ