سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات تزریق واکسن ایرانی ـ کوبایی در کرمان تشریح شد

استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان جزئیات واکسیناسیون داوطلبان واکسن ایرانی ـ کوبایی که قرار است از هفته آینده در کرمان شروع شود، را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، نوذر نخعی، استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان در یک نشست خبری مجازی به تشریح جزئیات تزریق واکسن ایرانی ـ کوبایی در کرمان پرداخت و گفت: یک نمونه واکسن کرونا، بین ایران و کوبا به‌طور مشترک در حال طی مرحله سوم آزمایشات است تا ببینند می‌تواند ایمنی بالایی در بدن انسان ایجاد کند یا خیر که به این منظور، قرار است این واکسن در ایران، به ۲۴ هزار نفر تزریق شود.

او افزود: کرمان هم یکی از شهر‌هایی است که در کنار هفت شهر دیگر برای شرکت در این مرحله از آزمایشات انتخاب شده است.

واکسیناسیون داوطلبان از هفتۀ آینده شروع می‌شود

نخعی تصریح کرد: «سه هزار نفر» از کسانی که ساکن شهر کرمان و شهر‌های اطراف مثل ماهان، شهداد و ... هستند، بعد از ورود به یک سایت و نام‌نویسی و تایید نهایی، از هفته‌ی آینده، دوز اول این واکسن را دریافت می‌کنند.

رضایت آگاهانه از شروط تزریق واکسن است

او بیان داشت: برای شرکت در این آزمایشات، «رضایت آگاهانه» شرط است و اگر کسی در هر مرحله از کار منصرف شد، می‌تواند از این تحقیق خارج شود.

این استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اعلام اینکه این واکسن، پیش از این، عارضه‌ی جدی‌ای نداشته است، گفت: چنانچه کسی واکسن را دریافت و عارضه‌ی جدی‌ای پیدا کند، بیمه‌ای مخصوص وجود دارد که درمانش را تحت پوشش قرار می‌دهد.

او که خودش و همسرش هم برای دریافت واکسن فوق نام‌نویسی کرده‌اند، افزود: نباید فکر کنیم موش آزمایشگاهی هستیم؛ بلکه انجام آزمایشات یک واکسن، فرصتی برای کرمان است، ضمن اینکه در کوبا، همزمان با ایران، این فاز از آزمایشات روی ۴۰ هزار نفر در حال انجام است.

جزئیات تزریق واکسن ایرانی ـ کوبایی در کرمان

نخغی تصریح کرد: برای تولید واکسن، در فاز‌های اول و دوم، حجم نمونه کمتری انتخاب می‌شوند تا مشخص شود که آیا سمیّت و عوارض شدیدی دارد و اثربخشی چه‌قدر است؟ اگر اثربخشی کم یا آسیب‌رسان بود، در همان فاز متوقف می‌شود؛ اما اگر عوارض جدی نداشت، وارد فاز سوم آزمایشات با نمونه‌های بیش‌تر می‌شود.

او بیان داشت: «این واکسن فاز اول را بر روی چهل نفر و فاز دوم را با آزمایش بر روی یک‌هزار نفر در کوبا گذرانده است و نتایج امیدوارکننده‌ای داشته، عوارض آن جزئی و اثربخشی بالای ۸۰ درصد بوده است. برای همین، قراردادی بین انستیتو پاستور ایران و شرکت کوبایی بسته شده تا نتایج نهایی که به دست آمد، خط تولید آن در کشور ما هم راه‌اندازی شود.»

برای شرکت در این تحقیق چه باید کرد؟

نخعی درباره‌ی نحوه شرکت در این آزمایشات گفت: هیچ اجباری در هیچ یک از مراحل این آزمایشات نیست. کسانی که علاقه‌مند هستند، باید در رده‌ی سنی ۱۸ تا ۸۰ سال باشند.

او افزود: متقاضیان باید ابتدا به سایت www.pasteurcovac.ir مراجعه کنند و سوالاتی را که مطرح شده پاسخ دهند.

