به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهرزاد لطفی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: افطاری دادن و افطاری رفتن در شرایط کرونایی به لحاظ شرعی نیز رفتاری غیرمجاز است و برگزاری تجمعات به ویژه برای افراد پرخطر از قبیل زنان باردار، سالمندان و بیماران میتواند خطرناک باشد.
او، اقدامات کمیته علمی کروناویروس در دانشگاه را موجب بهبود وضعیت کرونا و مدیریت بهتر این بحران در استان دانست.
لطفی با تقدیر از اعضای کمیته علمی کروناویروس در دانشگاه، برای برگزاری وبینارهای آموزشی در خصوص آخرین یافته های مربوط به بیماری کووید۱۹، تزریق واکسن، پژوهش و انتشار اطلاعات روزآمد و تخصصی، تلاش های علمی این کمیته را در موفقیت برنامه های مقابله با بحران کرونا، دارای تاثیری سازنده خواند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیان کرد: شیراز با بالاترین آمار تزریق واکسن، در جایگاه نخست در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار دارد.
لطفی، ضمن بررسی آمار نمونه های تشخیصی کرونا طی روز گذشته تاکنون در فارس به پیگیری آمار مبتلایان در مناطق مختلف استان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی و عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس پرداخت.
عبدالرضا قاسم پور جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا نیز تصریح کرد: ۲۷ شهرستان فارس در وضعیت قرمز و ۹ شهرستان دیگر نیز در وضعیت نارنجی هستند که میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به یک ماه قبل افزایش داشته اما هنوز تا نتیجه مطلوب و اثرگذار فاصله داریم و انتظار می رود مردم استان فارس رعایت این دستورالعملها را بیش از گذشته در دستور کار خود قرار دهند.
او، ادامه داد: هرچه درصد رعایت شیوه نامه های بهداشتی بیشتر باشد آمار مبتلایان و فوتیها هم کاهش می یابد.
قاسم پور، افزود: نتیجه ۳۳ درصد تستهای کرونا در استان فارس مثبت بوده و میزان اشتغال تختهای عادی بیمارستانی نیز ۹۵ درصد و تختهای بستری ویژه نیز ۷۷ درصد است.
همچنین عبد الرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز ، با اعلام آخرین وضعیت کروناویروس در استان فارس، اضافه کرد: از ابتدای شیوع تا امروز اول اردیبهشت ۳۶ هم استانی دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده اند.
او، با اعلام آخرین آمارهای مربوط به کروناویروس در استان فارس، اظهار کرد: با جان باختن ۳۶ هم استانی طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا اول اردیبهشت، به سه هزار و ۷۷۰ نفر افزایش یافته است.
همتی، تاکید کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۷۹۲ هزار و ۷۹۲ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه و با بررسی نمونه ها، ۲۲۶ هزار و ۷۲۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گفت: از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۸۸ هزار و ۸۷۰ مورد تست سریع انجام شد که با شناسایی ۱۲ هزار و ۱۸۶ بیمار مثبت، ۲۳۸ هزار و ۹۰۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز دو هزار و ۵۴۰ نفر اعلام و بیان کرد: از این تعداد، ۳۵۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
همتی، تصریح کرد: ۲۰۷ هزار و ۵۲۸ نفر از ابتدا تاکنون بهبودی یافتند که از بیمارستان ها ترخیص و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، ادامه داد: یازده شهرستان فارس در وضعیت فوق حاد، ۱۸ شهرستان در وضعیت قرمز و ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی هستند و هیچ نقطه کم خطر و بی خطر در استان وجود ندارد.
او، از مردم درخواست کرد تا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند استفاده مداوم از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی از دیگران و پرهیز در تجمعات و دورهمی های خانوادگی، حافظ سلامت خود و اطرافیان باشند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ت