سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ممنوعیت های یک شبه صادرات، بازار میوه را متشنج کرد

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: هم اکنون در بسیاری از میوه‌ها با مازاد تولید روبه‌رو هستیم که علت اصلی آن به عدم سیاست گذاری منطقی باز می‌گردد.

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مازاد تولید محصولات کشاورزی را چالش جدی پیش روی تولیدکنندگان دانست و گفت: هم اکنون در بخش کشاورزی مشکل تنها مازاد پیاز نیست، بلکه در بسیاری از میوه‌ها با مازاد روبه‌رو هستیم که علت اصلی آن به عدم سیاست گذاری منطقی و مناسب و نبود بازار بر می‌گردد.

او افزود: با توجه به اقلیم منحصر به فرد در دنیا و پتانسیل بالای کشاورزی در کشور، اگر خواهان رتبه اول منطقه هستیم، باید برنامه ریزی مناسب داشته باشیم که متاسفانه به رغم ریسک بالا و مشقت‌های فراوان تولید، بهره برداران با نبود بازار مناسب روبه‌رو هستند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه دخالت دولت در بحث تنظیم بازار میوه منجر به ایجاد مشکلات متعدد شد، گفت: با وجود شرایط مساعد تولید سیب و مرکبات به نامه وزیر صمت در اواخر بهمن مبنی بر ممنوعیت صادرات اعتراض کردیم و بارها گفتیم که محدودیت و ممنوعیت صادرات منجر به ایجاد تنش در بازار می‌شود که در شرایط فعلی با مانده قابل توجه سیب و پرتقال در سردخانه نتیجه این ممنوعیت را دیدیم.

او افزود: اعمال محدودیت و ممنوعیت‌های یک شبه ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می‌کند که علت اصلی این برهم زدن بازار به دخالت‌های دولت در بخش تولید و بنگاهداری صادرات باز می‌گردد. به عنوان مثال علی رغم ۱۰ هزار تن تولید سیب و مرکبات کشور، همه ساله دولت با ذخیره سازی و خرید ناچیز برای تنظیم بازار شب عید مشکلات متعددی ایجاد می‌کند که وزیر صمت باید پاسخگوی این مشکلات باشد.


  • بیشتر بخوانید

عرضه گیلاس نوبرانه در بازار/ گوجه فرنگی گران شد


نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در پایان با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی در معرض خطر است، تصریح کرد: ۲ ماه پیش طی مکاتبه‌ای با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تقاضا کردیم که کشاورزان گوجه کار طی ۳ ماه گذشته به رغم آنکه هزینه یک کیلو گوجه فرنگی ۵ هزار تومان تمام می‌شود، محصول تولیدی را با قیمت هزار تومان به فروش می‌رسانند که این موضوع نشان می‌دهد که اگر به تولید و زنجیره ارزش توجهی نداشته باشیم، تولیدکنندگان از بین می‌روند و مجدد به خارج وابسته می‌شویم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
علی
۲۰:۰۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
جایی که مسئولین با سهمیه و پول مدرک تحصیلی میگیرند بدون اینکه تخصص داشته باشند بخاطر اشنا پارتی و مسائل سیاسی پستهای دولتی را اشغال میکنند و به نظر متخصصین هم توجه نمیکنند وضعیت کشور همین میشود که میبینیم اینمه اقای دکتر که در پستهای حساس دولتی میبینیم نود درصدشان حداکثر در حد دیپلم سواد دارند الن بیش از 15 ساله که به این بلایا دچار شدیم
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینا میوه رو احتکار میکنن تا یعد به بهانه در خطر گندیدگی بودن صادر کنن