سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

نظرسنجی‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ چه می‌گویند؟ / از محبوب‌ترین نامزد‌های احتمالی بین مردم تا پرتکرار‌ترین آن‌ها در فضای مجازی

در این گزارش به بررسی نظرسنجی‌ها در رابطه با انتخابات ۱۴۰۰ خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کم‌تر از دو ماه مانده به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، بازار گمانه زنی‌ها و نظرسنجی‌ها در فضای مجازی و حقیقی داغ‌تر شده است؛ نظرسنجی‌هایی که هر چند جامعه آماری محدودی دارند، اما می‌توانند به عنوان مشت نمونه خروار جالب توجه باشند. در این گزارش نگاهی خواهیم داشت به نظرسنجی‌های شکل گرفته در مورد انتخابات ۱۴۰۰ و نامزد‌های آن.

میزان مشارکت در انتخابات سیزدهم

یکی از آمار‌هایی که همواره برای ناظران به خصوص ناظران خارجی قابل توجه بوده میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات‌های گوناگون است. از منظر کارشناسان علوم سیاسی برگزاری یک انتخاب پرشور پشتوانه قوی برای تصمیمات حکومت‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی خواهد بود. از این رو میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم بسیار حائز اهمیت است.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در فروردین ۱۴۰۰ با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور و اندازه نمونه ۱۵۶۹ از طریق مصاحبه تلفنی یک نظر سنجی با محوریت انتخابات را برگزار کرده است. 

در این نظر سنجی اولین سوالی که از شرکت‌کنندگان پرسیده شده این بوده است که آیا در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو شرکت می‌کنید؟
پاسخ‌ها به پنج گزینه اصلی تقسیم شده است: ۱- قطعا شرکت می‌کنم، ۲- به احتمال زیاد شرکت می‌کنم، ۳-هنوز تصمیمی نگرفته‌ام، ۴- به احتمال زیاد شرکت نمی‌کنم و ۵- قطعا شرکت نمی‌کنم.

۴۳.۳ درصد از مردم گفته‌اند که قطعاً در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت می‌کنند.

 ۴.۷ درصد نیز گفته‌اند که به‌احتمال زیاد شرکت خواهند کرد.

۲۰.۸ درصد گفته‌اند که هنوز تصمیمی نگرفته‌اند.

۵.۸ درصد گفته‌اند که احتمال کمی دارد که شرکت کنند.

۲۵.۳ درصد مردم نیز اعلام کرده‌اند که به هیچ وجه شرکت نمی‌کنند. 

بر این اساس و باتوجه به اینکه دوماه تا انتخابات مانده می‌توان گفت مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ حداقل ۴۸ درصد خواهد بود.

مرکز دیگری که درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ دست به نظر سنجی زده مرکز افکار سنجی دانشگاه مریلند است. علی رجبی رئیس اداره اخبار مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: افکارسنجی ‎دانشگاه مریلند درباره انتخابات۱۴۰۰ نشان می‌دهد که مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم ایران، می‌تواند ۷۵درصد باشد.

مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی هم از میزان مشارکت ۴۸ درصدی مردم خبر داد او در توئیتر خود نوشت: بر اساس جدیدترین نظر سنجی ملی یکی از مراکز مطرح نظرسنجی کشور، ۴۸٪ مردم قطعا" یا به احتمال زیاد در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت می‌کنند. ۲۵٪ اعلام کرده اند شرکت نخواهند کرد و حدود ۲۱٪ هم هنوز تصمیم نگرفته‌اند.

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور هم درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: براساس بخشی از نظرسنجی‌ها افرادی که قطعاً گفتند به انتخابات ورود می‌کنند یک سوم کسانی هستند که مورد سوال قرار گرفتند. آرا نظرسنجی‌ها متفاوت است و بعضی از نظرسنجی‌ها به صورت تلفنی گرفته می‌شود که یک اندازه اعتبار دارد و برخی با نمونه‌گیری‌های دقیق‌تر نظرسنجی می‌کنند. به مرور که جلو می‌رویم، به نظر می‌آید که این عدد در حال افزایش است، اما روند کُندی دارد.

