سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی گزارش می‌دهد؛

از کمبود مرغ مادر تا نبود جوجه یک روزه / بازار مرغ دوباره ملتهب می‌شود؟

کمبود و ناکافی بودن جوجه یک روزه در خراسان جنوبی این بار گلایه مرغداران را به دنبال داشته و زنگ خطر کمبود مرغ را در ماه رمضان به صدا در آورده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، مرغداران خراسان جنوبی که تا پارسال مازاد تولید داشتند، امسال به دنبال جوجه یک روزه از استان‌های دیگر حتی با قیمت افزایشی هستند.

خراسان جنوبی قطب تولید گوشت مرغ در شرق کشور است و ۸۰۰ واحد مرغداری استان ظرفیت جوجه ریزی ۴ میلیون قطعه جوجه در ماه را دارند.

علاوه بر کمبود جوجه یک روزه، مجتمع‌های مرغ مادر خراسان جنوبی نیز خسارت زیادی از توزیع نامناسب مرغ دیده اند؛ مشکلی که دامن گیرشان شده و بازار عرضه مرغ را تا یک ماه آینده ملتهب خواهد کرد.

یکی از مرغداران بیرجندی با گلایه از نبود جوجه یک روزه به خبرنگار ما می‌گوید: هم اکنون ۵۰ سوله خالی داریم که با چند نفر از واسطه‌های جوجه یک روزه تماس گرفتیم و گفتند تا تیرماه طول می‌کشد که جوجه‌ها را تحویل دهند.

او با گلایه از نبود نظارت بر توزیع جوجه‌های یک روزه بیان می‌کند: بیش از ۸ سوله مرغداری، خالی از جوجه است که قطعاً در ماه مبارک رمضان با کمبود مرغ مواجه خواهیم شد.

  رضایی دیگر مرغدار بیرجندی نیز از سرگردانی پرورش دهندگان مرغ گوشتی و بازار گرمی دلالان می‌گوید و عنوان می‌کند: جوجه شش هزار تومانی برایمان ۷ هزار تومان آب می‌خورد؛ کرایه حمل، بیمه جوجه و پول دلالی را از جیب می‌دهیم.

او ادامه می‌دهد: با وجود این که ما به این قیمت هم راضی هستیم، اما جوجه به دستمان نمی‌رسد و با ارسال به بازارچه مرزی ماهیرود، جوجه‌ها سر از افغانستان در می‌آورند!

آنفلوآنزای پرندگان، جوجه ریزی را به تأخیر انداخت

دی ماه پارسال بود که خراسان جنوبی و ۱۶ استان دیگر درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شدند؛ بیماری که خسارت‌های میلیاردی به صنعت طیور به ویژه مرغداری‌های استان وارد کرد.

در این مدت ۱۰ واحد مرغ تخمگذار، ۹ واحد مرغ گوشتی و یک واحد مرغ معدوم‌سازی و ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به صنعت طیور خراسان جنوبی وارد شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی همان زمان از مسئولان و متولیان امر خواسته بود اگر به مشکلات و خسارات ناشی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان رسیدگی نکنند، در آینده‌ای نه چندان دور با کمبود محصولات مرتبط با طیور در بازار مواجه خواهیم بود.

توزیع نابسامان جوجه یک روزه، دامن گیر تولید

معدوم سازی مرغ‌ها و جوجه‌های یک روزه، حالا اثرات خود را در کاهش جوجه ریزی‌ها نشان داده و توزیع نامناسب مرغ مادر در کشور منجر به کمبود جوجه یک روزه و سرگردانی مرغداران شده است.

خیریه رئیس هیئت مدیره مجتمع مرغ مادر جنوب خراسان در خصوص توزیع ۶ ماه گذشته مرغ مادر می‌گوید: مرغداری‌های اجداد باید حدود ۹۰۰ الی ۹۵۰ هزار واحد مرغ توزیع می‌کردند، اما۴۵۰ هزار واحد توزیع شده است.


بیشتر بخوانید


او با اشاره به کمبود جوجه یک روزه افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و نبود تولید، موجب خسارت سنگین به واحد‌های مرغ مادر کشور شده است.

خیریه با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور می‌گوید: با وجود مصوبه پرداخت خسارت به مرغداران، تاکنون هیچ خسارتی به مرغداری‌های مادر پرداخت نشده و توان جوجه ریزی از واحد‌های مرغ مادر گرفته شده است.

کمبود جوجه به ما مربوط نیست! از وزارتخانه پیگیری کنید

مرغداران خراسان جنوبی در حالی این روز‌ها دغدغه تأمین جوجه یک روزه و سرپا ماندن تولید دارند که مسئولان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با فرار از پاسخگویی، توپ را به میدان وزارت جهاد کشاورزی می‌اندازند.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان برای پیگیری این موضوع و پاسخ مسئولان به سراغ مدیران مرتبط با حوزه تولیدات طیور استان رفت، اما پاسخ جالبی گرفت.

ابراهیمی سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به علت کمبود جوجه یک روزه به خبرنگار ما می‌گوید: بررسی این موضوع در حیطه وظایف و اختیارات ما نیست و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی می‌بایست پاسخگوی واردات و صادرات و قاچاق جوجه یک روزه باشد!

صحبت‌های این مقام مسئول در حالی است که وظیفه تنظیم بازار و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کمبود مرغ بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شده است.

مرغداران حمایت می‌خواهند، مردم هم نظارت

صنعت مرغ گوشتی و تخم گذار در خراسان جنوبی قدمتی ۵۰ ساله دارد، استانی که به همت تولیدکنندگان از یک زنجیره کامل در این صنعت برخوردار است و بیش از ۷۰ درصد تولیدات آن به استان‌های همجوار و خارج از کشور صادر می‌شود.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هر چند توان تولید مرغ مادر و جوجه یک روزه را در مقطعی یک ماهه از تولیدکنندگان گرفت، اما در شرایطی که این روز‌ها مرغداران دغدغه گرانی دان و جوجه ریزی دارند نباید آن‌ها را تنها گذاشت و حمایتشان نکرد.

مرغداران می‌گویند با نبود جوجه یک روزه، از یک دوره تولید گوشت مرغ عقب مانده اند و اگر تدبیری فوری برای تأمین جوجه و بازگشت مرغداری‌های خسارت دیده از آنفلوآنزا به چرخه تولید نشود، چه بسا تا هفته‌های آینده بازار گرفتار کمبود مرغ و التهاب قیمت‌ها شود.

تا دیر نشده باید فکری کرد.

گزارش از فائزه بلوچی

انتهای پیام/ ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Faez
۱۳:۲۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
دنبال مقصر نیستیم ما دنبال مسئولیت پذیری هستیم مسئولیت قول ها و حرف هایی که بابت پرداخت خسارت به مرغداری ها دادید را به گردن بگیرید
ناشناس
۰۷:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
ای خدا مردم دیگه تحمل گرون شدن مرغ رو ندارن