به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،با شروع فصل بهار و سرسبزی طبیعت ,کار و تلاش نیز در روستاهای طالقان دوچندان می شود.
یکی از کارها و سرگرمی های خانم های روستاها، رفتن به دل طبیعت وچیدن سبزی های محلی است.
خانم های روستا برای چیدن این سبزی ها که بین مردم به تراچینی مرسومه است از روستا خارج می شوند و به کوه می روند.
در زمین های اطراف روستای طالقان سبزی های هم چون شنگه ,غازیاقی، گل گاوزبان ، اوتره ,گندم کیک ,گزنه و ...به صورت خودرو می رویند.
این گیاهان به دور از کودهای شیمیایی و به وسیله باران آب یاری می شوند و زیر نور خورشید رشد میکنند و در مقایسه با سبزیهایی که به روش مصنوعی پرورش مییابند، عطر و طعم متفاوتتری دارند و مغذیتر و طبیعیتر و در واقع ارگانیک هستند.
چیدن سبزی های معطر همه ساله از نیمه دوم فروردین شروع می شود تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
غازیاغی بسیار معطر بوده و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار میرود.
سبزی غازیاغی برای درمان پوکی استخوان مفیداست.
مصرف شنگ به خاطر طبع سردی که دارد برای افرادی که مشکل معده دارند یا کسانی کهیر می زنند توصیه می شود.
این سبزی ها علاوه بر ارزش غذایی بسیار بالا از خواص دارویی زیادی نیز برخوردار هستند.
انتهای پیام/