وی ادامه داد: ما در ۱۲ دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، از مشارکت بین ۵۰ درصد تا ۸۵ درصد داشته‌ایم. یعنی کسی توقع ندارد ما بیش از ۸۵ درصد یا کم تر از ۵۰ درصد مشارکت داشته باشیم. تصور من این است که ما باید میانگین این درصد‌ها را در نظر بگیریم.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا مشارکت در انتخابات بالای ۵۰ درصد خواهد بود اظهار کرد: روند این را نشان می‌دهد که ان‌شاءالله به این سمت خواهیم رفت، خصوصاً اینکه ما یک انتخابات در سطح ملی و یک انتخابات در سطح محلی یعنی شورا‌های شهر و روستا داریم که اگر این دو با هم گره بخورند، علایق ملی و محلی، تحرکی را در جامعه ایجاد خواهد کرد.

مردم از دولت آینده چه انتظاری دارند؟

سوال دیگری که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از جامعه آماری خود پرسیده است این است که دولت آینده از میان گزینه‌های «آزادی»، «بهبود روابط با کشور‌های خارجی»، «عدالت»، «حمایت از تولید داخلی» و «امنیت در برابر تهاجم خارجی» بهتر است کدام یک را در اولویت کاری خود قرار دهد. هر یک از این گزینه‌ها بازنمای یکی از شیوه‌های محتمل اداره کشور است که دولت آینده می‌تواند در پیش گیرد. اولویت دادن به هر یک از این گزینه‌ها به معنای برگزیدن راه حلی متفاوت است که انتخاب آن پیامد‌های مستقیم و غیر مستقیم متفاوتی بر اقتصاد، سیاست داخلی، روابط خارجی و حتی ساماندهی وضع معیشتی مردم در پی خواهد داشت. پاسخ مردم به این پرسش می‌تواند تاحدی وضعیت حاکم بر افکار عمومی ایران را در قبال نوع مواجهه با چالش‌های موجود مشخص کند.

۳۱.۲ درصد شهروندان در پاسخ پرسش مذکور عدالت را برگزیده‌اند، حمایت از تولید داخلی و همچنین بهبود روابط با کشور‌های خارجی انتخاب ۲۰ درصد پاسخگویان بوده است، ۱۰.۷ درصد پاسخگویان گزینه امنیت در برابر تهاجم خارجی و ۳.۵ درصد گزینه آزادی را انتخاب کرده‌اند. ۱۲.۶ درصد پاسخگویان گفته‌اند نمی‌دانند دولت باید کدامیک از این گزینه‌ها را در اولویت قرار دهد و ۲ درصد به این پرسش پاسخی نداده‌اند.

فاصله‌ قابل توجه میان طرفداران گزینه «عدالت» در مقایسه با سایر گزینه‌ها حاکی از آن است که جمع کثیری از مردم ایران انتظار دارند دولت آینده در اداره‌ی کشور رویکردی عدالت‌محور در پیش گیرد. حمایت از شهروندان در برابر فشار‌ها و آسیب‌های اقتصادی و نیز بازنگری در سیاست‌های مربوط به توزیع و تخصیص منابع از جمله نخستین اقتضائات در پیش گرفتن این راه‌حل برای اداره‌ی کشور خواهد بود. قطعا آگاهی از این انتظارات می‌تواند یاری‌گر سیاستمدارانی باشد که مجال می‌یابند در انتخابات ۱۴۰۰ نقش رقبای انتخاباتی را ایفا کنند.