نخعی با بیان اینکه یکی از بخش‌های این فرم نام‌نویسی، رضایت آگاهانه است، تصریح کرد: وقتی واکسن معمول را در کشور بخواهید دریافت کنید، نیاز به این رضایت نیست؛ ولی، چون این واکسن هنوز قطعیت کامل پیدا نکرده است؛ بنابراین از فرد رضایت می‌گیرند.

او بیان داشت: بعد از نهایی شدن نام‌نویسی، به فرد زمان و تاریخ مراجعه اعلام می‌شود که باید به مرکز تحقیقات دانشگاه علوم‌پزشکی واقع در شهر کرمان، حدفاصل چهارراه فرهنگیان و امیرکبیر، مراجعه کند.

این استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: در تمام مراحلی که طی می‌شود اگر فرد سوال داشته باشد از طریق شماره‌ی ۳۷۵۰ از تلفن ثابت یا ۰۳۴۳۷۵۰ تلفن همراه می‌تواند آن را مطرح کند.

نخعی با بیان اینکه از هفته آینده واکسیناسیون در کرمان شروع می‌شود، افزود: حین نام‌نویسی سوالاتی در سایت پرسیده می‌شود از جمله اینکه فرد بیماری خاصی دارد یا خیر؟ برخی افراد از جمله زنان باردار، در همین مرحله حذف می‌شوند.

او تصریح کرد: روز اول دریافت واکسن هم، خون از افراد گرفته و تست‌هایی انجام می‌شود.

داوطلبان به امان خدا رها نمی‌شوند

به گفته نخعی، این واکسن در دو دوز به فاصله‌ی ۲۸ روز تزریق می‌شود و اگر فرد، در این مدت، هر عارضه‌ای داشته باشد، می‌تواند با همان شماره تماس بگیرد و اقدامات لازم درباره او انجام می‌شود.

او گفت: افرادی که در این آزمایشات شرکت دارند، به امان خدا رها نمی‌شوند.

کارت هدیه داوطلبان جنبه پاداش ندارد

این استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان افزود: برای افرادی که مراجعه می‌کنند، فیلم آموزشی نیز پخش می‌شود تا با دقت تمام و آگاهی کامل، در صورتی رضایت دارند واکسن را دریافت کنند.

نخعی تصریح کرد: صد هزار تومان هم کارت هدیه به این افراد داده می‌شود که این کارت، جنبه پاداش ندارد، بلکه یک عرف بین‌المللی است؛ چون فرد وقت خود را گذشته و ایاب و ذهاب او هم لحاظ می‌شود.

خودم و همسرم برای شرکت در آزمایش ثبت‌نام کردیم

او با بیان اینکه بنده خودم و همسرم نیز برای شرکت در این آزمایشات نام‌نویسی کرده‌ایم و منتظر نظر نهایی تهران هستیم که اعلام کنند می‌توانیم واکسن را دریافت کنیم یا خیر، گفت: نتایج فاز اول و دوم این واکسن کاملاً امیدبخش بوده است و به انجام فاز سوم آزمایشات در کرمان باید به دید فرصت نگاه شود و نباید بگوییم موش آزمایشگاهی هستیم.

نخعی با اعلام اینکه همزمان با آزمایش ۲۴ هزار نفر در ایران، در کوبا نیز این آزمایشات بر روی ۴۰ هزار نفر در حال انجام است، تاکید کرد: خوشبختانه در فاز‌های اول و دوم، واکسن فوق هیچ عارضه‌ی خطرناکی رخ نداده است.

او افزود: در فاز سوم، فقط ایران نیست؛ اگرچه ایران شریک اصلی تولید این واکسن است؛ اما پاکستان و ویتنام و چند کشور دیگر نیز اعلام همکاری کرده‌اند.

چرا کرمان انتخاب شده است؟

نخعی در پاسخ به این پرسش که چرا کرمان برای آزمایشات انتخاب شده است، تصریح کرد: برای تعمیم نمونه به کل کشور، باید تعداد خاصی باشد که ۲۴ هزار نفر در هشت شهر انتخاب شده است و سهم هر شهر هم سه هزار نفر است.

