سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه تمرکز خود را در زمان مطالعه افزایش دهیم؟

یک مشاور تحصیلی درباره راهکار‌های موثر جهت افزایش تمرکز در زمان مطالعه توضیحاتی را ارائه کرد.

مهلا دشتی مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تمرکز نداشتن دانشجویان در زمان مطالعه دروس اظهار کرد: اگر فردی در زمان درس خواندن خوابش بگیرد در اوایل طبیعی است، اما می‌توان با راهکار‌هایی مانند تغییر مکان درس خواندن یا خنک کردن فضا تمرکز را افزایش داد.

او افزود: افراد در هر زمانی که خواب شان گرفت باید دست و صورت خود را بشویند چرا که روی پوست سر گیرنده‌های سرما وجود دارند و با آب سرد این گیرنده‌ها تحریک می‌شوند و خواب افراد رفع خواهد شد.

دشتی درباره نحوه مفهمومی درس خواندن افراد گفت: تقریبا بیشتر مشاوران و معلمان روی مفهمومی درس خواندن دانشجویان تاکید دارند، اما چگونگی استفاده از آن مهم است بنابراین باید در این زمینه افراد خود را جای طراح بگذارند و هر مطلبی را که مطالعه می‌کنند حتما از آن سوالات تستی تهیه کنند.

از حافظه تصویری خود کمک بگیرید!

او ادامه داد: افراد باید همیشه از هرصفحه کتاب در ذهن شان عکس داشته باشند تا به اینصورت بدانند که نکته‌ها یا نمودار‌ها دقیقا در کجای صفحه قرار گرفته است.

برای خودتان مثال اضافه بزنید!

این مشاور تحصیلی تاکید کرد: مطالب را با زبان خودتان و برای خودتان بازگو کرده و بین محتوی کتاب ارتباط برقرار کنید و جزئیات آن را ترکیبی بخوانید، همچنین در ابتدای مطالعه، یک نگاه کلی به مطالب بیندازید و در طول مطالعه هم، نگاه کلی را در عین توجه به جزئیات، فراموش نکنید.

روش مطالعه مفهومی، یافتن علت‌هاست!

او گفت: به عنوان مثال فرمول‌های دروس ریاضی و فیزیک و شیمی را حفظ نکنید، بلکه به معنی و دلیل طرح این فرمول فکر کنید و در ادامه نمودار و چارت‌های خلاصه و طبقه‌بندی رسم کنید. کلیدواژه و هسته هرجمله را حفظ کنید، جوری که با دیدن آن جمله، کلیدواژه هرچه سریع‌تر وارد ذهن تان شود.

فریب زمان

دشتی اضافه کرد: بدون تردید یکی از بزرگترین فریب‌های این دنیا، فریب زمان هست که شاید خنده دار به نظر برسد، اما یکی از عواملی که باعث می‌شود ما درک درستی از گذر زمان نداشته باشیم و نتوانیم قدرش را به خوبی بدانیم به شکل ظاهری ساعت‌هایی بازگردد که همه ما داریم.

او افزود: تکرار پیوسته چرخیدن عقربه‌های ساعت، باعث می‌شود که خیلی‌ها گول زمان را بخورند و به اشتباه تصور کنند که زمان دوباره برمی گردد و به اشتباه فکر کنند که روز‌های بعد هم همین ساعت‌ها را تجربه خواهند کرد.

دشتی تصریح کرد: واقعیت تلخ این است که زمان روی یک خط راست، به صورت بی رحمانه‌ای در حال طی شدن است و همانطور که خیلی از افراد در انتظار فرصت ایده آل برای شروع کارهایشان هستند، اما زمان ارزشمندشون از دست می‌رود و آن‌ها همچنان منتظر لحظه‌ای هستند که همه شرایط محیا شود تا بتوانند کار خود را شروع کنند، اما غافل از اینکه همچین لحظه‌ای هیچوقت نمی‌آید و این موضوع را وقتی متوجه می‌شوند که دیگر زمانی برای اجرای برنامه‌های شان ندارند و باید خیلی از رویا‌های شان را به فراموشی بسپارند.

او اضافه کرد: برای رسیدن به اهداف خود زمان محدودی را در اختیار دارید بنابراین باید قدر این زمان را بدانید و به بهترین شکل از آن استفاده کنید.

دشتی بیان کرد: قدرت بسیار بالای انسان‌ها به اندازه‌ای حائز اهمیت است که باید برای تغییر زندگی به آن توجه کرد تا در هرسنی و با هر شرایطی بتوان همواره تغییرات بزرگ تری را به وجود آورد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۴۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
تمرکز رمز موفقیته