به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محسن خنداندل رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در سیزدهمین جلسه کمیسیون خدمات فنی مهندسی در مشهد گفت: بحث طرحهای حمایتی از رسالههای دانشجویی در حوزه پشتیبانی از خدمات فنی و مهندسی از دیگر مطالبات ما است تا فعالیتهای دانش پایه در این بخش تقویت شود.
او افزود: استفاده از توان انجمنهای تخصصی از دیگر اموری است که باید در کانون توجه قرار بگیرد، اتفاقی که در حرف به دفعات تکرار میشود، اما عملا در بخشهای عملیاتی کمتر از توان تخصصی مهندسین و تشکلهای این حوزه بهره گرفته میشود. بازنگری در قوانین حوزه خدمات فنی و مهندسی با رویکرد حل مشکلات فعالان این حوزه در بخشهای مهمی نظیر بیمه و مالیات نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه مسئولین ذی ربط واقع شود.
رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: معتقد هستیم که در حوزه خدمات فنی و مهندسی ماموریتهای مشخصی به بخش خصوصی داده نشده است، به عبارت دیگر اساسا بخش خصوصی در کشور ما محرم بخش دولتی و قانونگذار تلقی نمیشود. در این راستا باید از توان اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی ایران استفاده لازم صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید
خنداندل بیان کرد: اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار از دیگر مطالبات فعالان حوزه خدمات فنی و مهندسی است. تقاضا داریم در حوزه خدمات فنی و مهندسی، شوراها و کار گروههای تخصصی در دستگاه قضایی شکل بگیرد چرا که بسیاری از پروندههای اختلافی در شورای حل اختلاف در حوزههایی مطرح میشوند که تخصص کافی برای رسیدگی به آنها را ندارند.
او تصریح کرد: مصوبات ستاد تسهیل و لازمه اجرا شدن آن برای دستگاههای خصوصی و دولتی مانند تامین اجتماعی، بانکها و ... از دیگر مطالبات به حق بخش خصوصی است. علاوه بر این بایستی حوزههای تخصصی مالیاتی در بخش فنی و مهندسی ایجاد شود، چرا که ممیزی در سازمان امور مالیاتی به شکل جغرافیایی و منطقهای ایجاد میشود و به بیان دیگر مسئولین نمیتوانند میان فعالیت تجاری و خدمات فنی و مهندسی تفکیک قائل شوند.
رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: شرایط اقتصادی کنونی بسیار دشوار است، این مشکلات ناشی از اقتصاد سیاسی حاکم بر کشور است. متاسفانه سیاست زدگی باعث زمین گیر شدن فعالیتهای اقتصادی در کشور شده است، بخش خدمات فنی و مهندسی نیز از این حیث آسیب بسیار دیده است.
خنداندل اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما به کرات قوانین و دستورالعملهای جدیدی تدوین میشود که این قوانین نه تنها راهگشا نیست بلکه همان اندک نفس بخش خصوصی را میگیرد، لذا انتظار میرود در این رابطه اصلاح رویهای صورت بگیرد.
او افزود: اطلاع رسانی از دفتر وزارت امور خارجه در خراسان در رابطه با بهره گیری از هوش مصنوعی در روند صنایع ملی کشور امارات انجام گرفته که به اعتقاد بنده ارزش طرح در کمیسیون را دارد. مطالعات ابوظبی در سال ۲۰۲۰ تایید میکند که مجوزهای صنعتی در گروه پیشگامان صنعتی، ۱۸ الی ۳۳ درصد در امارات افزایش پیدا کرده است و سهم سرمایه گذاری در این حوزه به ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون درهم رسیده است.
رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: این مهم موجب شده تا رشد صنعتی کشور امارات به ۶ میلیارد و ۹۰ میلیون درهم افزایش یابد. این بدین معناست که امارات وارد انقلاب صنعتی چهارم یعنی بهره گیری از هوش مصنوعی شده است که این مسئله باعث تغییر شگرفی در تمامی حوزهها در این کشور و مهمتر از آن در منطقه خواهد شد.
خنداندل بیان کرد: این مسئله ما را باید به فکر فرو ببرد که پیرامون ما چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. امارات با تکیه بر پایداری و انرژیهای تجدیدپذیر، شهرهای هوشمند ایجاد میکند. ما باید به رویکرد کشورهای پیرامونی نگاه کرده و تلاش کنیم گامهای بلندی را برای حرکت به سمت توسعه برداریم وگرنه بسیار عقب خواهیم ماند.
انتهای پیام//ف. ح