و اما داستان جذاب محبوب‌ترین نامزد‌ها

اگرچه هنوز فرصت حدود ۲۰ روز تا ثبت نام نامزد‌های ریاست‌جمهوری باقی است و تا این لحظه غیر از افراد بسیار معدودی که از سوی برخی کارشناسان؛ نامزد‌های درجه اولی محسوب نمی‌شوند اعلام کاندیداتوری نکرده‌اند، امّا درباره اقبال به کاندیدا‌های احتمالی نیز مرکز نظرسنجی ایسپا، نظرات مردم را اخذ کرده است. در این نظرسنجی از کسانی که گفته بودند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند پرسیده شده است که احتمالاً به چه کسانی رأی می‌دهید و یا به چه کسانی اصلاً رأی نخواهید داد؟

انتخاب گزینه «اصلاً رأی نمی‌دهم» یک فاکتور مهم در این نظرسنجی‌هاست که از آن به «ظرفیت منفی» نامزد‌ها در انتخابات یاد می‌شود و بعضی تحلیل‌گران معتقدند که حتی از «حتماً» یا «به احتمال زیاد رأی می‌دهم» نیز از جهاتی اهمیت بالاتری دارد. طبق نظرسنجی این ارگان، محمدجواد ظریف و علی لاریجانی دارای بالاترین ظرفیت منفی در بین ۱۳ نام درج شده در این فهرست هستند. ۳۰.۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که اصلاً به ظریف رأی نمی‌دهند و این عدد برای علی لاریجانی ۳۰.۵ است. بعد از ظریف و علی لاریجانی، نام محسن رضایی قرار دارد که ۲۶.۳ درصد از پرسش‌شوندگان گفته‌اند که «اصلاً» به او رأی نخواهند داد؛ و بعد از او محسن هاشمی با ۲۳.۳ درصد رأی منفی در رتبه چهارم قرار دارد.

۸.۳ درصد مصاحبه‌شوندگان گفته‌اند که به احتمال زیاد و ۱۳.۶ درصد گفته‌اند که تا حدی احتمال دارد که به عبس لاریجانی رأی بدهند. اما در مقابل ۱۴.۲ درصد نیز گفته‌اند که به احتمال زیاد و ۱۴ درصد نیز گفته‌اند تا حدّی احتمال دارد که به محمدجواد ظریف رأی بدهند. رضا اردکانیان، سعید جلیلی، سیدحسن خمینی، ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، حسین دهقان، علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، محسن رضایی، محمدرضا عارف، محسن هاشمی، علی نیکزاد و سعید محمد افرادی هستند که در این نظرسنجی راجع به آن‌ها نظرخواهی شده است.

سید ابراهیم رئیسی در این نظرسنجی غیر از آنکه کم ترین ظرفیت منفی (۸.۱ درصد) را دارد، بیشترین ظرفیت مثبت را هم به خود اختصاص داده است. به نوعی که ۴۳.۴ درصد گفته‌اند که حتماً به او رای می‌دهند و ۱۶.۱ درصد نیز گفته‌اند که تا حدی احتمال دارد که به او رای بدهند. همچنین ۶.۷ درصد نیز گفته‌اند که به احتمال کم به او رای خواهند داد. از این منظر سیدحسن خمینی با ۲۹.۵ درصد افرادی که گفته‌اند به احتمال زیاد به او رای خواهند داد در رتبه دوم است و پس از او محمدباقر قالیباف با ۲۱.۵ درصد در رتبه سوم قرار دارد. با این حال اگر دو گزینه‌ی «زیاد» و «تاحدی» را جمع کنیم، قالیباف با مجموع ۴۳.۱ درصد (۲۱.۵ زیاد و ۲۱.۶ تا حدی) از سیدحسن خمینی با مجموع ۴۵.۱ درصد (۲۹.۵ درصد زیاد و ۱۵.۶ درصد تا حدی) فاصله کمی دارد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که با توجه به اتفاقات پیش آمده سید حسن خمینی دیگر در این نظرسنجی ها نخواهد بود.

در این نظرسنجی سردار سعید محمد و علی نیکزاد با ۶۹.۳ درصد رتبه اول را در ناشناخته بودن نزد سوال‌شوندگان دارند. به این معنا که ۶۹.۳ درصد افراد گفته‌اند که آن‌ها را نمی‌شناسند. محمدباقر قالیباف از این منظر شناخته‌شده‌ترین فرد از این لیست است (فقط ۷.۳ درصد گفته‌اند که او را نمی‌شناسند) و پس از او سید ابراهیم رئیسی با ۱۳.۸ درصد قرار دارد.

