سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش مجمع عمومی سازمان ملل برای صدور قطعنامه‌ای درباره میانمار

لیختن اشتاین قطعنامه‌ای را درباره کودتای نظامی در میانمار در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رای می‌گذارد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، منابع دیپلماتیک اعلام کردند مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره پیش نویس قطعنامه‌ای به منظور درخواست از میانمار برای بازگشت به انتقال دموکراتیک و آزاد کردن رهبران غیر نظامی بحث و گفتگو کرد.

بر این اساس، این منابع اعلام کردند بسته به نتیجه نشست ویژه روز شنبه کشور‌های اتحادیه آسیای جنوب شرقی، آسه آن، این پیش نویس ممکن است به رای گذاشته شود.

متن پیش نویس قطعنامه که لیختن‌اشتاین آن را ارائه کرده است، در صورتی که تصویب شود (برخلاف قطعنامه‌هایی که در شورای امنیت تصویب می‌شوند) الزام آور نخواهد بود، اما در چارچوب فشار‌های بین المللی که بعد از کودتای یکم فوریه در میانمار علیه این کشور اعمال می‌شود، از نظر سیاسی اهمیت بالایی خواهد داشت.

یک دیپلمات که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد در صورتی که قطعنامه به رای گذاشته شود ”عقیده بر این است که حداکثر رای را کسب کند“ و هر چه رای بیشتری کسب شود ”انعکاس گسترده تری خواهد داشت“.

دیپلمات دیگری نیز تصریح کرد نویسندگان پیش نویس قطعنامه قبل از به رای گذاشتن آن ”منتظر می‌مانند تا ببینند نتیجه نشست سران اتحادیه ملت‌های جنوب شرق آسیا، آسه آن که مقامات شورای کودتای میانمار نیز در آن شرکت می‌کنند چه خواهد شد.

پیش نویس قطعنامه که خبرگزاری فرانسه نسخه‌ای از آن را به دست آورده است ”از نیرو‌های مسلح میانمار می‌خواهد به خواست و اراده مردم احترام بگذارند و حالت فوق العاده را متوقف کنند و به دوره انتقالی برای برقراری نظام دموکراتیک پایدار باز گردند“.

این پیش نویس همچنین از نظامیان می‌خواهد وین میینت، رئیس جمهور و آنگ سان سوچی، رهبر میانمار“ و همه زندانیانی را که به طور خود سرانه بازداشت کرده اند، فورا آزاد کنند. این پیش نویس بدون محکوم کردن صریح کودتا از ارتش میانمار خواسته است ”هر گونه خشونت علیه مردم میانمار را متوقف“ و دسترسی به کمک‌های بشر دوستانه و دیدار فرستاده سازمان ملل متحد از کشور را که هم اکنون در منطقه به سر می‌برد، تسهیل کند.

در حالی که بسیاری از سازمان‌های غیر دولتی اعمال تحریم تسلیحاتی را خواستار شده اند، پیش نویس قطعنامه ”تعلیق فوری تامین مستقیم یا غیر مستقیم سلاح و مهمات برای میانمار را درخواست کرده است“.

از یکم فوریه شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست انگلیس به اتفاق آراء سه بیانیه درباره میانمار تصویب کرده است، اما هر بار چین از شدت آن کاسته است. تاکنون شورای امنیت هیچ تدبیر محکمی مانند تحریم یا محاصره تسلیحاتی علیه میانمار اعمال نکرده است.

به گفته مقامات سازمان ملل متحد، از یکم فوریه نیرو‌های امنیتی میانمار دست کم ۷۴۱ نفر را کشته اند که ۵۲ نفر از کشته شدگان کودک بودند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.