سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک هفته پس از زلزله گناوه؛

آغاز آواربرداری با درخواست مالکان/ زلزله زدگان: توان بازپرداخت تسهیلات را نداریم

برخی از ساکنان مناطق زلزله زده گناوه می‌گویند توان بازپرداخت تسهیلات بازسازی واحدهای مسکونی را ندارند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، یک هفته پیش بود که زمین زیر پای گناوه‌ای‌ها لرزید. لرزشی که شهرستان‌ها و استان‌های همجوار را هم تکان داد. در استان بوشهر افزون بر گناوه، شهرستان‌های دیلم، بوشهر و دشتستان هم لرزیدند. استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس هم لرزش زمین را احساس کردند.

زلزله ساعت ۱۱:۱۱ یکشنبه ۲۹ فروردین رخ داد. بزرگای آن ۵.۹ در مقیاس امواج درونی زمین بود و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اتفاق افتاد. کانون آن هم ۲۸ کیلومتری گناوه بود. گناوه در ۱۱۰ کیلومتری شمال بوشهر قرار دارد.

زلزله قربانی نگرفت، البته ۶ مصدوم داشت که آسیب دیدگی‌شان سطحی بود. اما برخی خانه‌ها به ویژه خانه‌های غیرمقاوم روستایی نتوانستند در برابر تکان زمین مقاومت کنند و آسیب دیدند. بیش از صد راس دام هم در زلزله از بین رفتند.

بعد از زلزله گروه‌های امدادی و ارزیابی به مناطق مختلف زلزله زده رفتند تا هم به زلزله زدگان کمک برسانند و هم خسارت‌ها را بررسی کنند.

بیشتر آسیب‌ها مربوط به روستا‌های بخش مرکزی شهرستان گناوه بود.

هلال احمر تا کنون ۴۴۰ دستگاه چادر میان روستاییان گناوه و دیلم توزیع کرده است و ۵۰۰ بسته غذایی به دستشان رسانده است.

هوا گرم است و زندگی در چادر دشوار

مردی اهل یکی از روستا‌های زلزله زده گناوه می‌گوید: مرتب پس لرزه است، آسایش نداریم، در چادر نمی‌توان خوابید، چون هوا گرم است و نمی‌توان در چادر هم کولر گذاشت.

او اشاره می‌کند: هفت هشت نفر اعضای یک خانواده مجبورند در چادر باشند و این شرایط را سخت می‌کند.

پسر جوانی با اشاره به چادری که در آن ساکن هستند، می‌گوید: چادر نور آفتاب را کامل به داخل منعکس می‌کند و خیلی گرم است. در روز نمی‌توان در چادر بود.

او معتقد است اگر به خانه‌هایی که قابل استفاده نیستند که تعدادشان هم زیاد نیست کانکس بدهند خوب است، زیرا می‌توان در آن کولر روشن کرد.

پرداخت کمک و تسهیلات برای بازسازی و تعمیر خانه‌ها

هفته گذشته معاون امور بازسازی بنیاد مسکن کشور که برای بررسی خسارت‌های زلزله به گناوه سفر کرده بود، گفت: زلزله خانه‌ای را تخریب نکرد، اما برخی خانه‌ها جوری آسیب دیده‌اند که باید از نو ساخته شوند.

عزیرالله مهدیان افزود: ۴۰۰ خانه در این حادثه خسارت دیده‌اند که نیمشان باید نوسازی شوند و نیم دیگر تعمیر.


بیشتر بخوانید


او قول داد خانه‌هایی که باید نوسازی شوند با کیفیت مطلوب در نیمه اول سال ساخته و تحویل خواهند شد.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: در مجموع برای ساخت یک واحد مسکونی در روستا حدود ۱۶۵ میلیون تومان پرداخت می‌شود که از این مبلغ ۱۱۵ میلیون تومان تسهیلات و ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض است.

مهدیان بیان کرد: برای واحد‌های شهری نیز ۱۸۵ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که ۱۳۵ میلیون تومان آن تسهیلات و ۵۰ میلیون تومان بلاعوض است.
او گفت: عمده واحد‌های احداثی در روستا‌ها ۶۰ تا ۷۰ مترمربع است، اما افرادی که نیاز و توان بیشتری دارند می‌توانند با زیربنای بیشتری بسازند.

زلزله زدگان: توان پرداخت وام نداریم، کمک می‌خواهیم

زنی که زلزله دیوار خانه‌اش را خراب کرده است، می‌گوید: از مسئولان می‌خواهم کمک کنند دیوار خانه‌مان را بسازیم تا آسایش داشته باشیم.

او بیان می‌کند: همه چیز گران است از سیمان و بلوک گرفته تا هزینه کارگر، از مسئولان می‌خواهیم فقط در این زمینه کمک کنند که دیوار خانه‌ام ساخته شود. هیچ درخواست دیگری ندارم.

مرد دیگری می‌گوید: خانه‌های خشت و گلی که در زلزله آسیب دیده‌اند قابل سکونت نیستند و باید نوسازی شوند. برای نوسازی هم وام به درد ما نمی‌خورد، چون توان بازپرداختش را نداریم.

