سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه همه در مورد کلسترول موجود در غذا‌ها اشتباه می‌کنند

موردی که بیشتر از کلسترول باعث نگرانی است چیزی است که در کنار آن سرو می‌شود و آن هم چربی اشباع است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مردم از میزان کلسترول بدنشان نگران هستند و دلیل خوبی هم برای این نگرانیشان دارند. بیش از یک سوم آمریکایی‌ها از کلسترول بالا رنج می‌برند که این آن‌ها را در معرض مشکلاتی مانند سکته و بیماری‌های قلبی که یکی از بزرگترین دلایل مرگ در آمریکاست قرار می‌دهد. چیزی که شما می‌خورید نقش مهمی در سلامت قلب و عروق شما دارد و پر واضح است که خوردن خوراکی‌هایی با کلسترول بالا می‌تواند به افزایش مقدار کلسترول بدن شما بینجامد، اما این رابطه به همین سادگی نیست.

در دستورالعمل‌های غذایی میزان حداکثر کلسترولی که هر فرد باید در وعده غذایی خود دریافت کند مشخص نشده است. چرا که میزان کلسترول غذایی که ما دریافت می‌کنیم مشکل اصلی نیست. زنان در روز ۲۵۰ میلی گرم کلسترول و مردان ۳۵۰ میلی گرم از آن را در روز مصرف می‌کنند.

یک دوره آنالیز در سال ۲۰۱۹ روی نتایج ۵۰ تحقیق کار کرد و نشان داد هیچ ارتباط قابل توجهی بین کلسترول بالای بدن در اثر مصرف وعده غذایی با کلسترول و بیماری‌های قلبی عروقی وجود ندارد. در جایی میزان مصرف کلسترول خطر محسوب می‌شود که مردم سه برابر حد معمول غذا مصرف کنند.

خوردن غذا‌هایی که پر از کلسترول است کلسترول خون را افزایش می‌دهد و معمولا این افزایش به مقدار کمی است. اما اثر خوردن غذا‌هایی که حاوی کلسترول است، آنچنان که انتظار می‌رود زیاد نیست چرا که بیشتر کلسترول موجود در خون در واقع تولیدی خود بدن هستند. وقتی که مقدار زیادی کلسترول مصرف می‌کنید بدن برای جبران آن، تولید کلسترول را کم می‌کند.

موردی که بیشتر از کلسترول باعث نگرانی است چیزی است که در کنار آن سرو می‌شود و آن هم چربی اشباع است. خوردن غذا‌هایی با چربی اشباع تولید لیپوپروتئین‌های کم چگال (LDL که به آن کلسترول بد نیز می‌گویند) را در بدن افزایش می‌دهد؛ که می‌تواند در داخل رگ‌ها جمع شده، جریان خون در قلب و مغز را محدود کند و احتمال حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد. چربی اشباع شده مقصر بزرگتری برای افزایش کلسترول خون نسبت به کلسترولی است که از غذا‌های معمولی کسب می‌کنیم.


بیشتر بخوانید


حیوانات به علاوه انسان‌ها در بدنشان کلسترول را می‌سازند تا بسیاری از عملکرد‌های مهم را در بدن انجام دهند. این عملکرد‌ها عبارتند از ساخت هورمون‌های جنسی، تبدیل نور خورشید به ویتامین D و تشکیل غشای سلول. گیاهان کلسترول نمی‌سازند پس کلسترولی که ما در بدنمان دریافت می‌کنیم از خوردن محصولات باقی حیوانات مانند گوشت و لبنیات بدست می‌آید. یکی از خوراکی‌های دیگری که سرشار از کلسترول است، تخم مرغ‌ها هستند. تخم مرغ دارای چربی اشباع کمی است، اما حاوی کلسترول بسیار زیادی است.

یک تخم مرغ حاوی ۱.۶ گرم چربی اشباع و ۱۸۷ میلی گرم کلسترول است. علم در مورد خوب یا بد بودن تخم مرغ برای سلامتی انسان تصمیمی نمی‌گیرد. بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که این خوراکی ریسک بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد و این در حالی است که بقیه آن‌ها نتیجه گرفتند که این اتفاق نمی‌افتد. یکی از مواردی که باید در تحقیق‌ها لحاظ شود آن است که شرکت کنندگان در این مطلعات گزارش دهند که چه تعداد تخم مرغ را در مصرف می‌کنند و چه چیز دیگری را همراه با آن می‌خورند.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.