سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید کمپوست به دست زنان روستایی شهرستان سربیشه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: زنان روستایی و عشایری شهرستان سربیشه با پسماندهای خانگی و کشاورزی کمپوست تولید می کنند.

جوادی بایگی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  گفت: تولید کمپوست به عنوان یکی از مشاغل خانگی زنان روستایی در برنامه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه قرار گرفته است.

او افزود: آنچه ما در بخش ترویج دنبال می‌کنیم استفاده از تمام قابلیت‌ها و هدایت آن برای بهره گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی برای رسیدن به توسعه پایدار و تولید محصول سالم با کاهش مصرف سموم و کود شیمیایی با وجود تمام محدودیت‌های آب و خاک است.

جوادی بایگی ادامه داد: پسماند‌های خانگی و کشاورزی با مدیریت صحیح قابلیت بازیابی و بازیافت دارند و در اثر اعمال مدیریت، قابلیت اشتغالزایی و بازگشت به چرخه تولید را دارند.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه تولید و استفاده از کمپوست به عنوان یکی از راه‌های مدیریت پسماند‌های کشاورزی و خانگی جامعه روستایی مورد توجه این شهرستان است، اظهار کرد: با کمک زنان کشاورز و روستایی می‌توان ضمن استفاده بهینه از فضولات حیوانی، زباله‌ها و پسماند‌های خانگی برای تولید کمپوست، در بالا بردن توان اقتصادی روستائیان نقش عمده‌ای ایفا کرد.

او ادامه داد: تولید کود حاصل از پسماند‌های خانگی به لحاظ بازدهی کوتاه مدت، افق جدیدی را پیش روی شاغلان و سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی قرار داده است. تولید کمپوست با دانش فنی ساده، امکانات بسیار کم و حتی در فضای کوچک نیز قابل اجرا است.

جوادی بایگی عنوان کرد: در این زمینه کارگاه‌های مختلف آموزشی تولید کمپوست ویژه زنان و تسهیل‌گران روستایی به عنوان یکی از مشاغل خانگی توسط مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی برگزار شده و در این کارگاه‌های آموزشی فراگیران به طور خلاصه با نحوه تولید کود کمپوست و فواید آن از قبیل جلوگیری از آلودگی محیط زیست، افزایش مواد آلی خاک، حاصل‌خیزی خاک و ارتقاء توان تولیدی خاک، افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی آشنا شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با بیان اینکه علاقه‌مندان می‌توانند در فضای خانه‌ها یا مزرعه، فرآوری بخشی از زباله‌های‌تر خود را انجام دهند و کود تولید کنند، افزود: افراد می‌توانند کمپوست تولید شده را برای پرورش گیاهان آپارتمانی و باغچه‌ای خود به کار برند و یا به بازار عرضه کنند.

انتهای پیام / ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.