به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری النشره، خبرگزاری بلومبرگ به نقل از یکی از مسئولان ترکیه از قصد آنکارا برای متوقف کردن توفقنامه دفاعی دوجانبه با آمریکا خبر داد.
بلومبرگ نوشت: ترکیه میخواهد پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نسل کشی ارامنه را در امپراتوری عثمانی به رسمیت شناخت، توافق نامه آنکارا درباره همکاری در زمینه دفاعی و اقتصادی با آمریکا را که در سال ۱۹۸۰ میان طرفین به امضا رسیده است، به حالت تعلیق در آورد.
به گفته این خبرگزاری، اردوغان قصد دارد در جلسه کابینه به بررسی واکنش به سخنان بایدن بپردازد، از جمله اقدامات برنامه ریزی شده، توقف مشارکت در توافق نامه دو جانبه در زمینه همکاری دفاعی و اقتصادی است.
پیمان دفاع یکی از مهمترین اسناد دو کشور در زمینه همکاری نظامی است. طبق این توافق، آنکارا و واشنگتن از حمایت امنیتی، تبادل دادههای اطلاعاتی، تمرینات نظامی مشترکی برخوردارند و همچنین بر اساس آن دسترسی آمریکاییها به پایگاههای هوایی ترکیه را فراهم میشود.
این مسئول ترکیهای افزود: اقدامات ترکیه شامل آغاز حملات علیه نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در سوریه و افزایش حمایت از جمهوری آذربایجان نیز میشود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اظهارات جو بایدن همتای آمریکایی وی در خصوص نسل کشی خواندن کشتار ارامنه در دوران امپراتوری عتمانی را تحریف واقعیت خواند.
حدود ۲.۵ میلیون ارمنی قبل از جنگ جهانی اول در امپراتوری عثمانی زندگی میکردند. طبق تخمینهای مختلف، بین ۶۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون ارمنی در سال ۱۹۱۵ کشته شدند.
دولت ترکیه واقعیت کشتار جمعی ارامنه را تأیید میکند، اما اصطلاح «نسل کشی» را رد میکند و میگوید تعداد قربانیان ارمنی اغراق آمیز است.
ترکیه میگوید که اصطلاح نسل کشی نخستین بار در سال ۱۹۴۸ به کار رفته است بنابراین این اصطلاح نمیتواند درباره وقایع قبل از آن تاریخ استفاده شود.
انتهای پیام/