به نظر می‌رسد همانطور که بعضی تحلیل‌گران نیز پیش‌بینی می‌کردند گفتمان عدالت و همچنین سید ابراهیم رئیسی بیشترین اقبال را دست‌کم روی کاغذ در این برهه از انتخابات دارند. اگرچه هنوز کمپین‌های انتخاباتی آغاز نشده و هنوز هیچ کدام از شخصیت‌های سیاسی بیشترشناخته شده و برجسته‌تر اعلام نامزدی نکرده‌اند.

کدام نامزد‌ها بیشتر در فضای مجازی مطرح شدند؟

مرکز پژوهشی بتا با داده کاوی حدود ۴۰ میلیون پست در فضای مجازی در یک هفته گذشته با رصد و بررسی ۲۵ نامزد احتمالی انتخابات۱۴۰۰ به اشخاصی پرداخته که بیشترین داده شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص دادند.


۲۱ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ به طور کلی ۹/۸ میلیون پست در تلگرام، ۱۱/۲ میلیون پست در اینستاگرام و ۱۰ میلیون توئیت منتشر شده است که در این بین ۷۱/۶هزار پست در تلگرام، ۴۸/۶هزار پست در اینستاگرام و ۲۵۶هزار توییت پیرامون انتخابات تولید شده است.

حدود ۲۲۶هزار محتوا در فضای مجازی پیرامون نامزد‌ها تولید شده که بیشترین تولید محتوا در توئیتر پیرامون سعید محمد و اینستاگرام پیرامون ابراهیم رئیسی بوده است. همچنین محموداحمدی نژاد بیشترین تولید محتوا در تلگرام را به خود اختصاص داده است. همچنین این مرکز با ترسیم نمودار ابرکلمات، بیشتر واژه‌های استفاده شده برای ۷ نامزداحتمالی در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داده است.

این نظرسنجی‌ها اگرچه وحی مُنزل نیستند، اما می‌توانند فضای انتخابات ۱۴۰۰ را تاحدی پیش بینی و ترسیم کنند، انتخاباتی که تنها ۲۰ روز تا شروع ثبت نام نامزد هایش باقی مانده است.

