سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار قم؛

قم در موج چهارم کرونا به آستانه یک فاجعه انسانی نزدیک شد

سرمست گفت: اگر وضعیت نگران کننده بیماری کرونا مدیریت نمی‌شد یک فاجعه انسانی در استان قم به وقوع می‌پیوست.

به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از قم،بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران، افزود: قم در حال عبور از موج سهمگین کرونا است و در این برهه، زمان نقد یکدیگر نیست،که قم هم اکنون در آستانه تثبیت و مهار موج چهارم کرونا قرار دارد.

سرمست ادامه داد: در صورتی که موردی از وجود اتباع هندی و پاکستانی در مراکز اقامتی گزارش شود به صورت کامل در قرنطینه قرار خواهند گرفت.

استاندار قم بیان کرد: کارنامه کلی استان در طول ۱۴ ماه گذشته در مبارزه با بیماری کرونا مطلوب است و اگر این اقدامات انجام نمی‌شد وضعیت بسیار بحرانی در این استان حاکم می‌شد.

به گفته سرمست، به دلیل برگزاری پرتعداد مناسبت‌های ملی و مذهبی و تردد بیش از ۲۰ میلیون زائر به این استان امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی در آن دشوارتر از بسیاری از استان‌های دیگر است.

استاندارقم یادآور شد: تامین معیشت، چرخیدن چرخ تولید، حفظ آرامش و امنیت در کنار مبارزه با کرونا اولویت‌های اصلی قم در شرایط فعلی است.

به باور سرمست، قم با پایداری ۴ ماهه در وضعیت آبی بیشترین میزان ماندگاری در وضعیت آبی را در بین استان‌های کشور در فصل پاییز و زمستان سال گذشته تجربه کرد.

استاندار قم بیان کرد: تمام دستگاه‌های استانی بصورت کامل و بدون هیچ گونه تخطی باید در خدمت تصمیمات دانشگاه علوم پزشکی باشند و در این رابطه مسئول یا دستگاهی حق تجاوز از مصوبات گرفته شده را ندارد.

سرمست تصریح کرد: تمام دستگاه‌های استانی باید در زمانبدی مشخص سه خدمت پرمراجعه خود را بصورت کامل غیرحضوری کنند.

استاندار قم گفت: خط قرمز قم در مبارزه با کرونا برخورد با هر نوع تجمعی است و برای جلوگیری از تجمعات شبانه در بلوار سردار سلیمانی باید پیشگیری‌های لازم صورت بگیرد.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدید‌های عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردین‌ماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکز‌های عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکز‌های جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.