به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،مهدی بخشی ،معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان ، در نشست قوه قضاییه هوشمند با حضور معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه،گفت: با ایجاد زیرساختهای لازم در استان کرمان، در حال حاضر قریب به ۱۰۰ درصد محاکمه های متهمان به صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار میشود که در کاهش خطرات ناشی از اعزام و بدرقه و نیز توسعه سلامت مددجویان زندانها و دست اندرکاران مراجع قضایی تاثیر به سزایی داشته است.
او اظهار کرد: در نشست قوه قضاییه هوشمند، جایگاه استان کرمان در برگزاری دادگاههای برخط نیز مورد توجه قرار گرفت، زیرا این استان به عنوان یکی از استانهای پایلوت اجرای این طرح در سطح کشور مطرح بوده و توانسته اقدامات خوبی را در این زمینه به انجام برساند.
معاون برنامه ریزی دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: توسعه سامانههای برخط و کاهش مراجعات حضوری مردم، افزایش سرعت و کاهش اطاله دادرسی و استفاده حداکثری از فناوریهای نوین و شرکتهای دانش بنیان از موارد مورد تاکید در این نشست بوده است.
بخشی به پیش بینی داشبوردهای نظارتی متعدد در قوه قضاییه نیز اشاره و بیان کرد: با استفاده از زمینههای ایجاد شده برای نظارت آنلاین در قوه قضاییه، گامهای بلندی در مسیر بهبود خدمات برداشته شده است.
او ارجاع به موقع پروندهها را از دیگر تاکیدات مطرح شده در نشست قوه قضاییه هوشمند برشمرد و تصریح کرد: استان کرمان در ارجاع الکترونیکی پروندهها نیز اقدامات شایسته تقدیری داشته است.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان با اشاره به پیشنهادات مطرح شده از سوی دادگستری استان کرمان در نشست قوه قضاییه هوشمند، تقویت نیروی انسانی معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ۷۰ درصد وظایف سند تحول قضایی در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه و مرتبط با بخش فن آوری اطلاعات است که بر این اساس، نیاز به تقویت حوزه نیروی انسانی وجود دارد.
بخشی در ادامه با تاکید بر این مطلب که زیرساختها باید متناسب با تلاشهای معاونت آمار و فن آوری افزایش یابد، تاکید کرد: آموزش سامانهها در دورههای کارآموزی، پرهیز از اسکن نمودن تمام پروندههای قدیمی در امر پالایش به دلیل بالا بردن حجم کار در این حوزه، عملیاتی و اجرایی کردن امتیازات مربوط به دادرسی الکترونیک، اجرای نیابت و پابند الکترونیکی، ضروری است.
او با اشاره به اینکه ایجاد دستیار هوشمند قضایی در سند تحول قضایی مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: تحقق این امر در کاهش اطاله دادرسی و کمک به همکاران قضایی موثر خواهد بود.
معاون دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: به منظور الکترونیکی کردن ۱۰۰درصد پروندهها و صورت مجلسها نیاز به منشی در کنار همکاران قضایی میباشد.
بخشی ضمن بیان مزیت دادرسی الکترونیک اظهار داشت:در برقراری این ارتباط با طرفین پرونده فرایندها کاهش یابد.
او در بحث دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ضمن بیان لزوم افزایش این دفاتر در بعضی از نقاط گفت: نبود شفافیت روند تداوم فعالیت دفاتر الکترونیک قضایی؛ حالت ناامیدی را در بین مدیران این دفاتر ایجاد کرده است و لازم است که برنامه عملیاتی این بخش به صورت شفاف مطرح و اطلاع رسانی شود.
انتهای پیام/ی