سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می‌دهد؛

نوبر بی بر برای کشاورزان/ چغاله بادام جایی در صادرات دارد؟

چغاله بادام از نوبرانه‌های پرطرفدار است، اما باغداران فرصت بهره‌برداری از مزایای این میوه دوست‌داشتنی را ندارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، چغاله بادام میوه‌ای خوشمزه و دوست داشتنی و صدرنشین نوبرانه‌های بهاری است. این نوبر که در حقیقت میوه نارسیده بادام است مجموعه بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات مفید است و خواص شگفت‌انگیزی دارد که البته پرهیز‌های خاص خود را هم می‌طلبد.

استان اصفهان از سرآمدان تولید این میوه نوبر است که متاسفانه باغداران آن نه فرصتی برای صادارت دارند نه نصیبی از قیمت‌های گزاف آن در بازار.

جای خالی چغاله بادام در صادرات

احمد رئیس زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سطح زیر کشت باغ‌های بادام استان اصفهان حدود ۱۱ هزار هکتار است که از این میزان هفت هزار هکتار آن آبی و چهار هزار هکتار هم دیم است. سالیانه حدود ۹ هزار تن بادام و هزار تن چغاله بادام در این باغ‌ها تولید و روانه بازار می‌شود.

او ادامه داد: بیشتر بادام و چغاله بادام استان اصفهان تولید شهرستان‌های نجف‌آباد، لنجان و تیران و کرون است و البته شهرستان‌های کاشان، شهرضا، دهاقان و اصفهان هم در سطوح کمتر این محصول را تولید می‌کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: معمولا چغاله بادام در بازار‌های داخلی به فروش می‌رسد و متاسفانه با وجود کیفیت و توان رقابتی بالا، به هیچ کشوری صادر نمی‌شود.

رئیس زاده گفت: قیمت چغاله بادام بسته به شرایط عرضه و تقاضا و کیفیت محصول متغیر است. باغداران به علت ماندگاری بیشتر بادام و بیشتر بودن قیمت آن نسبت به چغاله، ۹٠ درصد محصول خود را به صورت بادام به بازار می‌دهند.

دست ما کوتاه و چغاله بادام

نوروزعلی اسماعیلی رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: چغاله بادام صدرنشین نوبرانه‌های بهاری است که متاسفانه امسال هم در نبود نظارت‌های لازم دستگاه‌های مربوط، شاهد قیمت‌های گزاف و بیهوده پنجاه تا شصت هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم هستیم که کام مردم را تلخ می‌کند و اجازه خرید به آن‌ها نمی‌دهد.

او افزود: اتحادیه میوه و سبزی فروشان با بازرسی‌های مکرر، تلاش بسیاری می‌کند تا قیمت‌ها را بشکند، اما به علت همراهی نکردن سایر دستگاه‌ها موفقیت چشمگیری ندارد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان اصفهان ادامه داد: قیمت‌های خارج از عرف سایر نوبرانه‌ها هم دست کمی از قیمت چغاله بادام نداشته و ندارد بلکه گاه حتی بیشتر است. گوجه سبز قیمتی در حدود هر کیلوگرم صد هزار تومان داشت که به‌تازگی کاهش یافته است. قیمت چغاله زردآلو مانند چغاله بادام است و قیمت توت هم هر کیلوگرم شصت هزار تومان است.

اسماعیلی گفت: چغاله بادام و گوجه سبز در بهمن ماه و اسفند هم در بازار اصفهان دیده می‌شود که از استان‌های جنوبی می‌آید.

خواص شگفت انگیز چغاله بادام

سید مرتضی صفوی متخصص و دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: چغاله بادام در اصل میوه نارس بادام و مرحله مقدماتی تبدیل شدن به میوه اصلی است که پوست سبز آن تبدیل به پوسته سفت و غشای سفید داخل آن تبدیل به مغز بادام می‌شود.

او با اشاره به نزدیکی خواص چغاله‌های زردآلو و هلو به چغاله بادام افزود: این میوه سرشار از ویتامین‌های E و C (آنتی اکسیدان‌های قوی) است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از انواع سرطان و بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند.

دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: چغاله بادام سرشار از منیزیم و دیگر عناصر معدنی مانند آهن، فسفر، کلسیم و منگنز هم هست که خطر سکته قلبی و سایر بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش می‌دهد. همچنین ال کارتینین و ریبوفلاوین از ترکیبات اصلی چغاله بادام است که تغذیه‌ای مناسب برای سلول‌های عصبی به شمار می‌رود.

صفوی ادامه داد: فیبر بالای موجود در چغاله با تقویت حرکات روده و آسان کردن فرآیند هضم نقش به‌سزایی در پیشگیری از یبوست دارد. مصرف این میوه باعث تنظیم طبیعی pH بدن می‌شود و کلسترول بد - لیپوپروتئین کم‌چگالی – را کاهش می‌دهد. تقویت لثه و دندان‌ها، جلوگیری از ریزش مو، تقویت ناخن‌ها و شاداب و براق کردن پوست و مو از دیگر خاصیت‌های این میوه است.

  چغاله بادام با وجود همه خواص شگفت انگیزش سبب غلبه سردی در افراد سرد مزاج می‌شود بنابراین این افراد باید ضمن مصرف کمتر با استفاده از گرمی‌هایی مانند عسل، نبات، پودر زیره و ... سردی آن را خنثی کنند.

 
گزارش از محسن سلطانی

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
به به