سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افشار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

فضای کشور‌های غربی برای جذب نخبگان ما فریبنده است/ باید نخبگانمان را شناسایی کنیم

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: باید بستر‌های مناسب داخلی برای فعالیت‌های تحقیقاتی، مطالعاتی و اشتغال نخبگان فراهم شود.

علیرضا افشار رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در گفت‌گو با  خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به وضعیت مهاجرت نخبگان در ایران اشاره کرد و گفت: وقتی نتوانیم بستر پژوهش و اشتغال نخبگانمان را در کشور در را فراهم کنیم این افراد جذب کشور‌های دیگر می‌شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از جذابیت‌های کشور‌های خارجی برای نخبگان ما صوری است، تاکید کرد: فضایی که کشور‌های غربی برای جذب نخبگان ما فراهم می‌کنند در خیلی از موارد فرینده است و دانشجویان ما پس از مهاجرت مشاهده می‌کنند تصوراتشان با آنچه که عنوان شده بسیار تفاوت است. در نتیجه روی برگشتن به کشورم ندارند.

مهندس افشار که از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف است، یادآور شد: من خودم از دانشگاهی فارغ التحصیل شدم که متاسفانه خیلی از فارغ التحصیلان و یا حتی دانشجویان در حین تحصیل تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و حتی بسیاری از هم دوره ای‌های من کشور را ترک کرده و به خارج از کشور مهاجرت کرده اند.

افشار همچنین با بیان اینکه به هیچ عنوان دنبال مهاجرت به کشوری خارجی نبودم، خاطر نشان کرد: دروان قبل موضوع ادامه تحصیل در خارج از کشور رایج بود و این بستر و زمینه برای همه دانشجویان دانشگاه شریف وجود داشت، ولی دانشجویانی بودند که به کشورشان فکر میکردند و خدمات شایانی برای پیشرفت در بخش‌های مختلف نمودند.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی یادآور شد: متاسفانه در دوران شاهنشاهی فضای سیاسی و فرهنگی دانشجویان را برای مهاجرت به کشور‌های دیگر سوق می‌دادند تا دانشجویان را از روحیه انقلابی که برای رژیم مزاحمت ایجاد میکردند دور کنند و این تفکر همچان نیز وجود دارد.

وی در خصوص راهکار پیشگیری از خروج نخبگان از کشور نیز گفت: باید بتوانیم نخبگان را در دوران قبل و بعد از دانشگاه شناسایی کنیم و نباید رسیدگی نخبگان را صرفا به دوران دانشگاه خلاصه کنیم. همچنان ما در دوران مدارس استعداد‌های زیادی دارم، اما نکته مهم این است که بتوانیم در نظام آموزش پرورش و آموزش عالی این نخبگان را شناسایی و بستر لازم برای بالندگی آن‌ها را فراهم کنیم.

افشار در پایان تاکید کرد: تشکیل شرکت‌های دانش بنیان، استارتاپ‌ها و نظایر آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی زمینه جذب نخبه ما باشد و لی کافی نیست، اما باید قبول کنیم کشور ما دچار مشکلاتی است اگر نخبه به این فکر کند که وظیفه‌ای دارد باید بماند و به رسالت خود انجام بدهد و این به هویت ملی و فضای فرهنگی کشور برمیگردد. همچنان که در دوران دفاع مقدس این این فضا وجود داشت و عده‌ای از جان خود برای حفظ کشور مایه گذاشتند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.