سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاطره‌بازی با سریال‌های ماه رمضان/ ۱۸

اغماء؛ سریالی تأثیرگذار و پرمخاطب در میانه دهه هشتاد

سریال «اغماء» به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی علیرضا افخمی در سال ۱۳۸۶ پخش شد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از دو دهه از آغاز ساخت و پخش مجموعه‌های مناسبتی ماه رمضان در تلویزیون می‌گذرد. پخش سریال‌های ماه رمضان که البته هنوز به عنوان مجموعه‌های مناسبتی این ماه مطرح نشده بودند، به طور جسته گریخته اوائل دهه هفتاد از شبکه‌های یک و دو آغاز شد. شروع پخش این سریال‌ها همزمان با ایام نوروز در آن سال‌ها بود و به همین دلیل نمی‌توان به طور قطع گفت که هدف سازندگان مجموعه‌های تلویزیونی که آن زمان به روی آنتن رفتند فقط ماه رمضان بوده و در واقع مناسبتی دو جانبه، هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان دلیل پخش سریال‌هایی بود که خسرو ملکان و حسن فتحی کارگردانی‌شان کردند.

روند پخش مجموعه‌های تلویزیونی در ماه مبارک رمضان از سال ۷۰ آغاز شد و به جز دو سال ۷۵ و ۷۷ که هیچ کدام از شبکه‌ها تدارکی برای پخش سریال ویژه این ماه ندیده بودند تا اوایل دهه هشتاد ادامه پیدا کرد و در سال‌های میانی دهه هشتاد به اوج نیز رسید.

از جمله سریال‌های شاخصی که در سال‌های ابتدایی دهه هشتاد پخش شدند می‌توان به «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان، «یادداشت‌های کودکی» ساخته پریسا بخت‌آور و «چراغ‌های خاموش» کاظم بلوچی اشاره کرد که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شدند. همچنین در سال‌های میانی دهه هشتاد بود که موج ساخت سریال‌های ماورایی نیز به راه افتاد و چند کارگردان از جمله، سیروس مقدم، علیرضا افخمی، حسین سهیلی‌زاده و محمدحسین لطیفی ... به سراغ ساخت آثاری با این مضمون رفتند که به زعم خیلی‌ها مناسبت و مطابقت بیشتری با حال و هوای ماه مبارک رمضان و لحظات معنوی و عرفانی آن داشت و البته به مذاق خیلی‌های دیگر هم به دلیل فانتزی تخیلی بودن قصه‌شان خوش نیامد. «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی را می‌توان اولین سریال با موضوع ماورایی دانست که راه را برای ساخت مجموعه‌هایی دیگر با این حال و هوا در این ایام و سال‌های بعد هموار کرد.

در این گزارش قصد داریم خاطرات خوش این سریال‌ها را یادآوری کنیم و امروز سراغ سریال "اغما" به کارگردانی سیروس مقدم رفتیم.

در سال‌های میانی دهه هشتاد، شاهد تولید و پخش سریال‌هایی با موضوعات ماورایی و به دور از فضای کمدی از تلویزیون در مناسبت ماه مبارک رمضان بودیم که اتفاقاً جزو آثار پرمخاطب هم بودند و سریال «اغما» بی شک یکی از به یادماندنی‌ترین آنهاست.

پخش این سریال در سال ۱۳۸۶ به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی علیرضا افخمی و داریوش مختاری، مخاطبان بسیاری را با خود همراه ساخت به گونه‌ای که در طول این چهارده سال بر اساس نظرسنجی‌های متعدد، همچنان جزو پرمخاطب‌ترین آثار تلویزیونی ماه رمضان به شمار می‌رود.

«اغما» روایتگر داستان زندگی دکتر طا‌ها پژوهان با بازی خوب امین تارخ است که یک پزشک فوق متخصص جراحی مغز و اعصاب است و به دلیل جراحی‌های موفقیت آمیزش بر روی رزمندگان در جبهه‌ها به پنجه طلایی مشهور است. او به دلیل بیماری حاد همسرش مولود (با بازی شیرین بینا) بر سر دو راهی قرار دارد؛ از طرفی عرف پزشکی مانع جراحی همسرش توسط اوست، ولی مولود اصرار دارد که فقط توسط پژوهان جراحی شود. از سویی تنها فرزند آن‌ها پری (با بازی نفیسه روشن) مخالف این عمل جراحی توسط پدر است و در این میان سر و کله فردی به نام الیاس با بازی درخشان حامد کمیلی پیدا می‌شود که ...

امین تارخ، حامد کمیلی، لعیا زنگنه، اسماعیل خلج، ناصر ممدوح، ایرج نوذری، عبدالرضا اکبری، نفیسه روشن، شیرین بینا، شیوا خنیاگر، تورج فرامرزیان، صدرالدین حجازی  و افشین سنگ چاپ از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.