انتهای پیام/

امین پاکزاد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
من رای میدم
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
داداشای طرفدار احمدی‌نژاد ما چجوری باید برای شما ثابت کنیم که این اقا دیگه اون احمدی‌نژاد سابق نیست حتی اگر تغیر موضع هم نمیداد باز هم الان به درد ریاست جمهوری نمیخورد
ایشون با هرچی شبکه ضد انقلاب مصاحبه جنجالی داره
تقریبا تو تمام کنفرانس هایی که ازش من رصد کردم میگه منو از فیلتر شورای نگهبان رد نمیکنن و اینا میخان منو ترور کنن فقط تو کار تخریب شورای نگهبان و نیروهای تامین کننده امنیته
لطفا با کمی تعقل همه این مواردو کنار هم بذارید ببینید دارید به کی رای میدید الان اصلاحات داره از ایشون حمایت میکنه و ایشونو منجی نشون میده که فردا که تایید صلاحیت نشد بگن ببینید نظام از ریشه مشکل داره و با آدمای منجی مشکل داره
ببینید من دارم اینو الان میگم پس فردا خودتون ببینید که احمدی‌نژاد بعد رد صلاحیتش چجوری مملکتو میریزه به هم
ناشناس
۱۹:۴۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
احمدی نژاد پس کو ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
شرمنده من اینبار دیگه می خوام روز انتخابات بخوابم
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
نه اینکه در انتخابات مجلس خیلی امثال شما بیدار بودید...
بخوابید. مهم نیست. اما بعدش حق ندارید نظر بدهید که خوب بود، بد بود...
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
شرمنده من اینبار دیگه می خوام روز انتخابات بخوابم
حامد
۱۸:۰۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
بهترین گزینه قطعی برای ریاست جمهوری با در نطر گرفتن تمامی حالات ممکن و سناریوهای داخلی و بین المللی ،شخصی نیست جزء دکتر #سعید_جلیلی . و سعید جلیلی ، رییسی دوم است برای این مردم . شک نباید کرد . زیرا تفکرات این دو دقیقا مبتنی بر تفکرات اصولی و مبنایی انقلاب عزیز ایران است
ناشناس
۱۷:۴۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
بازم قراره بین بد و بدتر انتخاب کنیم؟ مرا به خیر تو امیدی نیست شر مرسان
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
اين نظر سنجي هيچ ارزشي نداره و همش كذبه . الان آقاي رئيسي بيشترين مقبوليت رو داره و بعدشم دكتر سعيد محمد . سيد حسن خميني در حد و اندازه يه شهردارم نيست
شهروند گمنام
۰۶:۴۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
من که هرگز !
ناشناس
۰۳:۱۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
معلومه سعیدمحمد تمام تمرکزش را گذاشته روی فضای مجازی از همچین ادمی رییس جمهور درنمیاد
حیدر
۲۲:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
برای
#احیای_رویای_ایرانی
برای
#انقلاب_از_نو
برای
#شدنی_ها
برای...
در خواست دارم
#جلیلی_بیا
تا بنویسم:
#رای_من_جلیلی
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
بدون احمدی نژادیاورمستضعفان انتخابات معنایی ندارد از حکومت میخاهیم که درصد رای دهندگان را باانتخابش بالا ببرد
ناشناس
۱۷:۱۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
جناب برید مصاحبه های جدیدش رو ببینید
سجاد
۱۸:۳۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط سعید محمد و رییسی تمام
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط دکتر پزشکیان
ناشناس
۱۸:۳۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
همونایم که رای نمیدن به درصدها اضافه شود کلا میشه چندرصد
ناشناس
۱۸:۰۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط دکتر احمدی نژاد عزیز
ناشناس
۲۳:۴۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
عزیز،اون از وقتی باbbcفارسی(دشمن قسم خورده ایران) مصاحبه می کنه دیگه عزیزنیست
محمد
۱۷:۳۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
دکترسعیدمحمدرئیس جمهورجوان متعهدانقلابی وکارآمدومدیریت جهادی وب خصوص دست پاک، به امیدخدا انشاءالله، مردم ازسیاسیون خسته شدن،یک مدیرتوانا ومقتدربایدبیآدومعیشت مردم متحول بشود،
ناشناس
۱۶:۴۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
مشارکت پایین خواهد بود اگر حکومت احمدی نژاد را رد صلاحیت کند
تنها راه کشاندن مردم به پای صندوق تایید صلاحیت احمدی نژاد است و بس
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرت نگو
ssss
۱۶:۲۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
هرگز رای نمیدم
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
تنها کسی که لیاقت ریاست جمهوری رو داره احمدی نژاده..
حتی ریاست جمهوری در برابر احمدی نژاد .
سطح احمدی نژاد خیلی بالاتر از بقیه ست. برای همه مسائل کشور برنامه داره. برنامه هاش مقابل ملته..
بقیه فقط میگن ما برنامه داریم ولی نمیگن برنامه شون چیه!
کاش همه اینو متوجه میشدن که احمدی نژاد فقط بدرد کشور میخوره. بخدا اگه احمدی نژاد رو بشناسید عاشقش میشید. احمدی نژاد رو از طریق خودش بشناسید
شهروند گمنام