او با اعلام اینکه این شهر‌ها شامل کرمان، ساری، بابل، زنجان، همدان، اصفهان، یزد و بندرعباس است، بیان داشت: اصفهان از امروز تزریق را شروع کرده و کرمان نیز، هفته‌ی آینده شروع می‌کند.

این استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به شروع نام‌نویسی برای دریافت واکسن از روز شنبه‌ی این هفته، گفت: سه هزار نفر از کسانی که ساکن شهر کرمان یا شهر‌های اطراف مثل ماهان و دیگر شهر‌های شهرستان کرمان هستند، می‌توانند برای واکسن اسم بنویسند. نخعی افزود: سه روزی است که فراخوان اعلام شده و در حالی که تبلیغات گسترده‌ای نشده است، تا صبح دوشنبه، ۸۱۰ نفر داوطلب نام‌نویسی کرده‌اند.

او افزود: اینکه چرا کرمان انتخاب شده، دلیل دو طرفه دارد، در حقیقت، شهر‌هایی که زیرساخت‌های بهداشتی، علمی و فنی خوب و همکاری بهتری دارند، معمولا انتخاب می‌شود. نخعی تصریح کرد: اجباری نبوده که کرمان هم در آزمایشات باشد، اما وقتی که این موضوع پیشنهاد شد، ما استقبال کردیم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت کرمان در این آزمایشات، امتیازاتی نیز برای ما در آینده خواهد داشت یا خیر؟ تصریح کرد: هنوز چیز قطعی در این‌باره اعلام نشده است، اما کسانی که تعامل خوبی برای انجام آزمایشات دارند، می‌توانند تعاملات بعدی را نیز داشته باشند.

داوطلبان در برابر عوارض احتمالی بیمه هستند

نخعی گفت: مطالب آموزشی به داوطلبان ارائه می‌شود، شماره تماس هم در اختیارشان هست تا هر زمان نیاز داشتند، با کارشناسان مسائل و سوالات‌شان را مطرح کنند. اگر خدای نکرده عارضه جدی در فرد ایجاد شد و نیاز به درمان بود، بیمه‌ی مخصوص به خود را دارند و هزینه‌ای نباید پرداخت کنند.

او تاکید کرد: داوطلبان در هر مرحله از کار بخواهند، می‌توانند انصراف بدهند. حتی می‌توانند دوز اول را بگیرند و برای دوز دوم مخالفت کنند. هیچ اجباری در این کار وجود ندارد.

مهاجران افغانستانی نمی‌توانند در این تحقیق شرکت کنند

نخعی در پاسخ به اینکه تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی در کرمان زندگی می‌کنند، آیا این افراد نیز می‌توانند در آزمایشات شرکت کنند، گفت: در توافقاتی که بین ایران و کوبا بوده، یکی از ملاک‌ها این است که افراد داوطلب تابعیت ایرانی داشته باشند؛ با این حال امیدوارم این واکسن به تولید انبوه برسد و این مهاجران هم بتوانند از آن استفاده کنند.

امیدواری به واکسن بسیار زیاد است

استاد پزشکی‌اجتماعی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان در پاسخ به اینکه چقدر امیدواری نسبت به موفقیت این واکسن وجود دارد؟ افزود: به احتمال بسیار بسیار زیاد این واکسن از بوته‌ی آزمایش سربلند بیرون می‌آید.

نخعی افزود: چنانچه نتایج فاز سوم نیز امیدبخش بود، از نیمه‌ی دوم تابستان، پیش‌بینی می‌شود که این واکسن بتواند تاییدیه‌های نهایی را بگیرد و وارد فاز تولید انبوه شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا بخش خصوصی هم می‌تواند در تولید این واکسن سرمایه‌گذاری کند، تصریح کرد: زیرساخت تولید واکسن تنها در انستیتوپاستور وجود دارد و نه کرمان و نه هیچ شهر دیگری نمی‌تواند تولید داشته باشد.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.