سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز کشت گلایول برای اولین بار در چهارمحال و بختیاری

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به وجود شرایط مساعد در استان، کشت گلایول برای اولین بار در بام ایران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، گل گلایول یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع گل‌ها است که اکثر افراد با آن آشنایی دارند و حداقل یک بار آن را خریداری کرده‌اند. این گل شکوفه‌دهی خوبی دارد و به صورت مستمر به شما گل‌های زیبایی می‌دهد، به همین دلیل می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کاشت در گلدان و یا باغچه خانه شما باشد.

یک کشاورز با مشارکت سرمایه گذار گرگانی نخستین بار در چهارمحال و بختیاری،  اقدام به کاشت این گل زیبا کرده است.

حمید گِلَوی زاده کشاورزی که این طرح را در بروجن اجرا کرده است گفت: برای اولین بار در چهارمحال و بختیاری سطح پنج هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بروجن به کشت پیاز گلایول اختصاص یافت که منجر به اشتغالزایی حدود یک هزار نفر به طور مستقیم وغیر مستقیم می‌شود.

او افزود: در این سطح نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه پیاز گلایول در رقم گل گلایول آمستردام و در اندازه‌های شش و هشت سانتی متری به کشت خواهد رسید که حدود ۹۰ درصد بازدهی داشته است.

گلوی زاده اضافه کرد: هر دوره کشت بین ۸۰ تا ۸۵ روز طول می‌کشد تا برداشت صورت پذیرد همچنین بین کشت‌ها فاصله ۱۰ روزه قرار دارد تا حجم سنگینی از گل وارد بازار فروش و مصرف نشود.

او ادامه داد: این گل قرار است پس از شکوفایی به کشور‌های حوزه خلیج فارس که بازار درآمد خوبی هم دارد صادر شود.

 


بیشتر بخوانید


گلایول، شامل ۲۶۰ نوع گونه مختلف می‌شود و حدود ۲۵۰ نوع از این گونه‌ها متعلق به صحرا‌های آفریقا، به خصوص بخش جنوبی آن است.

از این بین، تنها ۱۰ گونه از گلایول هستند که به اوراسیا (آسیا و اروپا) تعلق دارد. در یونان باستان، نام این گل Xiphium  و این کلمه به معنی شمشیر است!

 

ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: یکی از برنامه‌های این سازمان، کشت گل گلایول به عنوان یکی از انواع گیاهان شاخه بریده است که از خانواده زنبق و پیازی‌ها در نظر گرفته می‌شود.

 

او افزود: در سال‌های آینده نیز این اقدام به عنوان کشت‌های جایگزین در مناطق مستعد استان که ظرفیت بالایی برای کشت گلایول را دارد انجام خواهد شد.

شیرانی اضافه کرد: در چهارمحال و بختیاری ارقامی به عنوان گل به صورت وحشی وجود دارد که تقریبا در دیگر نقاط کشور یافت نمی‌شود و یا به وفور است مثل گل لاله واژگون که به عنوان دشت لاله واژگون و گیاه گلایول که به عنوان یک گل شاخه بریده در دو نقطه از استان وجود دارد.

او اظهار داشت: در مناطق گرمسیری و جنوب کشور در فصل‌های پاییز و زمستان این گیاه کشت و در اوایل بهار برداشت می‌شود، اما در مناطقی مثل چهارمحال و بختیاری که سرد و خنک‌تر هستند، گلایل بعد از رفع سرمای بهاره و تقریبا در اردیبهشت ماه کشت می‌شود.

شیرانی تصریح کرد: در هر هکتار از سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان بروجن، نزدیک به ۳۰۰ هزار پیاز گل گلایول مورد کشت واقع شده که پیش بینی می‌شود از این سطح نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ شاخه گل بریده گلایول با توجه به وجود روز‌های خنک تابستانی، تابش مناسب نور خورشید و ارتفاع بالا رشد مطلوبی را داشته باشد.

او ادامه داد: در صورت حصول نتیجه مطلوب در سال‌های آینده از متقاضیان بیشتری از سایر نقاط استان و کشور دعوت می‌شود تا برنامه ریزی‌های لازم را در در زمینه کشت گل گلایول انجام پذیرد و موجب افزایش اشتغال، تنوع کشت، بهره برداری اصولی، ارز آوری و صادرات این گل در منطقه و داخل و خارج از کشور را به همراه داشته باشد.

 

انتهای پیام/ع

 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.