به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در فاصله کم تر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در روز یکشنبه ۵ اردیبهشت با بسته خبری «از انتخابات چه خبر؟» در خدمت شما مخاطبین هستیم.
در میان صف کاندیداهای ورود به عرصه ریاست جمهوری، وهاب عزیزی یکی دیگر از افرادی بود که امروز رسما کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری آتی را اعلام کرد؛ دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی با شعار «جهاد برای حل مشکلات مردم، جهاد برای قطع زنجیره فساد، ویژه خواری و رانت» با رنگ فیروزهای به میدان آمد و گفت: نام دولتم دولت جوان جهادی است و کابینه آن را جوانان جریان مستقلین با میانگین سنی ۴۰ سال تشکیل میدهند.
شاهین محمدصادقی دیگر نامزد انتخابات هم در مصاحبهای از جوانان دهههای ۶۰ و ۷۰ خواست تا خود را برای تشکیل دولت او آماده کنند؛ او اعلام کرد که به عنوان یک پزشک میتواند ماهاتیر محمد سیاست ایران باشد و سیاست کشور را از وضعیت فعلی نجات دهد.
همچنین در این روز حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اعلام کرد که اسدالله بادامچیان، گزینه نهایی ریاست جمهوری از طرف این حزب است.
بادامچیان هم در مصاحبهای خواستار تفسیر عبارت «رجل سیاسی» از سوی شورای نگهبان شد و گفت: در قانون آمده است که شرط اول برای رئیس جمهور شدن رجل سیاسی و مذهبی بودن است و رئیسجمهور دومین مقام کشور بعد از رهبری و رئیس شوراهای عالی مختلف کشور است. در نتیجه باید کسی باشد که همه او را قبول داشته باشند و رجل باشد، نه هرکسی که از گرد راه آمده و تازه رسیده است؛ در نتیجه خوب است که تفسیر شورای نگهبان از این عبارت «رجل سیاسی» روشن باشد، منتها نسبت به این که تاکنون اعلام نشده، ما تنها میتوانیم تحلیل و تذکر بدهیم، اما اجازه و حق بازخواست نداریم. به عبارت دیگر ما نمیتوانیم بگوییم که چرا این کار را نمیکنید؟ اما میتوانیم بگوییم انجام دادن این کار بهتر است.
غلامعلی حداد عادل هم در این روز بیکار نماند و در سفری کوتاه به دیدار برخی علمای قم رفت و در این دیدارها با تاکید بر نقش برجسته روحانیت در ادوار مختلف به خصوص شرایط امروز کشور اظهار امیدواری کرد تا انشالله در زمان مناسب ائتلاف نیروهای انقلاب بهترین گزینه را جهت حضور در انتخابات معرفی کند.
حسین ابراهیمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز هم در مصاحبهای در خصوص کاندیداتوری حجت الاسلام رئیسی گفت: همه از آقای رئیسی تقاضا میکنند که برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند، اما وی تا این لحظه زیر بار نرفته، البته شرایط از نظر مقبولیت آماده است.
ابراهیمی در خصوص اقدامات علی لاریجانی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: اگر جریانات از آقای لاریجانی بخواهند، کاندیدا میشود، اما تا کنون خبری نشده و کسی با او صحبتی درباره این موضوع نکرده که بیاید. در کنار نظر جریانات سیاسی، به هر حال باید دید خود او اراده برای این کار دارد یا خیر.
۲۲۰ نماینده مجلس هم در نامهای با تشریح وضعیت و شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و تبیین شاخصهای رئیس قوه مجریه مطلوب آینده، از حجت الاسلام رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت بعمل آوردند.
محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا هم در مصاحبهای در خصوص حضور علی لاریجانی و سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من در مورد آقای لاریجانی یا آقای رئیسی اخبار و اطلاعاتی ندارم، اما برداشت من این است که آقای لاریجانی در انتخابات شرکت نخواهد کرد و آقای رئیسی نیز مشغول رصد اوضاع است.
مهاجری با اشاره به پتانسیل مسعود پزشکیان برای پدیده شدن در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصلاح طلبان اگر بخواهند وارد انتخابات شوند، هنوز کسانی را دارند که بتوانند با آنها دو قطبی سازی کنند؛ به نظرم آقای پزشکیان میتواند در انتخابات ۱۴۰۰ یک پدیده باشد.
سردار سعید محمد هم در بیانیه ای هر گونه انتصابات نسبت به ستاد انتخاباتی خود را رد کرد و در کانال تلگرامی خود نوشت: در راستای پایبندی و عمل به قانون به استحضار میرساند صدور هر گونه حکم مسئولیت از جمله رئیس ستاد یا مسئول شورای راهبردی ستاد از سوی اینجانب، تکذیب میشود؛ لذا به جهت احترام به قانون از همه عزیزان استدعا داریم ضمن رعایت حقوق مردم از هرگونه فعالیتی که جنبه تبلیغات انتخاباتی داشته باشد و نیز هرگونه مصاحبه یا گفتگو در رسانههای استانی و ملی با این قبیل عناوین خودداری فرمایند.
اعلام کاندیداتوری سید مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات برای انتخابات آتی هم یکی از اتفاقاتی بود که امروز تیتر پرمخاطب خیلی از خبرگزاریها شد؛ تاجزاده در بیانیهای اعلام کرد: شهروندی از تبار مشروطهخواهان و اصلاحگران هستم و با استمداد از روح پاک شهیدان عدالت و آزادی، برای تغییر و اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری میآیم.
مصطفی کواکبیان، نماینده ادوار مجلس هم اعلام کرد که با برند اصلاح طلبی در انتخابات ریاست جمهوری حاضر خواهد شد.
آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات هم در پیشنهادی از مسئولین خواست تا زمان خفیفتر شدن موج کرونا در کشور، انتخابات را به تعویق بیاندازند؛ منصوری در این خصوص گفت: تعویق زمان برگزاری انتخابات در قانون در نظر گرفته شده است، دولت متولی این انتخابات است و در سایر دورهها نیز ما شاهد جابجایی زمان برگزاری انتخابات، یا به دلیل تقارن با ماه مبارک و یا اتفاقات دیگر در کشور بودهایم بنابراین مسأله، مسأله تازهای نیست. دولت میتواند این پیشنهاد را به مجلس ارائه دهد و مجلس هم با قید دو فوریت موضوع را بررسی کند.
گفتنی است شما عزیزان میتوانید خلاصه اخبار انتخاباتی کشور را هر روز در بخش «از انتخابات چه خبر؟» دنبال کنید.
انتهای پیام/
پاسخ ۸ سال حمایت از کلید نداده هنوز