سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاج محل هند در مینی ورلد ملایر

شهردار ملایر از پیشرفت ۸۰ درصدی عملیات عمرانی ساخت المان بنای مسجد تاج محل هند به عنوان یکی از عجایب هفت گانه دنیا، درمینی ورلد ملایر خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،  المان بنای مسجد تاج محل هندوستان که یکی از عجایب هفت گانه  جدید دنیا به شمار می رود که در ملایر در حال ساخت است. 

حسین بابایی، شهردار ملایر اتمام طرح های نیمه کاره از جمله مجموعه مینی‌وُرلد را یکی از اولویت‌های شهرداری از ابتدای کار در این دوره شورای اسلامی شهر دانست و گفت: در حال حاضر حدود ۱۳ المان تاریخی در مجموعه مینی‌ورلد با فعالیت ۲۸ اکیپ پیمانکاری در این مجموعه در دست اجرا و تکمیل است که برای تکمیل این مجموعه از اعتبارات جاری شهرداری هزینه شده است.

او افزود: علاوه بر تکمیل المان‌های قبلی، در این دوره بنا‌های جدیدی از جمله آبشار نیاگارا، کاخ خورشید باغ مشاهیر، مجسمه‌های جزیره استیر شیلی، اهرام ثلاثه مصر، تاج محل و برج قابوس به این مجموعه اضافه شد که برخی از آن‌ها به اتمام رسیده است.

شهردار ملایر در ادامه از ساخت المان تاج محل به وسعت یک هشتم وسعت واقعی در مجموعه جهان کوچک خبر داد و گفت: عرض سازه و بالکن این المان را ۱۲.۵ متر و ارتفاع ستون‌ها را ۶ متر و همچنین ارتفاع گنبد را ۷.۵۰ متر درنظر گرفته ایم.

بابایی ادامه داد: جنس سنگ نمای به کار رفته در المان ساخته شده از سنگ مرمریت چینی است و طرح‌های سنگ نگاره در اکثر قسمت‌های این سازه اجرا شده و بر کتیبه این سازه، سوره مبارکه قرآنی یاسین نقش خواهد بست و با توجه به پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت المان، امیدواریم این سازه تا پایان اردیبهشت  امسال تکمیل شود.

او با اشاره به اینکه المان بنای مسجد تاج محل هندوستان که یکی از عجایب هفت گانه جدید دنیا به شمار می‌رود، یادآور شد: ساخت این بنا در هندوستان از سال ۱۶۳۲ میلادی مقارن با سال ۱۰۴۲ شمسی آغاز و طی ۱۵ سال تکمیل و ساخته شد و معماری این ساختمان ترکیبی از معماری ایرانی و معماری گورکانی است که هنرمندانی به رهبری یک معمار ایرانی به نام «احمد لاهوری» آن را ساخته و خوشنویسی کتیبه‌ها و در و دیوار‌ها نیز توسط فردی به نام «امانت خان شیرازی» انجام گرفته است.

شهردار ملایرعنوان کرد: عناصر پایه‌ای بنای تاج محل همچون اکثر مقبره‌های گورکانی، ریشه در فرهنگ فارسی دارد، این بنا یک سازه بزرگ از جنس مرمر سفید است که دارای یک بنای متقارن همراه با یک ایوان  و با گنبدی پوشیده شده‌است.

او با بیان اینکه سازه اصلی، به شکل یک مکعب چندطبقه ساخته شده و با زاویه‌هایی برش‌خورده، یک ساختمان هشت‌ضلعی نامتقارن را ایجاد کرده است، گفت: هر کدام از اضلاع چهارگانه طویل این بنا تقریباً ۵۵ متر طول دارد و هر یک از اضلاع ایوان دارای یک پیش‌طاق بزرگ یا قوسی شکل است، چهار مناره در اطراف مقبره وجود دارد که هر یک حدود ۴۰ متر ارتفاع دارند و هر کدام در یکی از گوشه‌های پایه قرار گرفته اند.

انتهای پیام/ب

برچسب ها: شهرداری ، تکمیل طرح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
رضا
۱۰:۴۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
کار جالبی است