مرد جوانی با تاکید می‌گوید: وام نمی‌خواهیم، قبل از زلزله هم وام می‌دادند، اما چون توان بازپرداخت نداریم به همین علت وام نگرفتیم. اگرمی‌خواهند کمک کنند به صورت وام نباشد، زیرا از عهده بازپرداختش برنمی‌آییم.

او حرف‌هایش را این طور ادامه می‌دهد: در روستایمان همه بیکاریم، درآمدی نداریم که بتوانیم قسط وام بدهیم.

مرد دیگری هم بیان می‌کند: کمک بلاعوض می‌خواهم، نمی‌توانم سنگ روی سنگ بگذارم، درآمدی ندارم وضعیتم زیر صفر است.

زن جوانی هم می‌گوید: شوهرم کارگر روزمزد است معلوم نیست چند روز کار گیرش می‌آید آن وقت چطورمی‌توانیم قسط وام را بدهیم، اگر کمک شود بهتر است، چون نمی‌توانیم وام را بازپرداخت کنیم.

بیشترین آسیب‌ها به ۱۳ روستای بخش مرکزی گناوه وارد شد

فرماندار گناوه در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: زلزله ۵.۹ ریشتری یکشنبه ۲۹ فروردین بیشتر به ۱۳ روستای بخش مرکزی این شهرستان که به کانون زلزله نزدیک بودند، آسیب رساند.

غلامرضا مهرجو افزود: در این روستا‌ها هزار و ۱۷۵ خانوار با حدود سه هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند که شغل بیشترشان دامداری و تا حدودی کشاورزی است.

او ادامه داد: پس از وقوع زلزله گروه‌های امداد و نجات هلال احمر و ارزیاب بنیاد مسکن برای کمک رسانی به زلزله زدگان و بررسی میزان خسارت‌ها به مناطق مختلف این شهرستان اعزام شدند.

فرماندار گناوه بیان کرد: تاسیسات زیربنایی خسارت خاصی ندیدند و خسارت به واحد‌های مسکونی، برخی مکان‌های مذهبی، واحد‌های تولیدی، کارگاهی و دام و طیور وارد شد که پرونده همه آن‌ها تکمیل و به استان فرستاده شده است.

مهرجو گفت: با توجه به ارزیابی گروه‌های امداد و نجات هلال احمر، چادر امدادی به کسانی که نیازمند استفاده از آن بودند، داده شده است.

او تاکید کرد: در این حادثه خانه‌های قدیمی و آن‌هایی که بدون رعایت اصول فنی ساخته شده بودند آسیب دیده‌اند. همچنین به برخی از دیوار خانه‌ها نیز خسارت وارد آمده است.

آواربرداری با درخواست مالکان انجام می‌گیرد

فرماندار گناوه عنوان کرد: با توجه به اینکه خسارت‌های زلزله کلی نبوده است آواربرداری باید طبق درخواست و رضایت مالکان صورت گیرد.

مهرجو افزود: با هماهنگی صورت گرفته با دهیاران و شورا‌های روستاها، قرار شده است که با درخواست مالکان امروز در روستا‌های شول وگمارون خانه‌های آسیب دیده با کمک خودرو‌های دستگاه‌های دولتی آواربرداری شوند.

کمک بلاعوض و تسهیلات با هم ارائه می‌شود

او در پاسخ به اینکه برخی روستاییان درخواست کرده‌اند فقط به آن‌ها کمک بلاعوض صورت گیرد، زیرا نمی‌توانند قسط وام را بدهند، گفت: بنیاد مسکن مانند هر حادثه دیگری برای بازسازی و تعمیر خانه‌های آسیب دیده از زلزله گناوه نیز کمک بلاعوض و هم تسهیلات می‌دهد. این طور نیست که فقط کمک بلاعوض صورت گیرد. حتی نهاد‌های حمایتی هم بیشتر در قالب تسهیلات از آسیب دیدگان حمایت می‌کنند.

فرماندار گناوه تاکید کرد: واحدهای آسیب دیده باید زیر نظر کارشناسان بازسازی شوند تا در حوادث احتمالی آینده خیال ساکنان راحت باشد.

مهرجو افزود: ۶۰ درصد خانه‌های روستایی شهرستان گناوه مقاوم سازی شده است و در زلزله اخیر هم خانه‌های مقاوم سازی شده و خانه‌هایی که بر اساس اصول فنی ساخته شده‌اند، آسیبی ندیدند.

درخواست نصب کانکس در حال پیگیری است

او در خصوص درخواست مردم برای تامین کانکس هم توضیح داد: ما نیز درخواست مردم برای استفاده از کانکس را به مدیریت بحران استان اطلاع داده‌ایم تا در این مورد تصمیم گیری شود.

فرماندار گناوه گفت: بیشتر خانه‌هایی که دچار آسیب شده‌اند به طور مثال یک اتاقشان خسارت دیده و یک یا دو اتاق سالم دارند، اما مردم به علت نگرانی از پس لرزه‌ها نمی‌توانند شب را در خانه بمانند و مجبورند که در چادر باشند، زندگی در چادر هم با مشکلاتی همراه است. اگر پس لرزه‌ها کمتر شوند به طور حتم می‌توانند در اتاق‌هایی که از زلزله در امان مانده‌اند سکونت کنند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.