۰۶:۴۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
همون هشت سال ننگین شناختیمش!
ناشناس
۱۵:۲۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
اگه قالیباف بیاد سعیدمحمد رای نمیاره
ناشناس
۱۵:۲۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
من که نه کار دارم نه زندگی سربازی هم نرفتم و رای نمیدم
شهروند گمنام
۰۶:۴۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
همین فرمون برو به پیش!
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینده درخشانی خواهی داشت
سرباز وطن
۱۵:۱۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
هرچند قلبا سعید جلیلی رو دوست دارم ولی با توجه به وضع موجود :
سلام علی ابراهیم
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
رای ما فقط عباس بوعذار خخخ
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
محبوبترین نامزد رئیسیه
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
رااااااااااااااااااااااای ما ظریف
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
سعیدمحمدیا رییسی
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط آقای قالیباف....تو این ۴ سال که شهردار تهران ب قول خودشون ی اصلاح طلب بود ن پروژه ای افتتاح شد..ن ایستگاه مترویی افتتاح شد....اینو خوده آقای هاشمی گفت...در حالی که بودجه شهر تهران دوبرابر بودجه لندن بود....طرفداران سعید محمد با قالیباف ائتلاف کنین چون سعید محمد رو کسی نمیشناسه....نمیدونم چرا دم انتخابات قالیباف میشه آدم بده در حالی که تو کار اجرایی بهترین کارنامه رو داره.
ناشناس
۱۳:۵۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط احمدی نژاد ولاغیر
رضا
۱۳:۵۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا آقای حسن سبحانی رو حساب نکردید بعد از یه سرچ ساده خیلی ها ممکنه ایشون رو انتخاب کنن
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
سپاه سعید محمد رو گردن نگرفت مردم گردن بگیرن خنده داره
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سپاه نباید هم گردن بگیره سپاه نهاد بیطرفه عزیز
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
بی طرف؟! سرتو از زیر برف بیار بیرون نفس بگیر
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
سعید محمد
ایراندوست
۱۲:۳۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
رئیسی خواهد آمد ان شالله .
هم جلیلی باید بیاید هم رئیسی در مناظرات نیاز به این دو شخص احساس می شود . جلیلی به نفع رئیسی کنار بکشد و از ایشان در قامت معاون اولی استفاده کرد زیرا کارگروه های تخصصی برای حل مشکلات دارند و توان خوبی برای سامان دهی وزارت خانه ها . سعید محمد هم از توانش در دولت باید استفاده بشود . همه نیرو های کار آمد جهبه انقلاب باید به کارزار بیایند تا از تخصصشان استفاده شود و دست به دست یکدیگر موانع و مشکلات کشور را از پیش روی بردارند ان شالله .
ایرانی
۱۷:۱۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
درود بر شرفت
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط دکتر احمدی نژاد عزیز .
Mr
۱۳:۳۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
درود
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط عباس بوعذار
ناشناس
۱۱:۴۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
خداکنه کسی انتخاب بشه که از همه نظر برای کشور عالی باشه
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
همچین کسی نبوده ،نیست ، نخواهد بود
شهروند گمنام
۰۶:۴۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
مگه همیشه نبودن ؟!
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
مشارکت ۷۵ درصدی با این وضعیت کشور ! ادم میمونه گریه کنه یا بخنده
الهام
۱۵:۵۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
این وضع کشور حاصل بی مبالاتی افرادیه که چشم بسته رای دادن .لااقل این دوره دست بدست هم بدیم به لایقش رای بدیم که ازین وضع درش بیاره هرچند دیگه خوب نمیشه ولی شاید ازین وضع بهتربشه
ناشناس
۰۶:۴۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سرکار الهام !
اکنونِ ایران، ریشه در 4 یا 8 سال گذشته ندارد که در 4 سال آینده با شیوهء شما همه چیز یا اندکی از ویرانی ها درست شود!
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
سعید محمد داره بیخودی دست و پا میزنه. باید از سرنوشت محسن رضایی درس عبرت بگیره
البرز
۱۱:۳۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما از کاندید خودت حرف بزن چکار سعید محمد داری،
ناشناس
۲۳:۲۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
بازم خوبه میبینید این همه طرفدار داره و اینجوری حرف میزنید
ناشناس
۰۰:۵۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
سعید محمد جوان نخبه
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینا همش حرف و حدس و گمان.مشارکت مردم در انتخابات مجلس همه چی رو مشخص کرد . قطعا مشارکت پایینه