سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

خودکفایی ۱۰۰ درصدی در طراحی سیستم‌های نوین آبیاری/ نزدیک به ضریب خوداتکایی گوشت هستیم

خاوازی گفت: اتفاقات بسیار خوبی در حوزه دام و طیور افتاده است، به نوعی که در مورد گوشت نزدیک به ضریب خوداتکایی هستیم.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در آیین بهره برداری از طرح‌های ملی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: امروز ۴ هزار و ۶۳۵ طرح به بهره برداری می‌رسد که بالغ بر ۸ هزار و ۲۱۷ میلیارد تومان و حدود ۴۲ هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال زایی دارد. این پروژه‌ها در چهار محور قرار دارند؛ بخش نخست پروژه بزرگ آبرسانی با لوله به دشت سیستان و پروژه دوم، سیستم‌های نوین آبیاری است. همچنین پروژه سوم در حوزه شیلات و پروژه چهارم در حوزه دام و طیور قرار دارد.

او افزود: در مورد پروژه اول،  در سال ۹۳ با سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان این پروژه شکل گرفت و با فرمان مقام معظم رهبری و حمایت‌ها و تایید ایشان، ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص پیدا کرد که در خرداد سال گذشته، ۳۲ هزار هکتار از این پروژه که بخش فیزیکی این پروژه بود، خاتمه یافت و افتتاح شد. در ادامه این ۳۲ هزار هکتار که آب رسانی دقیق و کنترل کلیه‌ها شیرآلات بود و همچنین ۱۴ هزار هکتار بعدی تا سر قطعات ۵ هکتاری به کشاورزان، ادامه یافت.

خاوازی گفت: این پروژه عملا خاتمه یافت و درون مزارع نیز مجدداً علاوه بر اختتام این پروژه، سیستم‌های نوین آبیاری نیز در حال اجراست. این پروژه تقریباً ۷۰ هزار بهره بردار دارد و شامل شهرستان‌های زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند است و از نظر مهندسی و کشاورزی، قابلیت‌های بسیار بالایی دارد. همچنین این پروژه تقریبا ۷۲۹ روستا را در بر می‌گیرد و می‌تواند آینده سیستان را از نظر تثبیت اشتغال، کشاورزی نوین و امنیت آبی تحت تاثیر قرار دهد.


بیشتر بخوانید


او اضافه کرد: پروژه بعدی، مربوط به سیستم‌های نوین آبیاری است که در سال ۹۲، صرف نظر از کیفیت آن‌ها که با کیفیت نوین امروزی بسیار متفاوت است، یک میلیون و ۲۹۰ هزار هکتار از تمام بخش کشاورزی کشور، مسلح به سیستم‌های نوین آبیاری بود اما امروز به دو میلیون و ۴۷۲ هزار هکتار رسیده که عدد بسیار قابل توجهی است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: صرف نظر از اینکه چه خدماتی برای بخش کشاورزی اتفاق افتاده، بخش صنعت نیز از نظر تولید انواع شیرآلات و لوله‌ها، بسیار پیشرفت کرده و می‌توان گفت که امروز به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در طراحی سیستم‌های نوین آبیاری و ساخت ماشین آلات و سیستم‌های مرتبط با آن داریم.

او تاکید کرد: همه این‌ها سبب این شد که بهره‌وری فیزیکی بخش کشاورزی پیشرفت کند؛ قبل از شروع دولت یازدهم، به ازای هر متر مکعب آب مصرفی، حدود ۹۲۰ گرم در مجموع بخش کشاورزی، برداشت محصول داشتیم که این رقم، امروز به هزار و ۴۵۰ گرم رسیده است. همچنین در ابتدای شروع دولت یازدهم، راندمان آبیاری بخش کشاورزی، ۳۹ درصد بود که امروز به ۴۵.۸ درصد رسیده است.

خاوازی اظهار کرد: پروژه سوم که امروز افتتاح می‌شود، مربوط به شیلات است. شیلات، بخش بسیار پرظرفیتی است که بسیار جای کار دارد. به عنوان مثال با تولید ۱۸۵ هزار تن قزل آلا در سال، در رتبه اول تولید قزل آلای دنیا هستیم. همچنین در مورد میگو، در ابتدای شروع دولت یازدهم، ۱۲.۷ میلیون تن در سال تولید میگو داشتیم که این رقم امروز به ۴۹ هزار تن رسیده و عدد ۸۸۵ هزار تن تولید کلی شیلات نیز، به یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن رسیده است.

او گفت: امروز ۱۶ هزار هکتار مزارع پرورشی میگو داریم که در پایان دولت دوازدهم، ۷ هزار هکتار دیگر مزارع پرورشی میگو اضافه خواهد شد. در سال ۹۲ تقریباً ۷۰ تا ۷۱ هزار تن صادرات محصولاتی شیلاتی داشتیم که امروز به ۱۷۰ هزار تن رسیده که ارزش آن، در ابتدای دولت یازدهم، ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار بود، اما امروز به ۴۵۰ تا ۴۶۰ میلیون دلار رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: امروز پروژه‌های عظیمی در حوزه دام و طیور نیز افتتاح خواهد شد که به طور مجموع در حوزه دام و طیور در تمام هشت سال، ۳۶.۹ درصد افزایش تولیدات داشته‌ایم. در شیر بسیار وضعیت خوبی داریم و خودکفا هستیم؛ در مورد گوشت نیز، نزدیک به ضریب خود اتکایی هستیم؛ مرغ مورد نیاز کشور را تامین می‌کنیم در تولید عسل نیز از ۷۵ هزار تن به ۱۵۰ هزار تن رسیده‌ایم. به طور کلی اتفاقات بسیار خوبی در حوزه دام و طیور افتاده است و اتفاق خوبی که در سال ۹۹ رخ داد، این بود که ما قبلا وارد کننده کره بودیم، به نوعی که ۴۵ تا ۵۰ هزار تن در سال وارد می‌کردیم، اما امروز در تولید کره نیز خودکفا شده‌ایم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.